Дончев оставя Плана за възстановяване на следващите

Новият кабинет може да го редактира или да разработи друг
111
Дончев оставя Плана за възстановяване на следващите
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че няма да внася Националния план за възстановяване и устойчивост на България за приемане от правителството, а ще го остави за следващия състав на МС.

Още по темата
По време на кръгла маса за бъдещето на страната, организирана от коалицията "За зелен рестарт", той отбеляза, че няма да има нужда от ревизия на документа, защото крайният срок за подаването му на Европейската комисия е до края на април.

По думите му в момента се работи по версия 3.0, която е в почти пълна степен на техническа готовност с предварителна оценка на въздействието и в голяма степен е съгласувана и договорена с ЕК.

"Аз бих имал законовото основание да внеса предложение на МС той да приеме тази версия на плана, след което той да бъде изпратен официално на ЕК. Не съм го направил по една проста причина - не считам, че това е почтено. Това е план, който ще се реализира следващите 5-6 години и не е редно едно правителство на края на мандата си да внася плана, макар че той не е правен само от правителството, а в режим на широки обществени консултации", каза вицепремиерът.

Той отбеляза, че ГЕРБ ще остави следващото правителство да направи необходимите редакции или, ако счита за необходимо, да разработи нов план, предаде БТА.

"Говорил съм с представители на ЕК, те са в състояние да проявят известно разбиране и да удължат крайния срок, за да може следващото правителство да внесе такъв план, какъвто счита за добре. Лично аз считам, че планът отразява необходимия баланс от нуждите на всички сектори в страната, необходимият микс от политики, които да доведат до амбициозните цели, които сме си поставили на европейско и на национално ниво", каза още Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
9
 
! Отговори
Ivaylo преди 3 години
Тунел под Шипка на куково лято
49
5
 
7
 
! Отговори
ДО 46 преди 3 години
ХЕЙ НЕОБРАЗОВАН ФЕН НА ТОШКО.... ПЪРВИЯ ТРАНШ ОТ 29милиарда ЗА ДА ГИ ОТПУСНЕ ЕС---- ТРЯБВА ДА СЪСТАВИМ ПЛАН ЗА КАКВО ЩЕ ГИ ХАРЧИМ И ТОЗИ ПЛАН ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОДОБРЕН ОТ ЕК....
48
1
 
8
 
! Отговори
1986 преди 3 години
До Христо Христов- ристе ,ристе и ти изпростя,ристе!
47
4
 
16
 
! Отговори
Паисий Хилендарски преди 3 години
НА ДОБЪР ЧАС НА 45-Я ПАРЛАМЕНТ ! БЪЛГАРИЯ ЦЯЛА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА- Но най- вече гледа към новия ПРЕМИЕР И ВОДАЧ НА НАРОДА---- СЛАВУН ТРИФОНОВ !!Поради що се срамиш бе Славуне ...пред народа ти излезе,Стига ти кат пукъл си мълчал,Обеците ти махнигюбеците да спрешГордо ти народа поведикъм светли бъднини ...
46
5
 
15
 
! Отговори
Айде сега преди 3 години
Да си извадите мозъците от....... и да решите какво искате. Ако го внесат-грабеж, ако не го внесат капани залага ли. Президента да беше помислил за датата на изборите и колко време ще отнеме съставянето на нов кабинет или служебен такъв. Ама нали девизът е да свалим Борисов и да го вкараме в затвора. Другото може да почака. И отдавна работя с община, митница и Нап електронно, и не съм на държавна работа, и не съм гласувал за Герб, но следващият път ще го направя.
45
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бандата Герб в затвора без всякакви приказки!!!
44
7
 
10
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Значи няма никакъв проблем.Чакаме да видим вашите планове за излизане от кризата и вашите планове за управление.Щото досега нищо не видяхме.Хайде сега действайте-щото времето свършва а търпението на народа както сами знаете хич го няма.Да не стане така че народа да тръгне срещу вас ама с камъни и дърве.
43
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дон4ев ,говориш врели-некипели-измитайте се от полити4еската сцена, а затвора е зад стената....
42
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като едни истински комунисти, протестърите се надяват да оправят положението си, като отнемат нечии блага, защото си въобразяват, че такива има. Въобще не си и помислят, да се захванат за работа. Вервайте - Мая, Слави и Христо ще ви нахранят, напоят, облекат и изобщо ще получите пет-звездно обслужване от протестърската власт.
41
13
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Абе нали уж спечелиха изборите? Герб са първите по ред да съставят правителство. Що така се държат кат ощипани моми (или леко шизофренично).
40
3
 
10
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Хахаха хлапенце какви по-точно правомощия има служебния кабинет?Ама няма лошо действайте да ви видим.Хайде дали досега само се заканва хте сега имате възможност.Ама да си знаеш това не е като да плюеш по форумите.
39
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Служебен кабинет и за три месеца до новите избори всички заслужаващи съд и затвор. Служебният кабинет има всички правомощия.
38
12
 
16
 
! Отговори
К. Ш. преди 3 години
Не се косете, Чалгаджията, пък и Фигуранта такъв план ще ви спретнат, че свят ще ви се завие. Започва се. Забравете за заплати и пенсии. Пък и парите от Европа ще секнат мпого скоро. Заслужихте си го.
37
2
 
6
 
! Отговори
КАМЕН преди 3 години
До АнонименЯвно не четете първите изречения. Всичко се подава и получава електронно. Освен това се плаща електронно. А забравих да вметна, че данъци такси в общините са вече електронни както за получаване, така и за плащане.
36
1
 
8
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Съгласен съм става.Действайте.Ама ако не стане тогава?Къде ще се скриете,когато в България нещата станат по-зле и народа излезе по улиците?
35
13
 
12
 
! Отговори
Гадове преди 3 години
Герб купиха изборите и душите на чиновниците, държавните служители, полицай, ромите и пр. търтей с народни пари, и даже се хвалят с победа, срам и позор.
34
3
 
19
 
! Отговори
Рошко Африкански преди 3 години
Зарязвай го на Слави, те да го допълнят, преправят, захвърлят. Там който го захване Годжи, Краси, бенда, балета. Абе, защо не я закриете тази държава. Или да поканим Ердоан официално да влезе във владение. То бива мъка, бива.
33
3
 
12
 
! Отговори
Само че преди 3 години
Ако след всичките си клетви закани и прочие не успеете да подобрите състоянието на българите живеещи в България, сещате ли се какво ще ви се случи?
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво стана с електронното правителство ??
31
8
 
11
 
! Отговори
до камен преди 3 години
Днес имам една пратка на нещо като междинна митница?????. Ще трябва да им плащам 15 лв, за да пресече някой (на който ще платят 1 ст.) града 2-3 преки и да я докарат от там в пощата. Обаче щели да я пратят в митницата и там ще стои 1 месец. Така казаха от пощата.Това електронно ли е или магарешко?Къде отиват 15 лв. В гза на някой дебел началник????