Доц. Мангъров зове: Всички мерки да отпаднат!

През юли всичко ще е футбол, не политика, смята Румен Петков
Обновена: 5 май 2021 18:38 | 5 май 2021 18:25, Красимир Ангелов
140
Доц. Мангъров зове: Всички мерки да отпаднат!
Снимка: БГНЕС

Всички мерки заради COVID-19 и продължаването на извънредната епидемична обстановка, по един или друг претекст, трябва да отпаднат и държавата да се върне към нормалния ритъм на живот. Това заяви епидемиологът доц. Атанас Мангъров, цитиран от пресцентъра на АБВ.

Още по темата
По думите му в противен случай ни чака тежък сезон за туристическия бранш, по-тежък от миналия. Според него, страната ни не е успяла да извлече ползи от начина на управление на пандемията чрез не толкова строги мерки.

"Едно от нещата, с които се гордее нашето правителство, е това, че ние сме се справили толкова добре, защото мерките в нашата страна не са били толкова строги и толкова стриктно прилагани, както в другите страни. Ние сме направили нещо като български вариант на шведския модел. Това действителност е така, но за съжаление ние не успяхме да се възползваме от плодовете на този начин на управление на епидемията", заяви Мангъров.

По думите му, в момента в Народното събрание влязоха хора, които са привърженици на налагане на по-стриктни и по-строги мерки от тези, които бяха до момента.

"Аз продължавам да мисля и да твърдя, че най-доброто, което може да се направи за нашата страна, е тези мерки да отпаднат. Доказа се от нашия опит, от опита на много страни от Европейския съюз, че тези мерки са безсмислени. В страните, в които те бяха налагани най-стриктно и най-строго, резултатите не бяха никак добри. В най-лошия случай те бяха напълно съпоставими с нашите. Всички сме наясно, че нашите мерки не бяха от най-строгите“, поосочи Мангъров.

Медикът коментира, че продължаването на действието на ограничителните мерки ще доведе до сериозни щети за икономиката ни.

"Мисля, че всички тези ограничения, които са по границите, особено за хората, за гражданите от Европейския съюз, а и за други страни с, които имаме близки взаимоотношения, би трябвало да отпаднат. Вижда се, че продължават училищата да се държат затворени и те най-вероятно ще останат по този начин до края на настоящата учебна година. Близо година и половина нашите деца не ходят на училище, нашите студенти завършват - на практика без да получават никакви практически умения. Това са неща, които ще се отразят много лошо и резултати от всичко това ще бъдат усетени още в недалечно бъдеще“.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков посочи, че в следствие на ограниченията приходната част на бюджета вече е срината

"Отсега се говори за трета ваксина есента. От сега Урсула фон дер Лайен обяснява за ваксини 2022 – 2023 г. Това всичко го плащаме ние. В големите комплекси – Златни пясъци, Слънчев бряг, Дружба, ще бъдат отворени не повече от 20 %. Това означава масови фалити през есента в туризма. Трябва да е ясно, че приходната част на бюджета вече е срината с всички тези безумия, които си причиняваме", посочи Петков.

По повод коментираната дата за предсрочни парламентарни избори – 11 юли, Румен Петков припомни, че кампанийният месец съвпада с Европейското първенство по футбол, чийто финал е именно на 11 юли.

"Вероятно всички, които бутаха нещата към тази дата, си дават сметка, че от 11 юни до 11 юли е Европейското първенство по футбол. На самия 11 юли е неговият финал. БНТ има договор за излъчване на цялото Европейско първенство. Аз някак си не си представям огромния интерес върху представянето на платформи и дебати, по който и да е канал, пред мачовете то Европейското първенство. Цялото това препиране за днес и сега извънредни избори ще доведе до там, че през юни месец нищо няма да е политика, всичко ще е футбол", категоричен е Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
6
 
15
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
На мен лично най-много ми хареса мярката на Винету с КПП-тата и деклрарациите, които трябваше да се пишат. Уникално. Искам пак такава мярка. Искам и да не мога да пазарувам в хранителни магазини всяка сутрин по два часа. Искам и да нося маска. И да ме глобяват с пет хиляди лева ако не я нося в парка. Защото имаше и такива глоби. Помните ли? Аз помня. Тези мерки много ми харесваха. Искам защото съм гражданин за европейско развитие на България. Освен мерки искам и работа, работа и пак работа.
89
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горкият доцент..Още малко и съвсем ще го забравим!Славата е преходна като вирусите, Мангъров! Но ти дерзай, ще има и други пандемии:-))
88
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма ли най-накрая прокуратурата да се самосезира и да подведе този престъпен головодник под отговорност.Доста хора и у нас починаха, в т.ч. млади, здрави и в разцвета на силите си, а този псевдолекар продължава от една страна безотговорно да ръси щуротии, а от друга да лекува заболели от ковид при цена 200 лв за посещение, 200 лв за ваксина....
87
11
 
21
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Сваляйте маските бе абдали,стига сте са филмирали,той Господ като не те опази,маската ли ще те защити
86
1
 
4
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Кажи на дофторъ...------Мисля, не си наред с главата.Най-малкото за да пишеш по тоя начин.Не знам какво си мислиш, че демонстрираш, но в никакъв случай не е признак на психична уравновесеност.
85
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този хамстер се беше скрил в миша дупка след като не стана дюпутат да иде йовтини кюфтета но пак се появи лисунгера неден
84
7
 
8
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
И като цяло всички, които допускат съществуването на такъв вирус, генерално са *** оти - след цяла година доказателства именно за обратното.
83
14
 
21
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Мангъров е прав, а всички маскаджии са психичноболни. И неграмотни по биология.
82
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименБаце - не си разбрал къде си.Бегай да си удариш една левскарска ножка.
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С такива като Перуката и сие, много хора спряха изобщо да се интересуват от футбол, а още по-малко от т.н. "български футбол"
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковизомбита, огладнях. Може ли някой от вас да изяде нещо, за да ми премине глада.
79
0
 
2
 
! Отговори
Язе преди 2 години
До Анонимен 93Яла а ми бойдеисаш банано! Абе тизе толку ли си шашов?
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен93Готин, и това не можеш :)))))))))
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сладък... Мога да боядисвам, без да съм бояджия. Но ти не можеш да мислиш, а това не се лекува.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен90То ясно, че си ниска череша... Бояджия?Какво да очакваме от теб освен глупости?
75
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааяснологика 50то ниво.Маската не пази мен, пази другите.Другия път като боядисвам с автоемайл лак, ще дам на магазинерката отсреща да носят маска, за да се предпазя от изпаренията.Ваксината не пази мен, пази другите.Ако си счупя крайник, ще пратя някой съсед да го гипсират, за да се оправя.А по същата логика... Ако вярвате в ковидлогиката, и се наложи да мислите - помолете някой да го направи вместо вас, по-добре ще бъде.
74
14
 
8
 
! Отговори
МАСКИТЕ на закрито преди 2 години
да ОСТАНАТ !!!
73
17
 
16
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
Прав е човека мерките са безуме на безумията !Нямат нищо общо със вашето здраве а със вашето подчинение овци!
72
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров с какви лекарства лекува от КОВИД?
71
12
 
4
 
! Отговори
Суперваксър преди 2 години
С две дози съм, антитела много. Дреме ми на ... спринцовката

Спонсорирани публикации