Дончев оставя Плана за възстановяване на следващите

Новият кабинет може да го редактира или да разработи друг
111
Дончев оставя Плана за възстановяване на следващите
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че няма да внася Националния план за възстановяване и устойчивост на България за приемане от правителството, а ще го остави за следващия състав на МС.

Още по темата
По време на кръгла маса за бъдещето на страната, организирана от коалицията "За зелен рестарт", той отбеляза, че няма да има нужда от ревизия на документа, защото крайният срок за подаването му на Европейската комисия е до края на април.

По думите му в момента се работи по версия 3.0, която е в почти пълна степен на техническа готовност с предварителна оценка на въздействието и в голяма степен е съгласувана и договорена с ЕК.

"Аз бих имал законовото основание да внеса предложение на МС той да приеме тази версия на плана, след което той да бъде изпратен официално на ЕК. Не съм го направил по една проста причина - не считам, че това е почтено. Това е план, който ще се реализира следващите 5-6 години и не е редно едно правителство на края на мандата си да внася плана, макар че той не е правен само от правителството, а в режим на широки обществени консултации", каза вицепремиерът.

Той отбеляза, че ГЕРБ ще остави следващото правителство да направи необходимите редакции или, ако счита за необходимо, да разработи нов план, предаде БТА.

"Говорил съм с представители на ЕК, те са в състояние да проявят известно разбиране и да удължат крайния срок, за да може следващото правителство да внесе такъв план, какъвто счита за добре. Лично аз считам, че планът отразява необходимия баланс от нуждите на всички сектори в страната, необходимият микс от политики, които да доведат до амбициозните цели, които сме си поставили на европейско и на национално ниво", каза още Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
16
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
АБЕ ДОНЧЕВ ВИЕ ОСВЕН ПАРКОВИ И ГРАДИНКИ СПОРТНИ ПЛОЩАДКИ И НЯКОЯ ДРУГА ПРЕЧИСВАТЕЛНА СТАНЦИЯ НАПРАВИЛИ ЛИ СТЕ НЕЩО ДРУГО.
9
12
 
12
 
! Отговори
пожелание преди 3 години
Върхушката на шайката-до един в затвора !!!
8
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеята на герб е след нас потоп.
7
14
 
19
 
! Отговори
За къде преди 3 години
Бързаш,Дончев?От 2012 г.правиш електронното правителство и освен ,че "усвои" два милиарда лева няма нищо на лице.В затвора можеш да ръководиш радиоточката,само затова имаш потенциал и опит.
6
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама разбира се, следващите да се спасяват. Ние си натъпкахме шкафчетата с пари, раздадохме на нашите хора и спокойно можем да се изнесем, следващите да му мислят как ще стане
5
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министре я кажи бюджета на на минус ли ?
4
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Томе, слава богу, че вие няма да може да правите плана за възстановяване! Иначе всичките пари ще окрадете!
3
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сте ни изтрябвали повече, дърти алчни ченгета!
2
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събирайте си парцалките и марш по колибите, от които сте дошли!
1
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много важно!Като че ли си направил нещо по него досега!