Отложени полети: Ще остане ли България без руски туристи?

Чартърните полети от Москва бяха преустановени
222

Туроператори настояват за незабавни мерки от страна на държавата ни на дипломатическо ниво. Това се случва след като чартърните полети от Москва за България бяха преустановени. От Външното ни министерство съобщиха, че Българските консулски служби на територията на Руската федерация са възобновили приема на документи и издаването на визи за всички руски граждани, желаещи да пътуват до страната ни.

"Чартърните полети са спрени и от двете страни, тъй като пък "Росавиация" - техните авиационни власти не разрешават на българските авиокомпании полети между Русия и България. Реципрочно  - българската страна отговаря със същото", коментира зам.-председателят на Българската асоциация на туристическите агенции Галин Георгиев.

Още по темата
На 2 май е имало един извозващ полет от Бургас за Москва. За 9 май е планиран още един. За месец юни са планирани 136 полета до България.

"Притесненията ми са, че чартърите, които трябва да дойдат от Русия, могат и да не дойдат. Притесненията ми са, че така чаканите от нас руски туристи могат и да не дойдат", добави почетният консул на руската федерация в Бургас Тонко Фотев.

Според туроператорите, които работят на руския пазар, въпросът е геополитически и трябва да бъде решен на най-високо равнище. Решението за отложените полети идвало след шпионския скандал, който изостри отношенията ни с Москва.

"Доколкото разбирам е отложено вземането на окончателното решение до 11 май  - дали България ще влезе като 10 страна в списъка с неприятелски държави на Русия и съответно може да се очаква, че ще забранят полетите за България. Като претекст ще се използва епидемиологичната обстановка в страната", подчерта Георгиев.

В изявление, публикувано от Българския визов център в Москва, се посочва, че България може да започне да приема документи за визи на руснаци не по-рано от 17 май, а Турция вече кани Русия на преговори в Анталия.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПутин спре ли кранчето, ще настане мор. Кранчето е по-страшно дори от Сармат и Искадер. Кранчето е крайна мярка. Засега това пошляпване на България е достатъчно - хотелите ще фалират, много хора ще останат без работа, неприятно, но това не е трагедия. Има и други начини за натиск върху България на следващ етап ако не си вземе урок, а кранчето е много далече докато се стигне то там.
47
13
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Скъпи деца, Русия два пъти поробва България. Първият път през 1878 година. Тогава след намесата на САЩ Турция и Западните държави сме се освободили от руско робство. Вторият път е от 1944 до 1989 година, когато бяхме под руско комунистическо робство. 1989 година сме народ без жилища и с разрушена държава. Благодарение на ЕС и САЩ имаме развита икономика. Запомнете- Русия е враг на България. Да изгоним всички руснаци от България
46
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е защо да идват ние сме вече Свободни.. Имаме си демокрация при тях е диктатура. Различни политически системи. Невалнии е в концлагер. Жестока действителност.Ми ако некой руски турист види благините тук и не иска да се върне. Социални грижи ли ще го поемат ,а ?
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рассия нищая страна.
44
4
 
10
 
! Отговори
Газдов преди 2 години
*** не са нужни, като ще играят мръсни игрички. Забраняват на собствения си народ да ходи на почивка където си поиска. Еми обичат си диктатурата и вместо да се отворят към света се самоизолират и си навиват пружините. В 21 век някакви псевдо патриотични и героични глупости нямат място.
43
8
 
11
 
! Отговори
:)))) преди 2 години
Охх колко хубавоооо! Чисто и спокойно море, без нагла руска глъч навсякъде, и най-вече празни бетонни грозотии, които дано скоро да почнат да събарят! Хубаво лято се очертава! :)
42
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските туристи са различен вид. И при тях системата е друга.След някоя друга година рубли няма да има а ще са на китайски йоани, което ще е трудно. При нас ще е ? Туроператорите в България имат огромни възможности от ЕС да си намират клиенти. Няма нужда от визи. България е в ЕС с население 550 милиона и НАТО..
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутроморието е бетонирано.Всички бягат от него.Дори и българите.
40
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Булгария ще бъде наказана от Русия.Вече минахме всякакви граници.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам ни хотел ни самолет или авиокомпония боли ме за бранша дето лев не видех
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е защо да идват. В България е демокрация и хората са свободни. В Русия има диктат Невалнии е в концлагер. Жестока е действителността.Самите Апаратчици от Кремъл са взели мерки да няма контакти с демократична власт , каквато е тук. И така се прекъсват евентуални връски с друга политическа система. Да незабравяме , че и НРБ / в тоталитаризма до 1989г / бе в такова положение. Да отидеш до Виена ти искаха виза.
37
6
 
7
 
! Отговори
НОМЕРА С ОСВОБОЖДЕ.. преди 2 години
... НИЕТО в турситическия му вариант.Тогава трябваше да сме им "благодарни", че са ни "освободиха", нищо, че така се нанесоха на Балканите и в домовете ни, сега пак трябва да сме им "благодарни", че ще "идват", а те се възползват от българската природа, докато руските собственици на хотели и ресторанти, ще касират.Докога?
36
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е най великата държава.Ще ни освободат пак от фашизма и лапите на капитализма в най скоро време.
35
4
 
5
 
! Отговори
Путин преди 2 години
удри Просяците Барба Ганиос молещи се за Руски Денги! Сприрай им и газа - за предателите и подпоги на НАТО, да видят кон боб яде ли!!
34
3
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Какъвто народа такива и политиците, както се казва лика прилика! Четейки коментарите за пореден път се убеждавам, че българския народ е абсолютно заслужено там където си е! А и защо му е да ходи по далече от кръчмата, та той там е най-великитят. Четете Христо Ботев, ако можете ..... Тъжно гледка!
33
11
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Скъпи деца, В историята на България два пъти сме окупирани НЕЗАКОННО ОТ РУСИЯ. Първият път през 1878 година. Тогава след намесата на САЩ Турция и Западните държави сме се освободили от руско робство. Вторият път е от 1944 до 1989 година. България беше под руско комунистическо робство. Бяха отнети жилищата от хората. Към 1989 година държавата ни беше унищожена. Благодарение на Европа и САЩ сега имаме силна икономика.Нека знаем, Русия е най големия враг на България.Руснаците вън от България
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самолетите са най-големия замърсител на околната среда и разрушават озоновия слой. Какво пречи на руските туристи да пътуват с каруци! Въобще, време е да се обложи туризма в тоя му вид с въглероден данък 40%
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутроморието освен за руснаци и ромънци за други не става.Причини:Ще бъдеш пребит и ограбен,Ще те рекетират с високи цени,Ще те излъжат.Накрая ще бъдеш бит,еб-а и окървавен.
30
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""Притесненията ми са, че чартърите, които трябва да дойдат от Русия, могат и да не дойдат. Притесненията ми са, че така чаканите от нас руски туристи могат и да не дойдат", добави почетният консул на руската федерация в Бургас Тонко Фотев"Сега разбрахте ли кой е притеснен?Притеснени са руските собственици на хотели, ресторанти и апартаменти под наем.Затова слушаме всеки ден за "руските туристи",щото за тях да дойдат е добре,но е по-добре ако ние ги поканим, щото така изглежда, че сме на зор
29
13
 
15
 
! Отговори
Ужасена преди 2 години
В ББългария няма място за руски туристи. Българинът не желае руснаците в България.

Спонсорирани публикации