Доц. Мангъров зове: Всички мерки да отпаднат!

През юли всичко ще е футбол, не политика, смята Румен Петков
Обновена: 5 май 2021 18:38 | 5 май 2021 18:25, Красимир Ангелов
140
Доц. Мангъров зове: Всички мерки да отпаднат!
Снимка: БГНЕС

Всички мерки заради COVID-19 и продължаването на извънредната епидемична обстановка, по един или друг претекст, трябва да отпаднат и държавата да се върне към нормалния ритъм на живот. Това заяви епидемиологът доц. Атанас Мангъров, цитиран от пресцентъра на АБВ.

Още по темата
По думите му в противен случай ни чака тежък сезон за туристическия бранш, по-тежък от миналия. Според него, страната ни не е успяла да извлече ползи от начина на управление на пандемията чрез не толкова строги мерки.

"Едно от нещата, с които се гордее нашето правителство, е това, че ние сме се справили толкова добре, защото мерките в нашата страна не са били толкова строги и толкова стриктно прилагани, както в другите страни. Ние сме направили нещо като български вариант на шведския модел. Това действителност е така, но за съжаление ние не успяхме да се възползваме от плодовете на този начин на управление на епидемията", заяви Мангъров.

По думите му, в момента в Народното събрание влязоха хора, които са привърженици на налагане на по-стриктни и по-строги мерки от тези, които бяха до момента.

"Аз продължавам да мисля и да твърдя, че най-доброто, което може да се направи за нашата страна, е тези мерки да отпаднат. Доказа се от нашия опит, от опита на много страни от Европейския съюз, че тези мерки са безсмислени. В страните, в които те бяха налагани най-стриктно и най-строго, резултатите не бяха никак добри. В най-лошия случай те бяха напълно съпоставими с нашите. Всички сме наясно, че нашите мерки не бяха от най-строгите“, поосочи Мангъров.

Медикът коментира, че продължаването на действието на ограничителните мерки ще доведе до сериозни щети за икономиката ни.

"Мисля, че всички тези ограничения, които са по границите, особено за хората, за гражданите от Европейския съюз, а и за други страни с, които имаме близки взаимоотношения, би трябвало да отпаднат. Вижда се, че продължават училищата да се държат затворени и те най-вероятно ще останат по този начин до края на настоящата учебна година. Близо година и половина нашите деца не ходят на училище, нашите студенти завършват - на практика без да получават никакви практически умения. Това са неща, които ще се отразят много лошо и резултати от всичко това ще бъдат усетени още в недалечно бъдеще“.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков посочи, че в следствие на ограниченията приходната част на бюджета вече е срината

"Отсега се говори за трета ваксина есента. От сега Урсула фон дер Лайен обяснява за ваксини 2022 – 2023 г. Това всичко го плащаме ние. В големите комплекси – Златни пясъци, Слънчев бряг, Дружба, ще бъдат отворени не повече от 20 %. Това означава масови фалити през есента в туризма. Трябва да е ясно, че приходната част на бюджета вече е срината с всички тези безумия, които си причиняваме", посочи Петков.

По повод коментираната дата за предсрочни парламентарни избори – 11 юли, Румен Петков припомни, че кампанийният месец съвпада с Европейското първенство по футбол, чийто финал е именно на 11 юли.

"Вероятно всички, които бутаха нещата към тази дата, си дават сметка, че от 11 юни до 11 юли е Европейското първенство по футбол. На самия 11 юли е неговият финал. БНТ има договор за излъчване на цялото Европейско първенство. Аз някак си не си представям огромния интерес върху представянето на платформи и дебати, по който и да е канал, пред мачовете то Европейското първенство. Цялото това препиране за днес и сега извънредни избори ще доведе до там, че през юни месец нищо няма да е политика, всичко ще е футбол", категоричен е Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
9
 
