БАХБ отрича да има виртуални овце, има динамика на броя на животните

Раждат се малки, броят се живи овце
27
БАХБ отрича да има виртуални овце, има динамика на броя на животните
Снимка: Pixabay

Към месец април 2021 година в Интегрираната информационна система на БАБХ – ВетИС са регистрирани общо над 1, 476 млн. броя овце, кочове и идентифицираните им млади приплоди (агнета на възраст под 12 месеца),  съобщиха от БАБХ  във връзка с твърденията на съпредседателят на   браншовата асоциация на овцевъдите Симеон Караколев, който твърди, че в страната има над 200 000 виртуални овце, с които се източват субсидии.

Още по темата

 
Съгласно предварителните данни от преброяването на земеделските стопанства, извършено в периода 1 септември – 18 декември 2020 г. в страната са се отглеждали 1, 277 млн. овце.

В периода след преброяването до април 2021 година се проведе агнилната кампания или обичайното време, в което овцете раждат нови малки. Нормално е да се появи разлика между броя на животните към декември 2020 година и април 2021 година. Броят се живи животни, динамиката в числата е очаквана, допълват от БАБХ.

В същото време Интегрираната информационна система - ВетИС не е единствената база, на която животновъдите получават субсидии.

Справката, която Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) извършва в нея е само част от проверките по отношение на стопанствата, заявили животни, за които да получат субсидии. Фонд „Земеделие“ извършва допълнителни собствени проверки в животновъдните обекти.

В тази връзка, за последната кампания през 2020 година субсидия от ДФЗ са получили общо 1,115 млн. овце и кози, заедно.

ВетИС е информационна система, в която стопаните имат задължението да регистрират животните си, с цел да се гарантира здравният статус на животните, изпълнението на националната профилактична програма и коректното извършване на движението на животните извън обекта, в който са регистрирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: овце
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
nvm преди 2 години
Еми как няма да отрича след като са в схемата а тя е много елементарна просто математика за 3 клас и малка печатница (фирма за печатане).Договор с фирма за селекция и всичко е много просто .Втеринарния лекар взима заплата за ушни марки не за жовотни.:)
19
0
 
4
 
! Отговори
Пастира преди 2 години
Някои налапаха агнетата и сега се правят на яко ущипани!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не забравяйте избиването на козите - нагло, безпардонно и отвратително. Извършено от касапи. Помните ли козичките на баба Дора? И всичко това защото някой внесъл месо от някъде и трябва да си го пласира. Както излезе в Комисията по изслушванията за свинското. Някой внася свинско на 100 години от Бразилия и внезапно всичкото *** в Бъглария са болни от чума и ги ликвидират. Това, че някой е инвестирал в гледане на животинките, на никой не му пука. Важното са парите да влязат в правилния джоб.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи само овцетеса 1.4 млн, овцете и козите са 1.115 млн. Мдам, има логика. Ама изобщо няма виртуални овце. Явно всички земеделци халюцинират групово. На мен лично са ми го разказвали хора от едно от селата, в което се въртят тия схеми. Има там 1-2 стада, които обикалят региона и когато където потрябват, там се озовават за преброяване. На тоя принцип може да ги изкарат и 10млн. овцете.
16
0
 
9
 
! Отговори
кръпел преди 2 години
по европрограми се броят комарите по Дунава , врабчетата , котките .......а овцете дето са със ушни марки чипирани не могат да ги преброят .. бре ти да видиш
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След следващите избори веднага закриване на герберските крадливи организации и пъла ревизия
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално да отрича, защото тия пари за точно за тях!
13
0
 
22
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 2 години
Нагли лъжци! Къде са тези овце? Можеш да минеш България от край до край и едва ли ще преброиш и 50 000 овце! Има стотици села където никой вече не гледа овце. Последните мохикани бяха ликвидирани с прословутата чума по овцете от 2018 г. и по-точно чрез масовите избивания разпоредени от БАБХ и извършени от банди наети роми, облекли наопаки дадените им бели комбенизони. 1 000 000 овце в България ли!?! Само на хартия!
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата банкянска направи за 12 години цялата държава една огромна СХЕМА за крадене на парите от ЕС.Не забравяйте че е70-80% от тези пари са всъщност вноските на България в ЕС.Така че това са си парите на българите които обаче ги разпределя/усвоява Тиквата и Шайката му.Ето така се трупат кюлчета и милиарди в пачки по 500 ойро.И всчико това го пожела простият бЕгЕ избирател-тъппанар !!!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да се реши лесно проблема с слагане на трансподери (чипове) на овцете.Така винаги ще има яснота, но си е скъпа инвестиция.Но явно няма друг начин да се внесе яснота по въпроса , не се ли направят подобни инвестиции няма как да има проследяемост и темата ще остане спорна в всички други случай.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"БАХБ отрича........" ....................ХА-ХА-ХАКРАДЦИТЕ никога не си признават без БОЙ !!!
9
0
 
23
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Така си е - има динамика. Някой ден изведнъж се раждат 200,000 овце при това всички вече на по една година, а когато дойде време да се видят тези 200,000 овце вълците ги изяждат...
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корумпираната комисия ...алу а депотатчета от ДПС не откраднаха ли с ваша помощ милиони от виртуални крави и европейски обор без основи и покрив и за капак отдиха в л Лас Вегас по казината
7
0
 
18
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Системата за преброяване на дивите зайци работи безотказно. Всеки КОЙто трябва си получава субсидиите навреме.
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разстрел на всички членове на БАБХ от 1990 г. Незабавен!
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко в България се случва, защото поколения пиш-лемета вземат пари без да си ги заработват за някаква измислена дейност.Такива ги оправя само глад и терор.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вЕрваме..
3
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте си копали сами гроба!Като подпалиш чергата на ортака и ти гориш, се-ля-нино!
2
0
 
22
 
! Отговори
Емо преди 2 години
Голяма динамика в овцевъдството у нас,от 16.5 милиона през 1991 на 2.5милиона през 2021един е ***.
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко? Не? Не може да бъде.