Кацаров: Някои директори се правят на жертви, но жертвите са други!

"Нищо няма да ме разколебае, управлението на кризата беше безобразно"
Обновена: 9 юни 2021 12:27 | 9 юни 2021 12:12, Веселина Йорданова
240
Кацаров: Някои директори се правят на жертви, но жертвите са други!
Снимка: БГНЕС

Няма нищо изключително, извънредно или героично в това един служител на администрацията, когато навърши пенсионна възраст, да се пенсионира. Това посочва здравният министър Стойчо Кацаров в изявление до медиите по повод случая с бившия директор на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев.

Още по темата
По отношение смените на управителите на болниците "Лозенец" и "Александровска" той заявява, че цялото общество знае причините за тези смени.

Законът дава право на министъра тогава, когато установи тежки нарушения, да смени управителите на лечебните заведения. Ролята на Агенцията по вписванията е да впише в регистъра тези промени. Отказът на агенцията да го направи излиза извън нейните законови правомощия.

Какво всъщност се опитват да ни кажат с това си действие - ние сме недосегаеми, ние можем да правим всичко безнаказано, вие не можете дори да ни смените. Можем. Този отказ може най-много да забави събитията с няколко дни, да постави под риск персонала на болниците, лежащо болните. И отговорността за това ще бъде както на бившите директори на лечебните заведения, така и на директора на Агенцията по вписванията, посочва министърът.

Кацаров призовава министъра на правосъдието да провери законосъобразността на действията на директора на Агенцията по вписванията и ако установи, че тя е надскочила правомощията си и е нарушила закона, да я освободи от заеманата длъжност.

"Искам да отправя много ясно послание и за това, че някои хора, изпълнителни или други директори, се опитват да се представят пред обществото като жертви. Не са жертви тези, които години наред са стояли на държавната софра и са правили каквото си поискат. Жертвите са други.

Жертвите са тези над 20 хил. души наши сънародници, които починаха през миналата година в резултат на лошото управление на здравната система, безобразното управление на кризата от Бойко Борисов и неговите хора. Решен съм и нищо няма да ме разколебае да разкрия цялата истина за това управление и за причините, довели до тази изключително висока смъртност, непозната в нашата страна от времето на Първата световна война.

Нямам абсолютно никакви съмнения в правилността на моите действия и никакви колебания да продължа по пътя, по който съм започнал", категоричен е здравният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
14
 
! Отговори
ШЕФА НА ЛОЗЕНЕЦ преди 2 години
е толкова нагъл, че щял да протестира пред съда. А ЗАЩО не е с белезници в ареста за тежко КРИМИНАЛНО престъпление
33
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНЕ .... И всичко беше с цел да прикрият пак някакви герберски и/или Пеевски далавери. Ръководството на АВ е за тотална смяна!
32
2
 
17
 
! Отговори
гостенка преди 2 години
за Александровска се знае че е на загуба още когато Костадин Ангелов я управляваше. Това и то е претоплена манджа. Частните болници и клиники са напред с материала защото знаят как да краднат от пациентите си. Уж по здравна каса те приемат, ама после все си доплащаш не малка сума пари. Държавните това не го правят затова са на загуба. Това е ясно на всички ни, защо ни мажете очите с глупости се чудя?
31
9
 
24
 
! Отговори
Off преди 2 години
Нали нямаше коронавирус, нали всичко беше световна конспирация. Сега обаче, умрелите, щом са в негова полза ги използва най-безобразно. Жалък тип.
30
5
 
19
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
По тази логика всички в пенсионна възраст да ги пенсиониране. На 11.07. пенсионери Бойко Рашков и премиера Янев.
29
2
 
11
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
Малко ли умряха? Загубихме читави хора.
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последното изречение е като извадено от реч на един мустакат от преди 80 години. Това да вярваш в собствените си възможности е ок, но да вярваш, че само ти си единствено прав е друга болест.
27
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на БСП. Всички калинки да се махнат и да се поставят наши верни хора. Много се бавите с БНТ и Кошлуков. Гласувайте за голямото обединено БСП, променено, кадърно и по-честно отвсякога :)
26
13
 