16
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Не ми трябва да вярвам на Мангъров. Оглеждам се и виждам - за година и половина пландемия, нищо не се е променило. Дреме ми за "ограниченията" които искат да наложат някакви психичноболни и продажни правителсва. Неизбежно е, на финала ще ги смачкаме!
29
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди година и аз го ругаех, но се оказа напълно прав! Ама още има дълго да страдаме, докато разберем! Ей и тоя път, "мерки", какви мерки, като се стопли, си мина само. |Сега лятото без ковид. Наесен като стане грипен сезон, пак ще имаме "КОВИД СЛУЧАИ"
28
10
 
15
 
! Отговори
Кичка Божурова преди 2 години
Ще има нови избори и Джангр-Мангър отново търси популярност. Срам и позор за лекарското съсловие! И този човек е полагал хипократова клетва!
27
11
 
22
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
Този не го ли е срам изобщо да се появява. Добре, че вече не останаха наивници, които да му вярват.
26
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32От какво починаха? От ковид лии? Я ми дай копие от аутопсията която установи това? Платен драскач!Вируса изолираха ли го? Ваксини ще измислят ли скоро или само инжекции с неясен състав?Ти инжектира ли се?
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32Те хората почиват и без ковид.Ковид не е еболa или туберколоза. Даже и здравния минисътр се изпусна да каже че не е особенно опасна инфекция.
24
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8Защото той отвори главите на българите и им каза истината.
23
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България-единствената държава сигурно в света, която не даде и едно евро пряка помощ на гражданите си!Парички получиха само близки до властта фирми.
22
6
 
8
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Имам чувството че в България се извършва някакъв манафчийски преврат. Много подозрителни индикации идват отвсякъде. Първо развързаха ръцете на Ердоган да провежда избори за Бг парламент в Турция. Сега избори посред сезона на отпуските и финала на европейското. Това е идеално за турските гласоподавателите, които нито се интересуват от футбол, нито ходят на море, за да си вардят жените от чужди погледи. Отдавна подозирах че фигурантът е човек на Високата порта!
21
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 22От спринцовките умират, яко, ама наистина яко.Най- вероятно им праснаха направо втора доза, която още никой не знае какво съдържа, без първа доза, която е подготовката за имунния отговор срещу гадостите в спринцовките.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 123Мерките ще паднат. На доста места има държавни служители които не ги спазват а пише ние гражданите да ги спазваме.
19
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
99 процента мислим като Мангъров.
18
2
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Изумителен си! Сигурно трябва да те сложат в някой зоопарк и да те гледат децата. Човек с IQ под 50...
17
10
 
8
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Трябва да си комплийт ретард за да носиш маска, но ако я носиш и лятото, значи си междугалактически шампион по тъпотия.
16
4
 
8
 
! Отговори
ТАНИТКА преди 2 години
НЯМА ДА ГЛАСУВАМ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ МНОГО СЬМ РАЗОЧАРОВАНА НИКАКВИ ПЕРЕСПЕКТИВИ
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еднете избори на Великден, другите на Еврофиналите. Все религиозни празници.
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 13Какво в Индия? Умират масово от спринцовките. Толкова ли е сложно?
13
8
 
9
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Тъкмо хвърлях бобът и са чудех къде се е сврял съботьорът по медицинската част,а той доцентът бил тук,ама позабравен!!Сига кат поумрети силно,дано ви влези нещо в главити,та да вземити бастунти и да го намерити и да го очегарити както стадо побеснели кози чегарят млада черница!!Щот както каза гинералът,ша са мре яко!!Поканити за погребения ги пращайти на Бабикян, на Хаджипростакян злобан,На славуцата учиндолска и най вечи на Фигуранта пРЕЗИДЕНТ!Те ще ви осигурят безплатни ритуали!!
12
6
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
*** го кажи на Индия.. Ама какво да говоря с човек, който се информира от днес-може-би.дъ-ге
11
20
 
15
 
! Отговори
123 преди 2 години
Махайте мерките че ми писна от ковид измамата. Направиха си гавра с целия свят.