Радев говори с Мицотакис за евроинтеграцията на Западните Балкани

Изграждането на добросъседство е най-сигурният и бърз път
20 май 2021 12:00, Елка Василева
53
Радев говори с Мицотакис за евроинтеграцията на Западните Балкани
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Румен Радев разговаря по телефона с министър-председателя на Гърция Кириакос Мицотакис, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Европейската интеграция на страните от Западните Балкани, теми от дневния ред на двустранното партньорство между България и Гърция и сътрудничеството за преодоляване на последиците от епидемичната обстановка в двете страни са били във фокуса на разговора.

Още по темата

Обща е била позицията, че политиката на разширяване на ЕС със страните от Западните Балкани е реална инвестиция в стабилността на региона.

Затова според държавния глава е необходима неотклонна подкрепа за осъществяване на необходимите реформи в страните кандидатки за изпълнение на Копенхагенските критерии за присъединяване към ЕС.

Изграждането на истински отношения на добросъседство е най-сигурният и бърз път за постигане на пълноправно членство в Европейския съюз, е посочил още президентът Радев.

Повишаването на енергийната свързаност и постигането на реална диверсификация в региона, както и ускоряването на процеса по изграждане на интерконектора между България и Гърция също са били теми на разговора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев да не би да съвместява двата поста - Президент и Мин.-председател ?Много активен стана, а Янев го няма никакъв.
29
0
 
1
 
! Отговори
Grippen Off преди 2 години
Razkaraj se!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 23Има български банки ЦКБ и Уни, четете от време на време, не просто го слушайте Шкембе.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНякой вярва ли че СР Македония ще ни дадат да построим нещо в тях, дори да станат членове на ЕС? НЯМААААА. те не допускат български банки и български фирми.---------Малко излизаш не-потготвен. Има български банки пр. Уни банк е клон на Фибанк. Електроцентрали под концеция на Български фирми, мините също. По-здрави
26
0
 
4
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Бойко Рашков и Янаки Стоилов, които изгонихме с камъни през 1997 година ли са промяната? Бу-ха-ха!
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФИГУРАНТА СЕ СРЕЩНАЛ С ЧУЖДЕНЕЦ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ ПЕТ ГОДИНИ НАСАМ БРАВО.
24
0
 
2
 
! Отговори
Овенен пенЦионер преди 2 години
Другаре по форум - извинения, но кой е Калеко Алеко?!
23
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пускайте повече такива статии.Гербавият *** Калеко Алеко има нужда от надници.Все пак храни 5 чаавета.
22
1
 
2
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 2 години
Здраствуйте Паляци!!Така се случва кат избирате мушангии за свой президент!!Библията казва,ИЛИ СИ С БОГА ИЛИ С МАМОНА?!Значи кой измежду мен и пожарникаря е с Бога и кой с мамона?!Аз с Бога немам нищо общо освен кат са похедря на МИГа и са опитам да го видя по отблизу на небету!Пожарникаря прави църкви,манастири,дарява за църквата,прави ви магистрали,училища,детски градини,водопроводи,зали,преч.станции.*** вий качвате моя рейтинг?Значи сте с мамона за моя радост и с Баджо ще ви доведем АДЪТ!!
21
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Като си гледам мафиотската държава, напълно разбирам защо макетата не желаят да имат нищо общо с нас.Не че те са читави де...
20
3
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Целия проблем идва от това, че държавата РСМ е създадена от американците и англичаните, за да се ограничи руското влияние на Балкалканите. И като гледам Руските ченгета и Радев какви ги вършат, май имат право.
19
0
 
7
 
! Отговори
Овенен пенЦионер преди 2 години
Мицотакиса е баш мошеник. Изкрънка милиарди от ЕС.Нашти мУшеници ряпа да ручат.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой вярва ли че СР Македония ще ни дадат да построим нещо в тях, дори да станат членове на ЕС? НЯМААААА. те не допускат български банки и български фирми на територията на страната си, разглеждат ги като враг.Как може Радев да е толкова сляп? Днес ще влязат в ЕС и утре пак ще ни затръшнат вратата. Ето сега са в НАТО, защо не изпълняват договора за добросъседство? Дори заговориха за едностранното му анулиране. Защо винаги ние трябва да отстъпваме пред про-сръбските мекерета?
17
1
 
3
 
! Отговори
За Македония 2 преди 2 години
макетата имат две църкви - МПЦ и разконическа, която обаче Всеправославния събор утвърди за за канонична. И двете църкви са пълни с агенти на УДБА - сръбското Дс отогоре до долу.Макетата имат претенции, че МПЦ е наследница на Екзархията, а не БПЦние първи ги признахме, почти и езика им признахме, В НАТО ги пуснахме но добра дума от тях не сме видели. Все сме им криви, все работят с ултиматуми към нас.Техен шеф на агенция си позволи да обижда външният ни министър.
16
0
 
5
 
! Отговори
относно македония преди 2 години
Радев нека каже как да стане това съгласие.Макетата не признават че са българи, нито че произхождат от българи. За тях ние сме *** татари, а те са славяни като сърбитеНе признават корените на езика си, че е български, изкилиферчили са го-в историческата комисия не работят с реални извори и факти, правят демонстрации като се обръщат с гръб към журналистите. Не Признават Самуил, Гоце Делчев, Вапцаров за българи
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с това добросъседство. Непрестанно бута страната ни към признаване на СР Македония към пускането и в ЕС, а оттам непрестанно сипят омраза срещу нас. Радев е предател също като Г.Димитров.
14
3
 
2
 
! Отговори
ХИППЕРРИОН преди 2 години
Радеф знаае че Турция ще прилапа Биглариа..и затова се Моли на Гърция да спаси Балгария от Исляма , и от турско-ромско робство ..............ГЪРЦИЯ Е ЛИДЕРА НА БАЛКАНИТЕ И В СРЕДНИЗЕМНО МОРЕ .ВСИЧИТЕ ДРУГИ МАЛКИ СУБЕКТИ СЕ РАВНУВАТ СПОРЕД ГЪРЦИЯ .............РАДЕВ СЕ МОЛИ на МИЦОТАКИС -- ГЪРЦИЯ ДА ГИ СПАСИ ОТ ТУРКИТЕ .РАВНИИИ.СМИРНООО
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Определено ПРте на шапката четата форумите и нагласите. След толкова плюене,че никъде не го искат изведнъж почна да звъни на тоя и оня:))) Не си мислете ,че те неща стават случайно. Всеки де следят.
12
1
 
6
 
! Отговори
антибсп преди 2 години
Дали е споделил некоя собствена мисъл? или следва инструкциите ...
11
3
 
1
 
! Отговори
Див преди 2 години
Вече 30години комунистическия феодализъм трансформиран в капиталистическа демокрация,(измамна свободия) сме най бедните в ЕС. Едни и същи политици техни родственици без закон за лустрация гравитират от една в друга партия и са впрегнали раята шепа работещи българи да работи за единия хляб. Без право на почивка, защото много хора не разполагат с такива средства.