Нинова обяви: Ще има голяма лява коалиция!

Соцлидерката вярва, че това ще доведе до промяна
Обновена: 21 май 2021 10:51 | 21 май 2021 10:30, Веселина Йорданова
236
Нинова обяви: Ще има голяма лява коалиция!
Снимка: БГНЕС

Голяма лява коалиция ще има, съобщи соцлидерката Корнелия Нинова на пресконференция.

Най-напреднали са преговорите с АБВ, "Движение 21" и "Нормална държава", но има и други, с които се водят разговори, стана ясно от думите й.

Още по темата
Инициативата за срещите е на Нинова, която заяви, че такава коалиция е необходима за България в условия на социално-икономическа криза и след 10-годишното управление на ГЕРБ.

БСП ще се яви на изборите на 11 юли като "БСП за България", тоест досегашният формат се запазва, а с останалите партии, които се присъединят, ще се подписват споразумения от утре, като първото ще е с АБВ. На 25 май е Националният съвет на БСП, който трябва да одобри окончателно формата.

"Този нов широк формат ще отвори диалога към политики в ляво-център, ще даде възможност за промяна в политиките в България и отваря широка врата за едно ляво-центристко управление", каза Нинова.

Тя изрази увереност, че ще доведе и до по-добър резултат на изборите за левите партии, но не посочи какъв. Да дадем на левите хора в България един знак за обединение, резултатът е, какъвто хората решат, посочи само соцлидерката.

В отговор на въпрос Нинова каза, че Мая Манолова е избрала своя път и в 45-то Народно събрание се е видяло, че той е различен от този на БСП. Не предвиждаме с тях ("Изправи се! Мутри вън" - бел.ред.) да водим разговори за обединение, уточни Нинова.

Къде и как новите партньори ще намерят място в листите, предстои да се уточнява. Засега е ясно, че Румен Петков и Георги Първанов няма да са в тях по тяхно желание, но ще излъчат представители на АБВ. Нинова нарече "интрига" информациите за евентуално явяване на Георги Първанов на президентските избори и подкрепа от БСП, която според нея е опит за клин между социалистите и президента Румен Радев.

Споразуменията ще са за изборите за 46-то НС, но е оставена възможност голямата коалиция да продължи заедно за следващи избори.

Тя коментира, че ако е вярно, че са подслушвани политици, е изключително скандално и трябва да се провери от компетентните органи.

Абсолютно недопустимо в демократична държава, вероятно с оглед да се събира информация преди избори, просто абсурдно. Очакваме органите, които отговарят за това, да направят пълни проверки и да кажат истината на обществото, заяви Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
0
 
! Отговори
жан ли преди 2 години
До Див врачанинИ той ще прави коалиция!Ама тая не го ще!
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дясното много анемично, бе.
182
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има и голяма дясна коалиция. С действията си, хората на руския човек Радев, само ще мобилизилат и увеличат дясното срещу тях.
181
4
 
4
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Вземете и герб, ама официално, не задкулисно!
180
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за нас един ГОЛЯМ ще има само
179
1
 
5
 
! Отговори
Див врачанин преди 2 години
Вземете Жан.
178
1
 
7
 
! Отговори
А дали тази преди 2 години
ултра супер хипер мега коалиция,съставена от 15-тина % на БСП и нула цялои нещо от всяка от партиите-отломки на бивши комунистически функционерище успее да се добере до сребърен медал(второ място)на избори?Надали,защотоКорнелия ще иска този Франкенщайн да бъде доминиран от сегашното ръководствона БСП,ръководство от капиталисти милионери,доказало,че леви са само приказкитему.А избирателят,като погледне кои са избраниците,ще се запита защо да подкрепятези,от които е избягал,струва ли си.
177
4
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Нинова,ако спечелите изборите, никакво напускане на ЕС. Излезнем ли от ЕС ще бъдем размазани от турци и руснаци. Винаги с европейските народи,които подобно на нас са окупирани от евреи,но краят вече му се вижда. Омраза имам само към Германия,защото са лъжци и играят на три фронта едновременно. Тандемът Ердоган,Меркел,Путин е престъпен и ще бъде наказан от достойните народи.
176
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова,спрете цензурата, това е голям проблем ако оставите само *** да облъчват хората. Говоря за дира,тия просто не пускат неудобните коментари, няма нищо нецензурно, освен че хваля теб и Радев и не ми пускат коментарите. Аз лично ще криминализирам цензурата и ще ги пратя ди живот в затвора, това е все едно да ти извадят очите, най-голямото престъпление е да искат да ти затворят устата за да не кажеш истината.
175
4
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Нинова няма да си подаде оставката докато не я изгонят и партитяа и не мине 4%, а това ще се случи до няколко месеца, но който и да им е председател тия ще изчезнат задно с ГЕРБ ,Костовисти,копейкин и тнт
174
2
 
8
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Тия бесепари са толкова необразовани, сега с машинното гласуване ще паднат на 10% а след това с електронното под 4%
173
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Няма ли в България поне един нормален социалдемократ за да създаде наистина българска лява партия. .............. ..........Имаше (мин. вр), Умориха го Дертлиев! Сашо Апашо се обяви за социалдемократ, *** окраде орталка. Може и той да се появи на тепиха тези дни! Можеш да гласуваш за него. Много добро момче, беше икономически съветник на Тато!
172
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Полша Угария Чехия нямат така зверски настроено Червени
171
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натовския генерал с вдигнатото юмруче и зелените чорапи ще подкрепи ли голямата "лява" коалиция на БСП-БКП?
170
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова е обещала на Решетников и посоль Митрофанова че ще изчегърта русофобите.
169
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова ще обедини всички сталинисти в България и ще вземе 10%.
168
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 юли 2021 г. - Голяма лява излагация!
167
1
 
19
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
БКП/БСП Е НАПЪЛНО ВРЕДНА И ИЗЛИШНА , СЛЕД КАТО ИМАМЕ ЛЕВИЧАРСКАТА ДПС И ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРО ФАНИ ОТ ИТН! ЧРЕЗ ТЯХ---"АВТЕНТИЧНОТО И МОДЕРНО ЛЯВО".. Е МНОГО ДОБРЕ ПРЕДСТАВЕНО!ДРУГИТЕ ---САМО ЗАЩИТАВАТ СВОЯТА КОРУПЦИОННА СЪЩНОСТ...С "ЛЯВОТО -МЕНТЕ"!
166
0
 
2
 
! Отговори
КАК КОЛКО ? преди 2 години
До сметката !КОНСТАНТА-0.0002% !
165
1
 
3
 
! Отговори
сметката ! преди 2 години
ГЕРБ колко %-та ще получи от СДС ?