Нинова обяви: Ще има голяма лява коалиция!

Соцлидерката вярва, че това ще доведе до промяна
Обновена: 21 май 2021 10:51 | 21 май 2021 10:30, Веселина Йорданова
236
Нинова обяви: Ще има голяма лява коалиция!
Снимка: БГНЕС

Голяма лява коалиция ще има, съобщи соцлидерката Корнелия Нинова на пресконференция.

Най-напреднали са преговорите с АБВ, "Движение 21" и "Нормална държава", но има и други, с които се водят разговори, стана ясно от думите й.

Още по темата
Инициативата за срещите е на Нинова, която заяви, че такава коалиция е необходима за България в условия на социално-икономическа криза и след 10-годишното управление на ГЕРБ.

БСП ще се яви на изборите на 11 юли като "БСП за България", тоест досегашният формат се запазва, а с останалите партии, които се присъединят, ще се подписват споразумения от утре, като първото ще е с АБВ. На 25 май е Националният съвет на БСП, който трябва да одобри окончателно формата.

"Този нов широк формат ще отвори диалога към политики в ляво-център, ще даде възможност за промяна в политиките в България и отваря широка врата за едно ляво-центристко управление", каза Нинова.

Тя изрази увереност, че ще доведе и до по-добър резултат на изборите за левите партии, но не посочи какъв. Да дадем на левите хора в България един знак за обединение, резултатът е, какъвто хората решат, посочи само соцлидерката.

В отговор на въпрос Нинова каза, че Мая Манолова е избрала своя път и в 45-то Народно събрание се е видяло, че той е различен от този на БСП. Не предвиждаме с тях ("Изправи се! Мутри вън" - бел.ред.) да водим разговори за обединение, уточни Нинова.

Къде и как новите партньори ще намерят място в листите, предстои да се уточнява. Засега е ясно, че Румен Петков и Георги Първанов няма да са в тях по тяхно желание, но ще излъчат представители на АБВ. Нинова нарече "интрига" информациите за евентуално явяване на Георги Първанов на президентските избори и подкрепа от БСП, която според нея е опит за клин между социалистите и президента Румен Радев.

Споразуменията ще са за изборите за 46-то НС, но е оставена възможност голямата коалиция да продължи заедно за следващи избори.

Тя коментира, че ако е вярно, че са подслушвани политици, е изключително скандално и трябва да се провери от компетентните органи.

Абсолютно недопустимо в демократична държава, вероятно с оглед да се събира информация преди избори, просто абсурдно. Очакваме органите, които отговарят за това, да направят пълни проверки и да кажат истината на обществото, заяви Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
19
 
2
 
! Отговори
Социалист преди 2 години
Успех! БСП са най-подготвената политическа формация!
23
1
 
19
 
! Отговори
Ossi преди 2 години
Всеки прави нещо. Тези се обединиха, патриотите се обединиха, ДПС ще има повече гласове, блгодарение на чалгарите. Само те мълчат и не казват какво им беше идеята с нови избори? Пълно мнозинство ли чакаха/т? Клоунът просто нямаше идея какво да прави и реши да хвърли папката като горещ картоф. Сега горещият картоф ще се върне пак при него и той пак ще губи времето ни 20+ дни, докато реши, че не е готов за нищо. Ами, болна нация избира болен човек и получава болно бъдеще. Дано се вразумим навреме.
22
7
 
5
 
! Отговори
Работодател до 30 преди 2 години
Напълно съм съгласен с теб. Няма само работодателите да плащат такси и акцизи, когато на запад за работодателите данъците са плоски а работещите със среднни заплати плащат най-много данъци с прогресивното данъчно облагане. Така е на запад, има уравновиловка, взима се от по-големите заплати и се дава на тези с по-ниски заплати, това е справедливо, това е лява политика както в Скандинавия, но българите са прости и не могат да го разберат това нещо. Трябва да се въведе прогресивен данък.
21
3
 
14
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Какво обединение само-партия създала мтри и олигарси,фалирала 3пъти държавата,начело с уволнена за корупция , другата правила срещи с мтри на басейна Спартак и третата начело със защитничка на Мултигруп! И това ако е ляво , здраве му кажи!Нов .... със стари ..., не се прави!
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време беше левите партии да се обединят. Така както трябва да има силна десница, така трябва да има и силна левица. Трябва да има баланс, както е навсякъде в развитите демократични държави! Дано политическите партии проумеят, че само с баланс и диалог може да има успешно управление! Времето на абсолютните мнозинства отмина! Трябва разум и прагматизъм. Това е модерната политика.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Вие с Мая Манолова си сритахте шапките по време на кандидатирането за председател на БСП. Тя е мбого дейна, пробивна и бързо съобразяваща и"_____и често говори без да мисли.
18
6
 
10
 
! Отговори
НЕМА ЛАБАВО! преди 2 години
Колкото и да се обединяват руските шпиони, при Новия световен ред те ще бъдат поставени извън закона, а някои от главатарите им ще отидат на почивка в дранголника. Картите за почивка на приватизаторката Нинова и офшорната Йончева ще бъдат за Сливен.
17
3
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Въпрос: Ами сега Мая Костинбродската без 1% от Дончева как ще влезе в парламента? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
16
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма загуба за БСП е липсата на Мая. Заедно с Първанов и Дончева можеха да станат втора, а защо не и първа сила. След това щяха да се коалират с Да, България и да направят правителство. А мутренско-чалгарските партии Герб и ИТН да пият студена вода.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие с Мая Манолова си сритахте шапките по време на кандидатирането за председател на БСП. Тя е мбого дейна, пробивна и бързо съобразяваща и би била опасен конкурент. Същевременно ако се приобщи към левите идеи ще кооптира доста електорат. Страх от конкуренция ли, г-жо Нинова? Но и Пъранов е "голямо шило"!:
14
2
 
6
 
! Отговори
до Работодател преди 2 години
Факт. Населението е овчо и не може да разбере, че с тази данъчна система, колкото по-ниски доходи имаш, толкова си по-прееван. Затова са и палците надолу на 11. Див капитализъм е в момента.Освен ако не си в сивата икономика де - да се осигуряваш фиктивно на МРЗ. *** после да няма рев, що пенсиите са едва 20% от средно-европейските
13
3
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахахаааааа, и колко ще е голяма? АБВ+Дончева 1,5 - 2 % на изборите :))))))))))))))))
12
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май ГЕРБ отиват към трето място.
11
5
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АБВ Е ТРОЯНСКИ КОН :D ВЛИЗАТ И ПОСЛЕ ОТИВАТ ПРИ ГЕРБ!
10
2
 
18
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
БРАВО НИНОВА!НОВАТА ТИ КОАЛИЦИЯ ДАЛИ ЩЕ Е ПО-ГОЛЯМА ОТ ДПС....ИНАЧЕ СИ ПЪТНИК ДРАГА...ха,ха,ха,ааа
9
2
 
15
 
! Отговори
хеха преди 2 години
Нароиха се и сега пак се обединяват. Стари муцуни, нова цигулка.
8
1
 
12
 
! Отговори
Хихихи преди 2 години
Ще има товар за работещите бедни.
7
7
 
6
 
! Отговори
давай преди 2 години
Да, Манолова е избрала своея път и той е много по-вляво от пътя на Първанов, който рзцепи от лични амбиции БСП и през цялото време подкрепя ГЕРБ и Борисов. Но попринцип окрупняването на коалициите е дълече по-добър вариант от стотици дребни партийки без влияние.
6
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така, ще ги размажем на изборите! Успех
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравейте, африканци! Има ли такъв неоколониализъм?