Доц. Мангъров зове: Всички мерки да отпаднат!

През юли всичко ще е футбол, не политика, смята Румен Петков
Обновена: 5 май 2021 18:38 | 5 май 2021 18:25, Красимир Ангелов
140
Доц. Мангъров зове: Всички мерки да отпаднат!
Снимка: БГНЕС

Всички мерки заради COVID-19 и продължаването на извънредната епидемична обстановка, по един или друг претекст, трябва да отпаднат и държавата да се върне към нормалния ритъм на живот. Това заяви епидемиологът доц. Атанас Мангъров, цитиран от пресцентъра на АБВ.

Още по темата
По думите му в противен случай ни чака тежък сезон за туристическия бранш, по-тежък от миналия. Според него, страната ни не е успяла да извлече ползи от начина на управление на пандемията чрез не толкова строги мерки.

"Едно от нещата, с които се гордее нашето правителство, е това, че ние сме се справили толкова добре, защото мерките в нашата страна не са били толкова строги и толкова стриктно прилагани, както в другите страни. Ние сме направили нещо като български вариант на шведския модел. Това действителност е така, но за съжаление ние не успяхме да се възползваме от плодовете на този начин на управление на епидемията", заяви Мангъров.

По думите му, в момента в Народното събрание влязоха хора, които са привърженици на налагане на по-стриктни и по-строги мерки от тези, които бяха до момента.

"Аз продължавам да мисля и да твърдя, че най-доброто, което може да се направи за нашата страна, е тези мерки да отпаднат. Доказа се от нашия опит, от опита на много страни от Европейския съюз, че тези мерки са безсмислени. В страните, в които те бяха налагани най-стриктно и най-строго, резултатите не бяха никак добри. В най-лошия случай те бяха напълно съпоставими с нашите. Всички сме наясно, че нашите мерки не бяха от най-строгите“, поосочи Мангъров.

Медикът коментира, че продължаването на действието на ограничителните мерки ще доведе до сериозни щети за икономиката ни.

"Мисля, че всички тези ограничения, които са по границите, особено за хората, за гражданите от Европейския съюз, а и за други страни с, които имаме близки взаимоотношения, би трябвало да отпаднат. Вижда се, че продължават училищата да се държат затворени и те най-вероятно ще останат по този начин до края на настоящата учебна година. Близо година и половина нашите деца не ходят на училище, нашите студенти завършват - на практика без да получават никакви практически умения. Това са неща, които ще се отразят много лошо и резултати от всичко това ще бъдат усетени още в недалечно бъдеще“.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков посочи, че в следствие на ограниченията приходната част на бюджета вече е срината

"Отсега се говори за трета ваксина есента. От сега Урсула фон дер Лайен обяснява за ваксини 2022 – 2023 г. Това всичко го плащаме ние. В големите комплекси – Златни пясъци, Слънчев бряг, Дружба, ще бъдат отворени не повече от 20 %. Това означава масови фалити през есента в туризма. Трябва да е ясно, че приходната част на бюджета вече е срината с всички тези безумия, които си причиняваме", посочи Петков.

По повод коментираната дата за предсрочни парламентарни избори – 11 юли, Румен Петков припомни, че кампанийният месец съвпада с Европейското първенство по футбол, чийто финал е именно на 11 юли.

"Вероятно всички, които бутаха нещата към тази дата, си дават сметка, че от 11 юни до 11 юли е Европейското първенство по футбол. На самия 11 юли е неговият финал. БНТ има договор за излъчване на цялото Европейско първенство. Аз някак си не си представям огромния интерес върху представянето на платформи и дебати, по който и да е канал, пред мачовете то Европейското първенство. Цялото това препиране за днес и сега извънредни избори ще доведе до там, че през юни месец нищо няма да е политика, всичко ще е футбол", категоричен е Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
14
 
