Съпругата на майор Терзиев: Да не си "мият ръцете" с уменията му

Един полет се извършва не само от пилота, пише Димитрина Попова
15 юни 2021 07:41, Ния Христова
57
Съпругата на майор Терзиев: Да не си "мият ръцете" с уменията му
Снимка: БГНЕС
"Не изтъквайте пред обществото, че загубата на този прекрасен човек, а и на един скъп самолет, е вследствие само на пилотска грешка". Това е част от пост на съпругата на загиналия майор Валентин Терзиев в социалната мрефа Фейсбук. 
 
В поста си Димитрина Попова разказва, че един полет се извършва не само от пилота, а от още много хора, заемащи различни позиции. Тя посочи, че мишената, която съпругът й е трябвало да порази, е спусната прекалено ниско. "Няма да допусна да си „измият ръцете“ с уменията на Терзиев, защото този човек, дори и с 12 часа за 6 месеца си е свършил работата перфектно", пише опечалената съпруга.
 
Ето и целия пост на Димитрина Попова:
 
"Само не изтъквайте пред обществото (защото то не разбира, ако не му се обясни цялата ситуация), че загубата на този прекрасен човек, а и на един скъп самолет е вследствие само на пилотска грешка, защото един полет не се извършва само от пилота – повечето хора така си мислят. Той е свързан с още много летателни позиции по време на полета, като на каква височина е пусната мишената (в случая прекалено ниско), фактът от прекалената й необичайно бърза скорост, воденето на пилота към целта, което се извършва от друг пост, защото той нищо не вижда в такава обстановка (през нощта и при новолуние), не вижда уредите и разчита на подадената информация отвън.
Още по темата
 
При всички тези факти, да го снишиш прекалено ниско, след като гони целта, с тази скорост, в тъмното без уреди, където небе и море са едно и да изтъкнеш, че това е вследствие на 12 часа нальот само на пилота е прекалено. Няма да допусна да си „измият ръцете“ с уменията на Терзиев, защото този човек, дори и с 12 часа за 6 месеца си е свършил работата перфектно, но е воден през цялото време с редица грешки, което е вследствие на липсата на опит на всички тези постове.
 
С две думи – натресъл си го буквално в морето и после разчиташ на неговите умения да коригира нещо невъзможно, и да казваш, че нещо внезапно се е случило след това. И да ген. Русев, аз Ви казах“ Благодаря!“ без укор, защото осъзнавам риска, но това не значи, че вече 5 дни в ума и сърцето ми не бушува буря ЗАЩО? допуснахте това да се случи. Не всичко понякога трябва да бъде на всяка цена, за да се покажеш пред някой. В случая визирам генерал да се покаже пред министър и министър да се покаже пред НАТО, а в същото време да нямаш нищо".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
удар във водна повърхност с 900 км/ч прави всичко на парченца. -----//////----- не съвсем всичко. Двигателите не може да ги разпарчетоса, двигстелят е нещо мноого здраво нещо и не е направен от алуминии.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ако от радара са го подвеждали и са му дали снижение под минимума, и те имат вина.Ако не са му давали такова снижение, а е изпълнявал визуален прехват, сам е сгрешил. При всички случаи за да стане беля, са се насложили няколко компонента, но винаги има основна причина и съпътстващи такива. При всички случаи, на тренировка приоритет номер едно би трябвало да е да се запази човека и машината, а не да се застреля някаква мишена.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 51Не се прави че не разбираш. Те са платени с домати и моркови ЗА ДА ГИ ИМА. А сега един самолет - назад. От миналата един вертолет МИ, от по миналата един вертолет Кугър...и т.н. все платени...ама по некви причини не са налични...Някой генералче дето се пъчи на Гергьовден няма ли да бъде материално отговорно??? Така че още веднъж ще ги платим ние с теб. Нищо че навремето са ги платили с краставици
43
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
а къде е човекът - за вас той няма значение, за нищо не го смятате
42
0
 
2
 
! Отговори
до 50 преди 2 години
споко този аероплан и другите отдавна са платени с домати и консерви. Тях така и така ще ги барежат като новиничките 23 преди 20 години.
41
0
 
