Доц. Драганов: Трябва ни списъка на антигенните тестове

"Всички ваксини, които са признати от СЗО, се приемат"
28 апр 2021 16:28, Ния Христова
15
Противоепидемичните мерки ще бъдат удължени за още един месец. Ясни са условията, при които чуждите туристи ще почиват у нас - чрез ваксинационен сертификат, с ваксините, признати от СЗО, отрицателен PCR или антигенен тест или документ за преболедуване. 
 
"Гледаме положително гледаме на мерките, които бяха удължени, защото те са част от общия диалог, който имаме с правителството. То стана благодарение на министъра на туризма г-жа Николова. Ние поискахме бизнесът да има ясен хоризонт кога и как може да работи. Преди повече от месец туроператорите не можеха да извършват дейности, но тогава, разговаряйки с правителството, казахме да ни дадат поне 4 седмици, за да може да се подготвим", каза директорът на Института по оценки и анализ на туризма доц. Румен Драганов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той сподели, че в момента настояват за същото, за да може туроператорите, които работят в чужбина, да знаят по какъв начин ще влизат в страната.
 
"Има да изработим още няколко неща. Самият протокол, когато влезе турист, да е изряден. Той трябва да има сертификат, че е преболедувал и официален документ от здравно заведение. Няма да се изисква броят на антителата", допълни Драганов пред водещия Мирослав Димитров.
Още по темата
 
Доц. Драганов подчерта, че се нуждаят от списъка на антигенните тестове.
 
"Всички ваксини, които са признати от СЗО, се приемат. На нас ни трябва протокол какво се случва, след като всичко това го имаш - имаш отрицателен PCR тест, ваксиниран, но вдигаш температура, прави ти се случаен тест, при който се установява, че ти имаш Ковид-19. Тогава ти трябва да бъдеш карантиран. Сегашният протокол, който е разписан от Министерството на туризма, е, че има карантинно помещение. Това не е окей, тъй като в един хотел има карантинно помещение и влезе един, влезе втори, трети - другите, които са на етажа, ще поискат да се преместят", коментира още директорът на Института по оценки и анализ на туризма.
 
Драганов смята, че решението е да имаме карантинен хотел.
 
"Ще имаме достатъчен персонал, но той ще бъде ваксиниран. Туризмът си има постоянни кадри, на които се плаща целогодишно, независимо, че определени хотели работят по-малко. Има възможности и за работници от чужбина. Но не всички хотели ще работят", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Лятно копи-пастеВярно, че много неща не са същите като през лятото на 2020г. и все пак е интересно да се знае доколко са сигурни резултатите от всичките тия тестове! Щото оня дето не е жив в Танзания се гъбаркаше с папая, коза,...!
5
1
 
3
 
! Отговори
Лятно копи-пасте преди 3 години
Хиляди фалшиви позитивни проби за коронавирус в Швеция.Неверните резултати са най-вече от PCR тестове на хора с леки симптоми, подобни на тези, предизвиквани от коронавируса.Грешките били открити в две лаборатории, при анализ на ефективността на PCR тестове, произведени в Китай.Установено било също, че въпросните тестове, произведени в Китай от компанията Би Джи Ай Джиномикс не показват разлика между отрицателна проба и такава с ниска концентрация на вируса.Интересно чии тестове са у нас?
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво са тези тестове като не могат да лекуват двустранна бронхопневмония с название на коронавируса,че още в допълнение приписват му мутации като за последно с 34 някакви в резултат,като обяснения естествено от натоварвания с лекарства от които вируса си изменя функциите или функционално произвежда други съставки на същото заемано от него място за да се приспособи,приобщи при предаване от човек на човек,което мутиране не може да се осъществи само от предаване между хората както при животните
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прозореца на овертон се върти на пълни обороти и будалите вярващи в реално съществуване на не съществуващ ковид 19 се множат всеки изминал ден, да се ваксинираш от нещо което го няма е лудост
2
5
 
9
 
! Отговори
абоната е на мо~~~ре преди 3 години
"Ще имаме достатъчен персонал..." айде нЕма нуЖда !При това презастрояване и гадното отношение към служителите, не само няма опитен персонал, НО той отдавна избЕга...няма връщане...поне в този живот !!!
1
3
 
2
 
! Отговори
Какъв преди 3 години
Министър на туризма..какви заслуги му приписвате? Това е общо европейска практика.