Няма процедура за принудително довеждане на премиера в НС

Депутат: Да останем при парламентаризма
Обновена: 19 апр 2021 10:51 | 19 апр 2021 10:51, Веселина Йорданова
178
Няма процедура за принудително довеждане на премиера в НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В настоящия правилник не е разписана процедура за принудително довеждане на премиера в парламента. Това каза Надежда Йорданова, депутат от "Демократична България" и член на Правната комисия.

"Моето становище е, че трябва да останем на терена на парламентаризма, а не на полицейски процедури", коментира тя пред БНР.

Още по темата
По думите й правната комисия трябва да работи стегнато и оперативно. Това не означава, че трябва да се "претупват" законопроектите. Има много начини да се постигне добро темпо на работа, което да не е за сметка на качеството, каза тя.

Според Йорданова от ГЕРБ са показали, че ще използват всяка възможност на Правилника, за да бавят работата и това не е нещо ново за българския парламент.

Днес е крайният срок народните представители да депозират своите предложения за изменения в действащия Правилник за дейността на Народното събрание, уточни Надежда Йорданова.

В законопроекта на "Демократична България" се предвижда професионален състав на ЦИК, избиран от Народното събрание без партийни квоти.

Не може да се коментира за какъвто и да било сговор на Росенец, заяви Надежда Йорданова по повод твърдения за разбирателство между "Демократична България" и ДПС, включително за поста председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента. Разговори с ДПС няма, по различните въпроси гласуваме различно, допълни Йорданова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали големите писъци бяха, че затова си купувал изборите та винаги да има имунитет.Като се отказа да е депутатзапочнаха писъците - ама що така.Вместо да се радват, че вече няма имунитет.ПЪЛНИ ***
120
14
 
10
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Г-жа Зайкова е напълно права и то е ясно на всеки препатил човек с житейски опит - играта на ГЕРБ е да рушат процеса и те друга игра нямат. Боко извън тия номера е неспособен на нищо друго. Същата игра играе Путин в международен план, затова и Обама го нарече "гаменът от последния чин". Но само едно нещо ще ви кажа - Боко никога не е бил истински гамен. Бокича е бил стандартна ***.кка-подмазвач и връзкар и сега само имитира гаменщина.
119
10
 
10
 
! Отговори
Granik преди 3 години
Намажете му една филия с мас и ще дойде. То обича да папа.
118
9
 
5
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Аз ви казах, че в момента, в който кажат "отказваме се да го изслушваме" лай ното ще си промени мнението и ще почне да напира към трибуната.
117
4
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Дионисий - Зарята заявил , че лично ще сложи белезници на Борисов и ще го докара в Парламента. А сестра Галева казала, че веднага ще събуе прашките си и ще завърже ръцете на Борисов , за да не набие Хаджикян.
116
10
 
14
 
! Отговори
Боко преди 3 години
И въпреки, че по правилата на парламента премиерът не може силово да бъде доведен там, Борисов ще отиде в сряда. Защото е мъжкар. И ще ги навре в *** г.з.
115
1
 
10
 
! Отговори
ВМРО преди 3 години
Нас комунарите неведнъж са пробвали да ни закриват, но сега ще им е последния " опит" в живота им! Та нека опитат, явно толкова са им пренабили обръчите от москФа, че са си загубили и инстинкта за самосъхранение!
114
6
 
15
 
! Отговори
Изнервен преди 3 години
Е, кои сега са диктатори и хунта? Май тези, които извън правилата ще водят хора с белезници в парламента. Боже опази от нови хора, които се оопияняват от властта
113
2
 
8
 
! Отговори
Див врачанин преди 3 години
Многу ми интересно кой ще се опита да доведе Бацето в НС.?Желаещи???Плийз!
112
9
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
както отидоха частите в президенството така ще довлекат и борисов няманищо забранено в българия свобода на словото
111
2
 
12
 
! Отговори
Пол Пот & Йенг С преди 3 години
Искаме още утре да се закрият ГЕРБ, СДС, ВМРО, НФСБ, ВОЛЯ и всички други несъгласни с това което искаме ние от протеста миналото лято, независимо дали то е добро или лошо за хората.Венсеремос !!!
110
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е да отиде до Парламента ,ще бъде голямо шоу ,ще се посмеем.Може да влезем и в световните медии, особено като се разгорещят страстите !
109
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Перник е с Бойко, и сме мноого близко до жълтите павета, само 20 км
108
6
 
19
 
! Отговори
граовец преди 3 години
Бойко няма да отиде на крака в трибунала на Оф руските еничари! Въпроса е затворен! Но може да дойдеме всички гласували за него НИЕ да ви разпитаме с неудобни въпросчета! Освен революция има и контрареволюция таварищи рускоезични неграмотници!
107
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая обърка дори деня. Искаше във вторник да го види. Но бе поправена от председатестващата. Само и вижте реакцията след поправката. "Неглежиране", "инфалтивност", "пренебрежение", "несериозно отношение" и т.н.
106
0
 
8
 
! Отговори
До 113 преди 3 години
Друг път !Нека ме извикат мен, пък да видим дали ще ида !?
105
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До стига белъжеш, дали защото не си чел Конституцията, или защото си неграмотен??? По-вероятно си чалгаросен мутант.
104
6
 
17
 
! Отговори
Северозападняк преди 3 години
И да се напрягате и да се напъвате, Баце е в правото си да ви клати колкото си иска.Не може да плюеш обидни думи, лъжи и манипулации по някой, а после да го каниш на среща в парламента, още повече че това е премиера на държавата.Първо всички кияци които си позволиха тази простотия да се извинят от трибуната на парламента и след това Баце може да ги удостои с тази чест.Това е истината, дами и господа реваншисти с голям мерак за власт !Каквото повикало такова се обадило !
103
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДО 102Да, ама не. Има Закони, България не е Тимбукту, ти не си Пол Пот и нещо не зависи от теб и чалгосите+мутракесите+фигурантовците..., а ГЕРБ още е първа политическа сила въпреки грешките им, въпреки лъжите, фалшивите компромати, блокираните кръстовища и терора, на който бяхме подложени от вас+***-ливите ужмайки.... Ама, още не си го разбрал.
102
14
 
3
 
! Отговори
стига бе преди 3 години
Сигурно защото джипката не може да влезе в пленарна зала.p.s. Всеки гражданин може да бъде извикан в НС, вкл. и премиерът-слънце!