3
 
! Отговори
стига преди 2 години
с тая дъвка с неизлетяла ракета. Това е възможно но пилота го вижда има време да го доложи и да катапултира ако се запали крилото
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че не е можел да пилотира е ясно. Няма какво да намесваме и луната. Въпросът е: КОЙ ЩЕ ПЛАТИ МАТЕРИАЛНАТА ЩЕТА??? Аз? Вие?? Генералчетата многознайничета и подлизурчета какво ще правят в това време докато ние с Вас отново плащаме самолети вертолети и т.н.?? Докога??!!
39
0
 
2
 
! Отговори
до каракачанов преди 2 години
ми пълни лъжи пишеш. Руснаците се дърпаха до последно отлагаха уж заради вируса. Аман от всичко разбиращи тебеподобни.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Обективноабе тъ-пак, удар във водна повърхност с 900 км/ч прави всичко на парченца.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тва е страната на т паците, докато всичко върви нормално лаврите се обират от най-некадърните долни гъ золици, а когато нещата се объркат тия удобните си избърсват ръцете с хората които си вършат работата съвестно и не разчитат на някакви връзки за да успяват в живота. абе с прости думи бай *** управлява държавата ама е много *** да го осъзнае.
36
1
 
4
 
! Отговори
до Каракачанов преди 2 години
само че апартамента пип е купен 2015 та, ако нещо ти говори. Лалугер.
35
1
 
8
 
! Отговори
до Обективно преди 2 години
абе разбирачо, що за измислици пишеш, Как ще се взриви самолет в ясна нощ, никой няма да чуе и види, ти имаш ли си на представа ако на 3000 м се взриви какъв фойерверк е и колко време ще падат като звезди отломките . В Морвто има военни кораби отцепление на полигоните и те ли нищо няма да видят ори положение че на откритата част най високата на кораба седи вахтен сигналчик наблюдател, пост за визуално наблюдение
34
5
 
3
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Ако беше се забил в морето - самолетът вече щеше да е открит почти цял. НО ТОЙ Е НА ПАРЧЕНЦА, ЗАЩОТО СЕ Е ВЗРИВИЛ ВЪВ ВЪЗДУХА ВЕДНАГА СЛЕД ИЗСТРЕЛВАНЕТО НА РАКЕТАТА, С КОЯТО Е УЛУЧИЛ ЦЕЛТА.
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако самолета беше ф16 щеше да ревете пилота е виновен. Сега обаче щото е руски ,пилота е отличник. Я кажете отворковци, точно 4 години на същата дата като падна разби се вертолета на ВМС Пантер, кой беше виновен....френски вертолет да кажа, не съветски.
32
0
 
4
 
! Отговори
az преди 2 години
До ?!?Истината трябва да се каже, за да има мир за семейството на пилота. Но и за да се извлече поука и да не се повтаря трагедията!
31
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пореднА фина хибридка на Русия, чрез медиите възползвайки се от ситуацията да предизвика блокиране полетите на българските Миг29 а от там и допълнителен срив в планираната подготовка на пилотите. Ама Ганньо ще си извади очите вътре в Бг сма от вън как го клатят не усеща.
30
3
 
2
 
! Отговори
az преди 2 години
До До 19Тези самолети - от първата и втората световни войни - не летят постоянно! Нито на дълги разстояния! Нито на висока скорост! Не е все едно да прелетиш 4-5 км веднъж годишно - за сеир, и да летиш всеки ден по 4-5 хиляди километра. Може и да не съм напълно прав за километрите, но едва ли принципно.
29
4
 
3
 
! Отговори
до az преди 2 години
ми пилота е , ако беше самолета щеше той пилота да си го каже че пада, от 5000 м не се пада за секунда и половина. Все ще има време и за катапулт. Пари другаре, адвокати като хиени почбаха да се въртят около тази объркана женица. Тлъсти хонорари чакат.
28
1
 
5
 
! Отговори
az преди 2 години
До До 20Докато не открият причината за катастрофата - всичко е спекулация. Само се притеснявам - слушайки изказванията на министъра на отбраната и някои висши офицери - че няма да научим истината! Всички вкупом тръгнаха да ни убеждават колко изправни са самолетите?! Наистина ли?! Още преди да е започнало разследването?! Жената е права да се притеснява - щом не е самолета - остава да обвинят пилота!
27
0
 
5
 
! Отговори
до Тошо преди 2 години
кви поздравления бе чук, мъжа и умрел той я поздравява