Борисов: Евроинтеграцията на Западните Балкани трябва да продължи

Лидерът на ГЕРБ се срещна с еврокомисаря по разширяването
97
Борисов: Евроинтеграцията на Западните Балкани трябва да продължи
Снимка: ГЕРБ

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с еврокомисаря по въпросите на съседството и разширяването на ЕС Оливер Вархей в централата на партията. Основен акцент на разговора, който е бил по инициатива на европейския комисар, е бил Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Република Северна Македония, съобщиха от ГЕРБ.

Още по темата
Борисов е изтъкнал ключовата роля на България за връщането на темата за евроинтеграцията на Западните Балкани в дневния ред на Съюза.

Лидерът на ГЕРБ е подчертал, че европейското бъдеще на този стратегически регион е гаранция за мир и просперитет както и превенция срещу влиянието на други сили. Той е посочил, че Европа трябва да продължи да работи активно по темата за евроинтеграцията на Република Северна Македония и Албания, отчитайки позициите на всяка една страна.

Двамата са обсъдили и разширяването на транспортната и дигиталната инфраструктура на държавите от региона. Борисов е изразил убеденост, че създаването на условия за икономически просперитет допринасят и за развитието и добросъседските отношения.

По думите на бившия премиер, от интерес за целия регион и за европейската сигурност е цялостното изграждане на коридор номер 8, който ще позволи свързването на Черно с Адриатическо море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
21
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Не би ми правила силно впечатление появата му, но все още има хора, които той може да забаламоса. Вече не е на власт, просто баламосва, защото си е такъв, така си е свикнал. Ще ми се тези, които все още му вярват да се осъзнаят и да видят как мисирките с въодушевление съобщават за всяка негова изява и проява.
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкмо се бях затъжил, че от 12 май, че нищо не са писали тук за мyтpaфoн тuквoнuй!Липсват ми неговите извънредни брифинги по Ceвдa TB!
6
4
 
25
 
! Отговори
Факт преди 2 години
ЕВРОИНТЕГРАЦИЯТА НЯМА ДА СПРЕ И БЕЗ ГЕРБ!ЖИВОТА И ПРОГРЕСА--ПРОДЪЛЖАВАТ!
5
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оооооо я кой се появи...Ал Капоне.Много държавническо го дава нещо, очаквах да се скара на Българите, че не са оценили страхотната му работа като премиер.
4
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой беше тоя?
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам да са говорли само за това. Убеден съм че Тиквата се е опитал отново да се представи за жертва и да обясни на немеца как той е "европейското" лице на България и как строи, шета и гради европейска България. В момента той е едно ранено куче.
2
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я, джипко се е появил, но вече без джипката.
1
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов осъзнава грешката си с РСМ.Дано повече не се изкушава от глупостите на Вмро и шепа живковски историци.