Пак протест с искане проф. Кантарджиев да не бъде пенсиониран

Служители на НЦЗПБ пред здравното министерство
Обновена: 8 юни 2021 08:34 | 8 юни 2021 08:25, Камелия Цветанова
168
Пак протест с искане проф. Кантарджиев да не бъде пенсиониран
Снимка: БГНЕС

Служители на Националния център по заразни и паразитни болести отново се събират пред здравното министерство, за да покажат недоволството си от пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев. Вчера той беше освободен от поста директор на Центъра, а негови подчинени излязоха на протест.

Още по темата

„За девет години Центърът се разви невероятно и сега е нещо, което никога не е бил. Имаме средства, модерно оборудване и име в международен план. Вера бях лично при министъра. Това, което ме омерзи, беше обяснението, че няма незаменими хора. Има незаменими хора. Проф. Кантарджиев е човек, който е лекар, учен и учител”, обясни проф. Мария Николова от НЦЗПБ пред Нова телевизия.

„Повече от 25 години работя с професора. Може буквата на закона да е спазена, но не това е начинът за пенсиониране. Чух, че министерството изказало някакви благодарности. Според мен начинът беше грозен”, смята бивш колега на професора.

Служителите в Националния център обясниха, че ще продължат с протестните мероприятия срещу решението за освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев. Настояват той да бъде върнат на поста му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 години
До АнонименЯвно за тебе вирусология и хирургия е едно и също.
115
0
 
0
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 години
До АнонименНикой не го беше чувал,защото нямаше епидемия.Но явно нямаш никаква представа какво е това епидемиология или вирусология!
114
0
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 години
Никъде в закона не пише,че пенсионирането е задължително!
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТО.Явно за теб вирусология и кожни болести е едно и също.Но ако се ограмотиш ще разбереш,че разликата е огромна.
112
0
 
2
 
! Отговори
Грипен преди 2 години
Само ГЕРБ!!!Боко пак ще ви гази
111
2
 
5
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
То и министъра не е първа младост, ама не се е пенсионирал като гледам. Страшно негативен тип, след изказването му че борбата с вируса е пълен провал ми падна в очите.Може да не сме сред отличниците, лесно е да говориш отстрани, сега когато има ваксини бол, новите случаи са единици и лекарите имат доста повече информация.
110
5
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО. преди 2 години
Може ли някой да ми каже , по кой въпрос от научно естество може да ми даде съвет този шарлатанин? Каква компетенция в повече има от един обикновен кожен лекар в поликлиниката? Май не схващате, че неговата единствена ценност за науката се състои в това, че е бил сол тъшаг на Борисов и по тази линия е осигурявал пари за института. А коронавирусът приключи с изчегъртването на НОЩ. - няма да има нови вълни.
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Къв професор е?---- Стани студент по медицина и ще разбереш къде преподава.
108
1
 
5
 
! Отговори
бонго преди 2 години
Като ще маха пенсионерите, нека ги разчисти и от МЗ, РЗИ-тата, касата, мед. надзор и останалите здравни агенции и агенцийки! И да се моли практикуващите лекари пенсионери да не се махнат, че основно на тях се крепи здравеопазването - над 30% от лекарите ни са пенсионери, средната възраст на мед. съсловие е 59,8г.!!! За здравето на хората в провинцията се грижат 70-75-80годишни лекари.
107
5
 
4
 
! Отговори
Къв професор е? преди 2 години
В кой университет преподава?Щото професор е титла на преподавател
106
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НЕ МОЖЕ ТАКА, к.136: Професорът е един от малкото ИСТИНСКИ ПРОФЕСОРИ, а не един от тези ерзац професори, каквито има в лекарското съсловие в столицата през един-двама с белите халати. Като такъв той може да работи до 68 години и обикновено се практикува така във всички специалности. Не мога да разбера защо един "обикновен" лекар завижда на доста по-образован от него учен с научно звание. Завист към по-умния и по-учения...
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В световен мащаб се случва ФАШИЗЪМ.Една шайка безскрупулни богаташи спечелили парите си на ръба на несправедливите закони създадени от самите тях искат да ПОДЧИНЯТ НА ВОЛЯТА СИ ВСЕКИ ЧОВЕК НА ТОЗИ СВЯТ.Справедливо ли е най-големите фирми да не плащат данъци, защото са регистрирани в офшорни зони?-Не е!Зад предприемачите стоят военизираните структури на САЩ.Светът трябва да скъса оковите, защото този свят е на хората.Единственият начин да победи човешкият дух е в съзнанието на всеки от нас!
104
7
 
11
 
! Отговори
Аре нема нужда преди 2 години
Ангел небесен го изкарахтеА е обикновен кариеристНапуснал БСП за да му върви кариерата и при ГЕРБГледаше тулупа в очите и подкрепяше всичките му глупости във връзка с ковид кризатаДемек: слушкаше и папкаше.Абсолютно безпринципенАма бил смешен и забавен, ми да си направи комедийно шоу тогава
103
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, което ме омерзи, беше обяснението, че няма незаменими хора. Има незаменими хора. Проф. Кантарджиев е човек, който е лекар, учен и учител, обясни проф. Мария Николова от НЦЗПБ----------========------------ Е, щом баба Мара казва - върнете човеко! Макар че според мене и като придворен лекар у Банки нема да му е зле - ше лекува целото височайше семейство от кандидози, ше рани кучетата, а като настъпи глад - ше оди и с овците. През свободното време може да забавлява кокошките.
102
6
 
7
 
! Отговори
НЕ МОЖЕ ТАКА преди 2 години
Пред времето и годините всички са равни и аз скам да се върна и пак да съм на 20 години, ама не може. Така че да си се радва Кантара на добрата си пенсийка и да си покуцва с бастунчето оглеждайки замечтано 20 годишнити момичета внучките на дедовия.
101
6
 
6
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
Какъв протест уа, този мустакат пенсионер, до памперс ли ще го дундуркат?!
100
3
 
8
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Пуснахте ли вече новия крем "Кантарджин" против гъбички и кандидоза по герберазите?
99
3
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Вижте и професионална характеристика на др. Кацаров, който има медицинска диплома, но няма медицинска практика. Винаги е бил администратор по партийна линия!------=======------ И бай ви Шиле не е бил практикуващ лекар, освен веднъж за една година -преди точно 40 години.
98
6
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Това ли му е приносът за науката - че е донесъл пари и са купили апаратура? Ми назначете ме мене за директор, понеже парите са от моите данъци. Бай Шиле не ги е извадил от джоба си....
97
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не го познавам човека. Сигурно е добър специалист, но наистина е за пенсия. Неговите колеги дето го защитават, обясняваха как са обучавани от него,как всичко са научили от него и как без него системата ще пропадне. Ми като са учени от него, значи трябва да знаят колкото него и да продължат да работят. Някои даже трябва да станат по-добри от него. А ако наистина не може без него, значи другите за нищо не стават. Жална ни майка ако чакаме на един човек.