19
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Изкарах короната. И ви казвам - лъжец е Мангъров! ВИРУСЪТ Е ТЕЖЪК. А маските помагат. Не се заразих почти година, докато ходих с маска по аптеки и супермаркети. Заразих се, защото гледах тежко болен от корона! Много познати починаха!!!
49
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идват баловете и на тях няма да се спазват мерки.Мангъров е прав. Така както е тръгнало след няколко месеца ще трябва да закрием министерството на туризма понеже нма да има туризъм.
48
3
 
11
 
! Отговори
браво мангър преди 2 години
направо да въведеем занзибарския моделсамо че при нас няма да пострадат висшите политици а народеца
47
13
 
15
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Не ви ли е срам този пак да ни го показвате?!?! Само преди 1- 2 седмици ИМАШЕ ОПИТ С 5000 ДУШИ НА КОНЦЕРТ - И ВСИЧКИ ДО ЕДИН БЯХА С МАСКИ НАД НОСА!!! СЛЕД КОЕТО НЯМАШЕ ПОВИШАВАНЕ НА ЗАРАЗЕНИ!!! МАСКИТЕ РАБОТЯТ ЗА РАЗЛИКА ОТ МАНГЪРОВ!!! НЕ.ФЕ.ЛНИК СМ.О.ТАН!
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В какво си качество зове? Как е неговото подопечно отделение?
45
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров ви казва: умрете сега!
44
5
 
11
 
! Отговори
Седераст преди 2 години
Да, знам че може без маски, че аспирин и чай лекуват, и че броя на сухите съчки са приемливи за този псевдо доктор.Всъщност се подготвят за изборите в юли и се надяват на чудо. И доктора и Румен Петков са б0клYци!
43
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъра последно скъса ли си дипломата, както обеща?Или ще продължава да лъже и маже всеки път?
42
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След години Българската православна църква ще обяви Мангъров за светец.
41
9
 
5
 
! Отговори
Мангър, Браво! преди 2 години
Мангъра - да е Здравен министър и да прави, каквото е решил.Ето това е добре да залегне в предизборната му платформа."Никакви мерки" - нормален живот! И аз Това искам!Никакви помощи 60/40 80/20 и други сърцераздирателни.Да махнат 50лв на пенсиите - те не ги харчат а ги слагат на влог! - това не е помощ.Да спрем и ваксинирането - да продадем ваксините на печалба!
40
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангър-лъсна ли ти Червения комунистически З-адник...Голямо нищожество си....
39
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-забележително от цялата работа е, че умствено болните вярват, че трябва аз да се маскирам и ваксинирам, за да пазя тях. Толкова сте лесни, и на ръце ще проходите, ако ви кажат от телевизора че ще се предпазите по-добре!
38
1
 
0
 
! Отговори
Мангъро преди 2 години
Да цуНе Тошко в устата и може да стане работата.
37
9
 
11
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 46Носи си ги, кой те спира? Защо и ние нормалните трябва да ги носим, заради твоето състояние на делириум?
36
2
 
4
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 44Супер, вече го израпирах на жена ми. :]] Каза, че е ОК.
35
6
 
14
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Мангъров пак влезе в ролята на политик. За съжаление какъвто епидемиологът - такъв и политикът. Най-добре ще е да ни спести вътрешните си противоречиви тревоги, чухме достатъчно от тях.
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маските за магазини и молове нека да останат, може би без служителите, че цял ден с маска е трудно. И нека да си остане хоум офиса и да си работим от вкъщи, и да има дистанция , все пак нищо не е свършило.
33
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече се маскирате и се криете - толкова повече отслабва имунната система. А грипа е нормален, дзаже излезе по-слаб от нормалните ежегодни. Виж, паниката и истерията са доста тежки, и се боледуват продължително от който вярва на ТВ.
32
6
 
10
 
! Отговори
абе 37 преди 2 години
В Индия сега взеха да перат в Ганг, та затова *** от ковид! А вече от сто места показаха нормални улици и ПРАЗНИ места за горене на умрелите! Лъжата си върви с пълна смрад! Едно към едно с миналата година, и падащите уханци!
31
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 38Какво време ще дойде? Аз няма да се инжектирам, нищо не могат да ми направят. Само глупавите (инжектираните) ще умират яко, ама наистина яко.

Спонсорирани публикации