Къде ще почиват българите това лято - у нас или в Гърция?

Южната ни съседка е по-напред маркетингово
144
Къде ще почиват българите това лято - у нас или в Гърция?
Снимка: Pixabay

Къде ще предпочетат да почиват туристите – у нас или в Гърция? Пандемията създава почти невъзможна за пътуване обстановка и с предстоящия туристически сезон въпросите са много.

Гърция се опитва да ваксинира цялото население на най-туристическите си дестинации, като именно това е и главната реклама на страната за сезона.

Още по темата

„Гърция е по-напред маркетингово“, смята Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.

По думите му у нас също е имало желание туристическият бранш да се ваксинира на 100%, за да се осигури силен сезон, но това няма как да стане, защото имунизацията е доброволен акт.

„Туристът е много чувствително същество, особено когато няма доверие. В туризма номер едно е истината и истината е, че не всички могат да бъдат ваксинирани поради ред причини“, каза Драганов пред bTV.

Според Йоаким Каламарис, бизнес анализатор, в Гърция ще влизат всички хора със сертификат за ваксинация или PCR тест.

„Гърция е направила коректна организация спрямо изискванията на туристите – да се ваксинира персоналът, гражданите на островите също. Не можем да гарантираме, че всички ще бъдат ваксинирани. Това лято ще бъде „краштест“ за всички“, смята Каламарис.

Той поясни също, че българските граждани могат да си извадят Европейска здравна карта, която им гарантира напълно безплатно лечение и медицинска грижа на територията на Гърция в случай, че се разболеят. А дори без нея – „те ще бъдат покрити от гръцката здравна каса, защото никой не може да откаже на човек лечение“, каза Каламарис.

В България обаче това не е ясно разписано.

„Ние не можем да отговорим на отделните посланици какво се случва с техните граждани, ако се разболеят“, каза Драганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: БългариятуристиГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще си почивам в нас - ще си пусна отпуск, ще си изключа телефоните и ще си чета книжки по цял ден. Пълен релакс.
107
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърчолята плямпат като нас, но са с класи над *** в далаверите.Техните фермери и зарзаватчии бяха спонсорирани с милиарди евро за... развитие на маслинени насаждения.Когато ЕС започна да изчислява маслинените площи, се оказа, че не само цялата територия на съседката е залесена, но и 2/3 от Бело море.Разследването се закучи и утече в некоя канавка.Ашколсун на комшиите.
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе да спират това 60/40 пък кой къде иска да ходи.
105
1
 
6
 
! Отговори
Чужденец преди 3 години
Какви почивки бе, нали сте бедни и незработни!?
104
4
 
6
 
! Отговори
Приморски преди 3 години
Миналото лято бяхме в Приморско.Плажовете-Централен и Южен,бяха пълни с ***-цели фамилии почиващи.Мечтаем да идем това лято в Гърция.Били сме там преди пандемията,там си почиваме наистина,тишина,спокойствие,чист плаж.
103
5
 
8
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
В Гърция освен плажа има и други неща. Например като си тръгвахме последният път собственика на къщата където бяхме ни подари щайгичка с бяло и червено вино, някакъв специален зехтин с билки, някакви специални сапуни и пр. Също така беше приятно че след като паркирах колата на пристигане не я пипнах докато си тръгнем. Центъра, магазини, ресторанти всичко беше на съседната улица, през пресечка или две. Морето също.
102
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тайланд. Само там е истината"------Ако беха ходили в оня Рай, нямаше да ви дават "минуси". ;)Иван Славков - Батето, беше заявил: "Охоо, колко неща НЕ е виждал българинът...!"
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е Порто Кацики. Объркал си се.Закинтос е.
100
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНВ Гърция не е само камъняк, само че там където не е скъсани чорапи като теб не могат да стъпят щото е скъпо. Тичай за бърз кредит и към Ахтопол с щайга домати и 5 бъркана лютеница.
99
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие още ли не сте разбрали,че ходенето на море както е било до сега,вече няма да е същото.В обществени спални помещения с по няколко звезди вече няма стойностен човек който да иска да преспива и да се храни като в конюшня.Хотелите от типа ,,партиен дом'' вече ще приемат само шлаката на изгнилото ни общество.Бъдещето на качествената морска почивка ще е в затворено селище с охрана,и в луксозни многостайни фамилни бунгала,а храната ще се носи от специален сървиз.Започва масовото събаряне на хотели.
98
14
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
В ГЪРЦИЯ НА КАМЪНАКА ХОДИ САМО ГЛУ-ПАКА!
97
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На черноморието на мутрите им ръждясаха балтиите от чакане на нови жертви.
96
10
 
3
 
! Отговори
Златолюба преди 3 години
Тайланд. Само там е истината.
95
5
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
мда...Коковид дивотията някакси е налегнала много тежко гърчолята..Информацията,която идва от там е направо...стряскаща...Много са ПЪНАТ тия люде бе!!!..Ама много!Единственото обяснение,което мога да си позволя ЗА СЕБЕ СИ е,че просто се "НАТЯГАТ" за още и още "субсидии и компенсации"..Усетили са "РЕФРЕНА" на.."Владелците на света" и просто ПРИПЯВАТ УСЪРДНО..Те са си ЛУКАВИ,доказали са го стотици пъти в историята,и за това отношението им към "ПАПАндемията" е такова..
94
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
НЕ съм дребнав,но понякога ИЗГЛЕЖДАМ на такъв....Та:..-"Къде ще почиват българите това лято?..У нас,/запетая/,или в Гърция ?"....но това са подробности....ся да фърлим адно око и на статията..
93
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина ще почива на Балкония!
92
0
 
12
 
! Отговори
Ааа, не така! преди 3 години
До Анонимен 99Българинът ако не почива - ще почине! Дори да няма от какво да почива.При ново Велико народно събрание и нова Канституция, почивката в чужбина, платена от държата, в Дубай, Малдиви, поне Гърция, трябва да е гарантирана!
91
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква почивка? Каква Гърция? Нали сте бедни и непрекъснато мрънкате? От къде мангизи за почивка? Бедни хора не ходят нито в Гърция нито в Приморско.
90
6
 
9
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Да Камчия е добре. Бяхме там 2016-та. Ново бунгало под 30 метрови дъбове. Имаше климатици във всяка стая, веранда с барбекю и пр. Жената даже искаше да се закълнем с децата че пак ще отидем! Плажа обаче беше далечко, трябваше да ходим с колата по горски черни пътища, но пък на 50 метра от теб нямаше жив човек. Имаше само някакъв странен ефект - сутрин капеше от дъбовете. Три коня като видяха колата след това се облещиха. Когато се върнахме от ресторанта я бяха облизали и направили на г.ъ.з.
89
4
 
14
 
! Отговори
Слави преди 3 години
Като ще плащам 3 евро за чаша бира, предпочитам да е в Гърция. Но отворят ли границите потегляме за Англия за седмица.