13
 
! Отговори
ИЗЧЕГЪРТВАНЕ преди 2 години
на всички петна от ГЕРБ. Сигурен съм, че шефката на АВ е гербаджийска калинка, която рапортува по комсомолски на Бандита от Банкя
25
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващият е Мутафчийски според мен. Мистър "Яко ще се мре."
24
3
 
9
 
! Отговори
АГЕНЦИЯ ПО ВПИСВАНЕ преди 2 години
има много да обясняват КАК изгоряха сървърите едновременно се повредиха RAID системи географски разнесени на стотици километри. Изчезнаха много архиви по това време.
23
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха-ха-ха"И Радев е пенсионер." Ти си гениален!! В кой краварник си учил?
22
5
 
21
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
Чакаме сигналите към прокуратурата. Ще изкоренявате ли корупцията, или само я клатите, да ви падне някой плод в скута?Щели да уволняват шефката на Агенция по вписванията, защото оня директор се възползвал от законово свое право и обжалвал в съда. Бива да си зле, ама Кацаров нещо се е пренатегнал.
21
7
 
17
 
! Отговори
м. лице преди 2 години
Лошо управление на здр. системи е в цял свят др. болшевик. Или в твоята любима Русия хората не умират от К19? Аман от простотии на политици, че и този.
20
25
 
14
 
! Отговори
браво преди 2 години
Браво на министъра - не се поддава на жалкия вой на герберасти и коронапоклонници и чисти мършата. Сега трябва да се заеме с генералчето гологлаво и придворните на тиквата Лукумчев и Балтов- всичко ***, което е било в този жалък изроден щаб на лъжата трябва да се разкара своевременно. И въобще да не се трогват от мученето на разни *** и финансово подплатени продажници - те толкова си могат .
19
15
 
28
 
! Отговори
Страхливец преди 2 години
Този е страхливец, не излиза да обясни действията си и да отговаря на въпроси, ами се крие и записва изказването си.
18
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скандалите с правителствената "Лозенец" пък започнаха още през миналата година, когато журналистическо разследване показа фиктивни диагнози и източване на здравната каса. На фона на това се разбра, че правителствената болница е участвала в схеми с трансплантации на органи, за които директорът проф. Спасов е бил съвсем наясно. Агенцията по вписванията обаче отказа да впише промените в регистъра. ЗАЩО? Защото и те са калинки гербави, ето защо, чегъртане му е майката!
17
15
 
30
 
! Отговори
Стенли преди 2 години
Посредствеността вършее с пълна сила в държавата. Калинизмът е в небивал подем. Група самозванци, назначени служебно от най-безотговорния държавен служител, избиран някога за висш ръководител на нацията, колят и бесят, създавайки опасни прецеденти. Не си ли давате сметка, че рушите безогледно морал, сигурност, самочувствие... Какъв пример давате на младото поколение? Кой ще ви ръководи институциите, ако вижда как някакъв ***.нар, облечен във власт може с едно драсване на писалката да те зачеркне
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво каза Кацаров - Проблемите с "Александровска" са сврзани с твърдения за натрупани огромни загуби в размер на близо 70 милиона лева . Ръководството бе сменено преди няколко дни след проверка, която е установила влошаващото се за последните 10 г. финансово състояние на болницата. Кой държи директор на болница и ЗАЩО след като не една, а 10 ДЕСЕТ години трупа всяка година загуба???
15
23
 
17
 
! Отговори
waste преди 2 години
Браво на Кацаров, изчегъртване до кокал! Лошото е, че гepбеyгавитe калинки за 12 години са си спретнали навсякъде гнезда на бащиния и шуробаджанащина и два месеца са твърде кратък и недостатъчен период за разтурването им.