Панайотов пред пилотите ни: МиГ-29 няма да бъдат приземени!

Издирването на черната кутия ще продължи, когато времето позволи
93
Панайотов пред пилотите ни: МиГ-29 няма да бъдат приземени!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов поднесоха съболезнования за загубата на майор Валентин Терзиев на личния и командния състав на авиобаза "Граф Игнатиево".

"Загубихме истински ас и пилот, но и много добър човек. Вярвам, че на хора като него, на хора като Вас се крепят устоите на България. Благодарение на Вас и на него небето над България е чисто", заяви министър Панайотов по време на срещата с пилотите.

Още по темата
Той изрази увереността си, че въпреки всички непремерени изказвания от различни страни след трагедията, пилотите ще намерят сили да продължат да служат на България, съобщиха от МО.

Панайотов опроверга спекулациите, че самолетите МиГ-29 ще бъдат приземени в следствие на инцидента и пилотите няма да могат да се подготвят и да изпълняват своите задължения.

"Самолетите са в своя жизнен цикъл, има договор за поддръжка и тяхната експлоатация ще продължи", категоричен бе министърът. По думите му ще се търси вариант за подписване на договор за удължаване на ресурса на бойните самолети и след изтичане на сега действащото споразумение за поддръжка.

По време на срещата пилотите поставиха редица въпроси във връзка с удължаване на ресурса на самолетите и възможностите за увеличение на броя на часовете за подготовка на всеки един от летците.

Адмирал Емил Ефтимов запозна присъстващите с издирвателната операция на черната кутия на падналия в морето МиГ-29. По думите му в момента операцията е спряна заради лошите метеорологични условия, но Военноморските сили ще я подновят веднага след като времето позволи това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
4
 
! Отговори
Svoi преди 2 години
Защо ни е въобще на нас изтреботелна авиация? Освен Русия, който ни е враг ??? около нас всички други са в НАТО. Едни Зенитно-ракетни комплекси са ни напълно достатъчни. Просто трябва държавническо мислене, а за съжаление след 1944г. такова няма, както преди към Русия, така и сега към САЩ, раболепие и слагачество до безобразие. Затова сме и ще продължаваме да сме в това наведено полжение.
16
0
 
13
 
! Отговори
Живот в проформа.. преди 2 години
Проформа сме в НАТО, проформа имаме авиация, проформа имаме военни...всичко е Пунта Мара...
15
5
 
10
 
! Отговори
Нане преди 2 години
1989 година България разполага с над 300 въоръжени изтребителя...Космическа нация по това време! С близо 9 милиона население.Хайде сега подръжниците на нато и еурогея да се изкажат.... Между другото от БАН днес казаха, че към 2040 година България, ще е 5 милиона, *** не казаха, колко, ще са шФедите...Те това ни донесе 30 годишният преход...
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците ще ги приземят.
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета написаното какво е казал министърът отбранител и разбирам, че другарят е получил поетическо вдъхновение от упражняването на поста министър!
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само "приятелския огън" ги приземява много успешно
11
4
 
9
 
! Отговори
Развитие в застой преди 2 години
Е какво друго да каже пилот, цял живот летял на СУ ? В момента едни други се обучават на бъдещото въоръжение. Ако приземят тези самальоти, пилотите остават без работа. Но както се разбра, те и без това не работят- летят....Всъщност това е еманация и на целия ни преход...уж правим промяна, ама си стоим и си искаме старото...
10
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как ще ги приземят. Дори и машините за гласуване са по сложни за фигуранта от миговете. Три минути льотчика не успя да разгадае сложната машина за вота. Добре , че 30 години е разучавал миговете
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, продължавайте да летите с раздясалите руски ковчези, за които последните "резервни части" са били произведени в началото на 80-те. Резултатите са на лице.
8
3
 
4
 
! Отговори
Пернишка работа... преди 2 години
Ората си искат Голф тройка и това си е...
7
4
 
8
 
! Отговори
Очевидно преди 2 години
Няма да ги приземите, вие ще ги разбиете...
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо убихте пилота бе мутрочалгар?
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най важното сега е ако Пле.вела иска да обявява война на Русия първо да се разбере с руснаците само през деня да воюваме щото наще ,,професионалисти,, не могат да карат самолетите нощно време ;) Да се договори това .
4
6
 
7
 
! Отговори
Альоууу..Панайотов преди 2 години
Тая работа/фъркането/ не е като оная работа...ще ви изчакаме още един месец и после ще ви приземим/а защо и да не ви утализираме/...
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ги бе приземил преди 5 год.Ще ги приземи и сега
2
6
 
5
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Е как бе. Нали с братята ни американци ще нападаме Русия?Ще ни трябват МИГ- овете.Аман от продажници и герои.
1
6
 
7
 
! Отговори
сиреч преди 2 години
Втасахме я. Изчакайте ни още месец и да си ходим.