Дончев оставя Плана за възстановяване на следващите

Новият кабинет може да го редактира или да разработи друг
111
Дончев оставя Плана за възстановяване на следващите
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че няма да внася Националния план за възстановяване и устойчивост на България за приемане от правителството, а ще го остави за следващия състав на МС.

Още по темата
По време на кръгла маса за бъдещето на страната, организирана от коалицията "За зелен рестарт", той отбеляза, че няма да има нужда от ревизия на документа, защото крайният срок за подаването му на Европейската комисия е до края на април.

По думите му в момента се работи по версия 3.0, която е в почти пълна степен на техническа готовност с предварителна оценка на въздействието и в голяма степен е съгласувана и договорена с ЕК.

"Аз бих имал законовото основание да внеса предложение на МС той да приеме тази версия на плана, след което той да бъде изпратен официално на ЕК. Не съм го направил по една проста причина - не считам, че това е почтено. Това е план, който ще се реализира следващите 5-6 години и не е редно едно правителство на края на мандата си да внася плана, макар че той не е правен само от правителството, а в режим на широки обществени консултации", каза вицепремиерът.

Той отбеляза, че ГЕРБ ще остави следващото правителство да направи необходимите редакции или, ако счита за необходимо, да разработи нов план, предаде БТА.

"Говорил съм с представители на ЕК, те са в състояние да проявят известно разбиране и да удължат крайния срок, за да може следващото правителство да внесе такъв план, какъвто счита за добре. Лично аз считам, че планът отразява необходимия баланс от нуждите на всички сектори в страната, необходимият микс от политики, които да доведат до амбициозните цели, които сме си поставили на европейско и на национално ниво", каза още Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към всички *** и лакеи на тиквун. Може ли някой да каже(докаже) за повече от 10 години управление какво свършиха тези освен да крадат. Цари беззаконие, съсипаха здравната и образователната система и още много мога да изброявам, но няма да ми стигне мястото.И най ми е смешно когато наричат избирателите на Слави чалгари а тези на тиквун все едно слушат класическа музика.
69
6
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Споко бре другарете, нали Вие сте победителите и ще правите ревизия на управлението на Борисов, тая дето директно ще издава присъди е победител с 4.7% и едва е прескочила изборната бариера ... ББ и той остави "Джипката" до следващият си мандат, когато ще довърши започнатото и ще го надгради, сега е ред на Славуца, Бойкикев, Мая и Татяна да запретват ръкави и да се хващат на работа, че с само приказки не става ... !!!
68
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никоя от българските партии не подкрепя Борисов.Дори и ортаците му в краденето от ДПС му биха шута.
67
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Don4ev saschto ne otidesch pri lelja ti tatjaba don4eva mutri van naroda pove4e 6te te uvsjsva don4ev stiga si bil podgasnik na boiko mn sle isglejdasch i nerven po tv kmetizata ns gabrovo oschte li ti e priatelja drugarka oschte li ste saedno v gerb tja e hitra gabrovka jena oredi drdchtera di da u4i v brd bavaria
66
6
 
6
 
! Отговори
Тома верни преди 3 години
И нищо ще гушнахме над 2 млрд. електронното правителство също го оставяме на следващите да го направят.
65
7
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Сбогом герберасти,и не се връщайте!
64
3
 
4
 
! Отговори
аз преди 3 години
Държавните институции работят електронно
63
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберасти-Збогом......
62
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той оставя и електронното правителство, както и всичко друго, което е трябвало да свърши самия той, за следващото правителство.
61
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АААааа-нидей бърза. Всички връщат манздата и пРезидента назначава служебен кабинет. После Лойко и Калинките ще ги втресе ...треската....
60
11
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Христо ХристовДругарю цоциалист, държавата трябва да има правителство и да работи! След като коалицията "вся власть советов" не иска ГЕРБ да състави кабинет, хората ти казват какво трябва да направи бъдещето им правителство!Сега ментора им Румен Шведски ще трябва да сглоби правителство на сестра Галева, Слави, Нинова и ДПС!!!
59
6
 
16
 
! Отговори
ДС преди 3 години
Проектът Герб е изчерпан. Закриваме представлението. Моля на сцената да заповяда г-ца Славуца Сатанинская.Забавленията за матряла требва да продължат....
58
15
 
13
 
! Отговори
питам преди 3 години
Добре ли са тези, които говорят че ГЕРБ е загубил изборите. Това са последните партийки влезли в парламента, и са от ония 80 %. Друг е въпроса с какъв акъл софиянци са гласували за отровното трио и Мая Галева, които цяла година ги тормозиха с затваряне на улици и кръстовища. Дори биха майка с малки деца и счупиха колата и.Истината е че ГЕРБ ги размаза,и ще им гледа сеира.
57
4
 
8
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
Значи казваш пари от Европа на вас не ви трябват?И на цялата държава България също не и трябват тия пари от Европа.Също твърдиш че няма пандемия и няма световна криза.Добре съгласен съм-значи няма никакъв проблем да си съставите правителство всички тия дето бяхте против и да поведете държавата към разцвет.Щото ако не стане в скоро време-народа ще дойде да ви търси сметка.За справка нощта на белия автобус.
56
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми правилно. Той Слави ще направи по-добър план за възстановяване. Ще ни възстанови за по-малко от 800 дни. Такова възстановяне ще пада, че електората му в чужбина ще се увеличи набързо, след като още 2-3 млн. българи емигрират.
55
7
 
12
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
Ами като сте се загрижили за парите от Европейския съюз, не чакайте от как ги наричахте гадните.... От ГЕРБ.Хващате се и правите плана одобряват го от Европейския съюз и ви отпускат парите.хайде нали те бяха лошите вие сте най-добрите най-умните най-красивите и какво там още.Хайде -цяла България вази гледа.Ама нали знаете че има и камъни и дърве?
54
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вай къ шъ съ възстановим сигъ без г-н гавровски иксперт? Г-н ,язък че сте толкова време във властта- при непрекъснато тръбене ,че сме във възход и за пример на цела Еуропа,какво има да се възстановява- възстановяваме болен човек или нещо ,което е сринато ,унищожено
53
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо всички против Герб са толкова озлобени, слушах разни даже като гласували против тях и получавали голямо удовлетворение направо оргазъм, абе ви се за психолог или направо отивайте на психиатър.
52
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 54Колко транша "по 29 милиарда" чакате господине?ПП. И си вземете хапчетата.
51
6
 
11
 
! Отговори
ДО 46 преди 3 години
ХЕЙ НЕОБРАЗОВАН ФЕН НА ТОШКО.... ПЪРВИЯ ТРАНШ ОТ 29милиарда ЗА ДА ГИ ОТПУСНЕ ЕС---- ТРЯБВА ДА СЪСТАВИМ ПЛАН ЗА КАКВО ЩЕ ГИ ХАРЧИМ И ТОЗИ ПЛАН ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОДОБРЕН ОТ ЕК....