Дончев оставя Плана за възстановяване на следващите

Новият кабинет може да го редактира или да разработи друг
111
Дончев оставя Плана за възстановяване на следващите
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че няма да внася Националния план за възстановяване и устойчивост на България за приемане от правителството, а ще го остави за следващия състав на МС.

Още по темата
По време на кръгла маса за бъдещето на страната, организирана от коалицията "За зелен рестарт", той отбеляза, че няма да има нужда от ревизия на документа, защото крайният срок за подаването му на Европейската комисия е до края на април.

По думите му в момента се работи по версия 3.0, която е в почти пълна степен на техническа готовност с предварителна оценка на въздействието и в голяма степен е съгласувана и договорена с ЕК.

"Аз бих имал законовото основание да внеса предложение на МС той да приеме тази версия на плана, след което той да бъде изпратен официално на ЕК. Не съм го направил по една проста причина - не считам, че това е почтено. Това е план, който ще се реализира следващите 5-6 години и не е редно едно правителство на края на мандата си да внася плана, макар че той не е правен само от правителството, а в режим на широки обществени консултации", каза вицепремиерът.

Той отбеляза, че ГЕРБ ще остави следващото правителство да направи необходимите редакции или, ако счита за необходимо, да разработи нов план, предаде БТА.

"Говорил съм с представители на ЕК, те са в състояние да проявят известно разбиране и да удължат крайния срок, за да може следващото правителство да внесе такъв план, какъвто счита за добре. Лично аз считам, че планът отразява необходимия баланс от нуждите на всички сектори в страната, необходимият микс от политики, които да доведат до амбициозните цели, които сме си поставили на европейско и на национално ниво", каза още Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
16
 
16
 
! Отговори
Ама така де преди 3 години
Нали всички от правителството бяха калинки и не ставаха за нищо.Нали само гледали как да крадат.Нали всичките критикувахте всяко едно решение.Хайде сега да видим вашите Велики планове решения и действия.Видяхме че можете да плюете-хайде да видим дали можете нещо друго.
29
14
 
13
 
! Отговори
Бебо преди 3 години
Дончев, през м.март сте похарчили 5 млрд.лв. За какво бе джанъм, отидоха тези милиарди? Ама и те не ви помогнаха,а?
28
15
 
14
 
! Отговори
Срокът е до 30април преди 3 години
Дочев има ли документ(писмен),че ЕК ще приеме доклада и след тая дата?Или ще обвинят нивото правителство(което и да е то),че не е внесли доклада.Само ,че ние ви познаваме гербаджийските ку.....нски номера.
27
13
 
14
 
! Отговори
верно ли преди 3 години
А тия досега какво правиха, защо чакаха краен срок, а не са си свършили работата и не са го внесли?Бъркаха си в ... ли?Или след като ние няма да се облажим, защо да го правим? След нас и потоп. За да кажат после, ето видите ли, че без нас не можете. И как да успеят до края на април новите? Вие даже не сте в оставка все още.Тия оставят всичко минирано, което ще започне да гърми малко след тях.И това ще е така, докато някое правителство начело с премиера не търкат наровете с затвора с години.
26
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КАМЕН - Явно си гербер. Електронно плащане не е 'Електронно правителство'!Единственно се погрижиха как по лесно да ни вземат парите!
25
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Дончев оставя Плана за възстановяване на следващите"Част от плана за възстановяване е да ви се изземат незаконно придобитите имоти и да ви се източат офшорките в полза на държавата. Само с краденото от шефа ти вероятно ще можем да си изплатим външния дълг.
24
13
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Възтановителният план на герб е асвалт бетон стеропор кражби в земеделието от това влизат 50% в чекмеджето
23
13
 
10
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Възтановителният план на герб е асвалт бетон стеропор кражби в земеделието от това влизат 50% в чекмеджето
22
10
 
12
 
! Отговори
малък бизнес преди 3 години
Дончев, остави и плана за електронно правителство. Че ако го правиш ти, ще мръднеш на 2% още за 4 години.
21
8
 
15
 
! Отговори
КАМЕН преди 3 години
До За къдеВсички важни учреждения работят електронно от години - НАП, МИТНИЦИ, НОИ, ТР, Школо и други. Нито ходим, нито се виждаме с тях. Кажете какво е електронно правителство? Всичко се плаща електронно-по всякакъв начин.
20
14
 
10
 
! Отговори
До 1280 преди 3 години
Я първо ми посочи един умен гербер???А Опозицията - дори да не е чак толкоз умна - ако не е толкова крадлива като Герб - пак ще е много по добре за България!
19
8
 
10
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ХАХАХА ПЛАН ЗА ВЪСТАНОВЯВАНЕ ЧЕ ДА НИ СА НИ БОМБАРДИРАЛИ С АТОМНИ БОМБИ КВО ЩЕ ВЪСТАНОВЯВАШ ТО ТВА КРАДЕНЕ ДЕТО ГО НАПРАВИХТЕ ВИЕ И КОЛЕГИТЕ ВИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 г. НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЪСТАНОВИ
18
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Дончев оставя Плана за възстановяване на следващите"Погребаха държавата и си бият камшика оставяйки някой да я изкара от блатото. Класика. Точно както се очакваше.
17
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък Дончев какво е свършил досега,та и това.10 години влачи проекта за електронно правителство и още няма резултат.Затова,махайте се вече,че от вас само вреди и никакви ползи.
16
11
 
14
 
! Отговори
ТД преди 3 години
Толкоз време крадох, не остана време да преброя пачките. Тамън сега ще мога докато другите се мъчат да оправят батака и дълговете които им оставяме...
15
4
 
7
 
! Отговори
До човешко бездушие преди 3 години
Момче или момиче си, не зная, но решението е много ***, спри да крадеш и ще ти олекне.
14
14
 
14
 
! Отговори
1280 преди 3 години
Милите протестантчета, едва ли си давате сметка, че без пари работата няма да стане. Само с отрицание и плюене по герб няма как ЕС да отпусне средства за каквото и да е. Хем искате държавата да дава помощи и компенсации, хем действащото правителство да не ги иска, щото било на герб. Вие знаете ли какво искате?
13
7
 
17
 
! Отговори
Teрминатор преди 3 години
Правилно.Опозициата се биеше в гърдите че са по-умни, интелигенти и квалифицирани да вършат тази работа. Ето им шанс да се докажат.
12
14
 
10
 
! Отговори
човешко бездушие преди 3 години
Господин Дончев вие сте единственият от Герб ,който е умен и нтелигентен мъж.Обръщам се към вас,вижте снимката на детенцето от SOS селището!Не ви ли се къса сърцето от мъката в детския поглед,от гумените му чехли,от мизерията на която ще е обречено това хубаво дете.Какви хора сме,краде се дори от залъка на тези деца.!
11
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгаря заедно с дъртите и гладни ПУ...няма само да се карат и крадат