Румен Радев: Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от нови избори

Следващата седмица ще издам указ с ясен състав на служебния кабинет, обеща президентът
Обновена: 8 май 2021 19:37 | 8 май 2021 19:29, Анисия Иванова
385
Румен Радев: Вихрещата се корупция ни струва много по-скъпо от нови избори
Снимка: БГНЕС

Следващата седмица ще издам указ с ясен състав на служебното правителство и срокове. Това каза президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали е готов вече със служебния кабинет.

"Вихрещата се корупция в момента ни излиза много по-скъпо от едни нови избори", заяви президентът, след като по-рано премиерът в оставка Бойко Борисов нарече случващото се в парламента "шоу", струващо по "19 млн. лева на ден".

Днес Борисов се обърна по адрес на президента с думите: "Парламентът беше закрит. Надявам се, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава и накрая го изпрати в парламента. Гледайки ги, предполагам, че не се гордее с тях и е разбрал какво направи. Ако не е разбрал, още по-лошо“.

Още по темата

Тази седмица новото Народно събрание се разпусна, след като не успя да избере ново правителство за следващите 4 години. Президентът съобщи, че извънредните парламентарни избори ще се проведат на 11 юли, след като и БСП върна проучвателния мандат за съставяне на кабинет. В петък Камелия Нейкова оглави като председател новата Централна избирателна комисия, която ще бъде назначена с президентски указ в деня, в който 45-ото Народно събрание бъде разпуснато. Това ще стане през идната седмица, припомня БГНЕС.

Днес Радев е на посещение в софийското село Петрич, където участва в отбелязването 145-годишнината от обявяването на Априлското въстание в населеното място.

Той поднесе венец пред Паметника „Камбаната“, след което проведе шествие до централния площад, където започна възстановка на посрещането през 1877 г. на лейди Емили Странгфорд в селото. След потушаването на Априлското въстание, тя събира средства и изгражда и оборудва 6 болници на територията на България, една от които е в Петрич.

От 20.30 часа Румен Радев ще вземе участие в тържествената заря-проверка в Петрич и ще отправи приветствие към жителите и гостите на Петрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
6
 
17
 
! Отговори
Оливер-Берлин преди 3 години
Фактът че това е президент показва какво е "нивото" на българите!!!!!!!!!!!!!!!
215
5
 
13
 
! Отговори
до 228 преди 3 години
Хахахтази снимка е от поредицата уникати. Босоногият и жена му сочи с пръста къде да гледа детето до нея. На всичко за капак е с потник като компайнер. Най-нананаа на комбайнатааа би запял шоумена Славунций.Тука в житата удобна задна седалка имам аз, мога и легнал да продължавам да жъна с пълна ГАЗ!Хахахаа
214
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НФСБРешението е вот, но и протести. При съединявайте се към протестите срещу Радев и машинното гласуване, когато и където ги има.На 05.05/бяхме няколко хиляди души в София.
213
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 231 А измисленият генерал мутрафон,да не е по умен от Радев?!-:) Скрий се бре!
212
3
 
12
 
! Отговори
US Motherfucker преди 3 години
До Лъжец Радев ?!?!Естествено, че не може !!! В западните официози, вкл. и вестникът на ЕС го направиха на бъз и коприва с неговите безпочвени обвинения.Р. Радев е пРезидент на Република България, а не трябва да говори щуротии, като неизтрезнял ачкопек от селски хоремаг.
211
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХоХоПилот, но не можа да състави правителство и България потъна в политическа криза.Борисов не е лежал в затвор, не лъжи, червен ***.За 7 Сена парламент потрошихтен150 милиона, червени изедници!
210
4
 
2
 
! Отговори
US Motherfucker преди 3 години
Ако при копирането нещо се губи, пробвайте със следното:https://smolyanpress.net/?p=74523или напишете в прозорчето на Гуугл следното: "Президентът Румен Радев и съпругата му са в баните"
209
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заплатата на Радев е над 25 000 лв месечно. Заедно със заплатата на вицепремиера, многобройната му охрана, съветници, секретарки, експерти и т н този човек досега ни струва няколко милиона лева.
208
6
 
16
 
! Отговори
Накратко преди 3 години
Ама много прооост човечец и тоя военния.
207
7
 
16
 
! Отговори
Лъжец Радев ?!?! преди 3 години
Сричкоговорещият Фигурант Радев може ли да даде поне едно доказателство за твърденията си за корупция или така е свикнал да си приказва празни приказки и кухи фрази ?!
206
4
 
13
 
! Отговори
123 преди 3 години
Щом не го канят никъде значи не може да изпълнява основната част от задълженията си. Ако обективно не може да изпълнява това за което е избран за какъв втори мандат въобще говорим?
205
4
 
2
 
! Отговори
US Motherfucker преди 3 години
Като кликна инспектора на страницата и видя как домакините са работили със скриптовете, така че дори знаците за паунд, евро се проектират в "друго измерение".Ще се опитам да ви дам отправка (снимка) на въпросния президент с омазаните *** и босите ноги, атестат за величие, или - падение.Краят остава за вас.smolyanpress.net/wp-content/uploads/2018/01/prezident-radev.jpg
204
7
 
19
 
! Отговори
до 223 преди 3 години
Не го канят никъде.Дори в Порто не отиде за 7 и 8 май на срещата.Като не го канят,къде да иде?Един път го поканиха в Естония.Но визитата на президента Радев в Естония бе прекратена поради контакт на Радев с вирусоносител в България.Що не иде за 9 май в Москва?Не го канят и все пак трябва да отчита дейност предизборно.Това с обиколките в България е неговата предизборна кампания.Той започна кампанията си още преди 2г.Единственият силен коз на Радев се оказа Борисов.Другото е въздух под налягане.
203
2
 
17
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
223 В Европа и САЩ тоя НОВ т. живков- радев никой не го иска да му стъпва в страната! Къде и за какво ще " лобира", сега занимавката му е да върне страната ни обратно в 90- те години...
202
8
 
21
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Решението е само едно Народе, мощен вот ЗА Герб- СДС и ОП на 11 юли и съставяне на демократично и отговорно правителство на РБ- член на ЕС и НАТО. Инак мафията на радев- божков- прокопиев- василев и слугите им шефове на проруски партийки- Итн, МутриМая, ДъБъ, " вАзРАЖДАНЕ" и т.н краетури ще трошат държавата ни пред очите ни нагло и по мутренски! Избора е в нашите ръце, поне се надявам че е така, въпреки съмненията ми с тоя руски " машинен" вот!
201
6
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
Радев защо обикаля България и се меси постоянно във вътрешната.политика на страната?Работата на президента е външната политика. Да обикаля света и да лобира за България. Да осигури подкрепа от другите държави за реализиране целите на външната политика на България.
200
2
 
12
 
! Отговори
Корупцията преди 3 години
А Бобоков с отпадъците какво го правим в президенството
199
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев 2
198
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе герберчета,не ви ли писна да творите тъпотии?
197
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ви кажа! Освен че не ни върви на президенти, не ни върви и на избори!Ще ни върви в любовта!