Джипи: Затихва интересът към ваксините, няма желаещи

Това се случва, макар че има от различните препарати
26 апр 2021 10:39, Елка Василева
71
Джипи: Затихва интересът към ваксините, няма желаещи
Снимка: архив, БГНЕС

Налице е затихване на интереса към ваксините. Това каза пред БНР д-р Георги Миндoв, председател на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари и заместник-председател на Столичната колегия на Българския лекарски съюз.

„Затихва общо желанието, стимулът, мотивацията на хората“, коментира той.

„Просто вече няма желаещи. За никакви ваксини. Рязко намаляха. Изчерпаха се, стигна се едно насищане. Едно затихване на интереса въобще към всякакъв вид ваксини. Този процес не можем да го контролираме“, заяви д-р Миндов.

Още по темата

Това се случва на фона на налични ваксини, уточни д-р Георги Миндов, при който има „Модерна“ и „Астра Зенека“.

Той разказа, че в списъка му има трима желаещи за „Пфайзер“, но му липсват други трима, за да отвори един флакон. От неговите пациенти, ваксинирани с първа игла с „Астра Зенека“, няма отлив за втората доза. Към д-р Миндов няма запитвания за „Янсен“, нито за „Спутник“.

При общопрактикуващия лекар не са регистрирани усложнения след ваксини. „При „АстраЗенека“ няма нито един пробив, нито един, който се е разболял след първата игла. Никой не ми се е разболял.“

Важно е, че от този месец джипитата могат да ваксинират и лица извън пациентските им листи, както и неосигурени, подчерта Георги Миндов, като допълни, че общопрактикуващите лекари вече ще работят „като зелени коридори“.

Според Миндов празничните дни около Великден са неудачни за ваксиниране при личните лекари, защото ще има само дежурни и те няма да работят амбулаторно, а ваксината на „Пфайзер“ изисква специфично съхранение след размразяването.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете да наричате тези чорби ваксини!
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навярно народа поумнява, че иде реч за финансови изгоди
51
1
 
2
 
! Отговори
Аристотел преди 3 години
Човеците не осъзнават колко крехък е света ни и колко малко е нужно баланса да се наруши и нашата цивилизация да изчезне.... Едно вирусче, едно градусче, едно кихване на слънцето в наша посока, едно заблудило се небесно тяло, един разсърдил се вулкан.... Ми те маите са мислили че ще векуват, египтяните и римляните също ..... а ги четем само в историческите справки....
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то сега да се ваксинираш тепърва за лятото наистина е глупаво. Хората които чакаме втора доза - ок, това ще държи може би до октомври. Но другите просто трябва да започнат да се ваксинират септември, за да е горе долу спокойно положението. Естествено, ако искаш да пътуваш е по-добре да се ваксинираш. Но иначе май е все тая.
49
0
 
10
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Ще падне голямо бракуване на воксини! Зомбираните се ваксинираха, слънцето ще откаже колебаещите се!
48
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
Да се боцкат дрогите и хипохондриците, аз мразя игли.
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АБЕ УСЕТИХА СЕ ХОРАТА ЗА ЦЯЛАТА ЛЪЖА С ТЕЯ ВАКСИНИИИИИИИИИИ
46
5
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Отслабващия интерес може би се дължи на проста сметка - Лятото заразените намаляват (вируса не обича топло и слънце)------Сметката е още по-проста - вирус въобще не съществува, Мутафчийски и Гешев извършиха престъпление срещу Човечеството, а хиляди хора бяха умъртвени от алчни за 1000 лв/ мес доктори, които тепърва трябва да бъдат разследвани и осъдени.
45
2
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Горд ще бъда когато с бензинова резачка за дърва те расфасовам---- Що бе, брато, ти да не се преебба да се ваксинираш?
44
3
 
5
 
! Отговори
Математик преди 3 години
Отслабващия интерес може би се дължи на проста сметка - Лятото заразените намаляват (вируса не обича топло и слънце) и ако се боднеш сега за евентуален следващ пик ноември-декември ще трябва да се боцкаш пак... както ни "обясняваха експертите" че ваксините държат 6-8 месеца.....
43
2
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Ситуацията с ваксините ми напомня филма "Хлапето" отпреди 100 години. Хлапето минава и троши прозорците на хората с камъни, след което бяга бързо. След 15 минути идва Чарли Чаплин със стъкла на гърба - добрият стъклар. И започва да поправя прозорците. Да, ама един се сети за какво става дума и подгони него - стъкларя.Така че хората трябва да осъзнаят кои са "стъкларите" в днешно време и да им потърсят сметка!
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално ,тъ-рте-ите от администрацията на герб се ваксинираха и още шепа б-езмо-зъчни лум-пени и останаха разумните хора.Никой не иска да си вкарва отровите на Бил Гейтс специално разработени за намаляване на населението!
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След Астра зенека развих страшен отит/синузит. Буквално ми се върти всичко като легна в някои пози. Сега ще трябва да взимам антибиотици за отита.
40
0
 
5
 
! Отговори
бонго преди 3 години
До мхмКой дава хиляди за да се докопа за ваксина бе!? Отивай в пункт, който си избереш - ваксинират всеки, няма никой, никакви опашки!
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джипи... Аз си бия ваксините на мен...всеки ден ... Не се чуствам добре вече, припадъци получавам ..От утре ще предлагам на колегите ако сам още жива .
38
1
 
21
 
! Отговори
До Loopianix преди 3 години
"Плюс, че ще оставят изискването за PCR или ваксина при прибиране в България"Няма изискване за ваксина, а само за ПСР.Защото ваксинираните също пренасят зараза.Затова - всеки на проверка. Или за всички - или за никой.С ваксината само подлъгаха лековерните и наплашени хорица да им участват бадева безплатно в опитите с хора. Нищо повече.
37
25
 
5
 
! Отговори
мхм преди 3 години
"Това се случва на фона на налични ваксини, уточни д-р Георги Миндов, при който има Модерна и Астра Зенека." 7 пъти. 7 пъти се регистрирах в his.bg (сайт за милиарди) и в който все няма ваксини или все някакви грешки има. Хората дават по 1000лв само и само да се доберат до пфайзер и модерна, а този псевдоф ашист обяснява, че едва ли не нямало кандидати. Този пр е грозен, такива като него са за затвор
36
10
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 35докато има такива наивници като теб, ще пиша. Искам си старият и нормален живот.
35
10
 
20
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Внесете спутник и ще видите интереса...
34
18
 
37
 
! Отговори
анти ваксар преди 3 години
най-добрата ваксина е НЕ ПОСТАВЕНАТА..