Скандалът с подслушванията - следили не само политици, но и протестиращи

Рокадите продължават, сменят шефката на Агенцията по вписванията
Обновена: 15 юни 2021 18:19 | 15 юни 2021 13:15, Веселина Йорданова
191
Скандалът с подслушванията - следили не само политици, но и протестиращи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проследявани са протестиращи граждани, не само политически и обществени дейци. Това каза вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков на отчета на правителството, попитан какви са резултатите от проверката за подслушванията.

Още по темата
Правната обосновка за предприемането на подобни действия е едно престъпление, което в нашата практика няма място, откакто е създаден Наказателният кодекс. Това е състава на чл. 95 от особената част на Наказателния кодекс, който предвижда, че някой иска да събори властта чрез участие в бунт, въстание и т.н., каза служебният министър.

По думите му трябва да се разсъждава по въпроса как едни протестиращи граждани са обявени, че са се подготвяли да осъществят подобно събаряне на властта. "Това е едно от най-важните неща, а не конкретните лица", заяви той.

Рашков напомни, че нито едно длъжностно лице няма право да обявява лица, по отношение на които са използвани специални разузнавателни средства. Ако някой си позволи този лукс, ще извърши престъпление, ще издаде класифицирана информация, каза министърът.

"Доказателства има и аз тези доказателства ще ги представя в новосформирания парламент в съответната комисия за контрол върху дейността на службите за сигурност и контрол върху специалните разузнавателни средства", допълни Рашков.

Премиерът Стефан Янев каза, че настоящият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева ще бъде сменена с предложение на министъра на правосъдието.

Българските граждани заслужават да се демонстрира ново начало на политическо говорене и на действие, което да им вдъхне увереност, че нещата са преди всичко в техните ръце, каза Янев. Наясно съм, че с управление от два месеца няма да променим държавата. Искаме да покажем, че това е едно добро начало - силата е в хората и техните представители, които ще влязат в следващото Народно събрание. Със законодателни промени може да се върне държавността и да се спре със беззаконието и безнаказаността, смята Янев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във финансови средства-лева колко излиза туй удоволствие понеж са изхарчени от хазната за бюджета отпуснати,а не от собствените средства на удоволстващите за подслушвания на опоненти поради конкуриращи причини ,като лица във възходящ ред-обикновени,частни,фирмени,юредически,партийни, профсъюзни,информационни,кооперативни,корпоративни,др. несвързани с държавното управление,властите за които е съсдадена таз информационна база специална с исползване на не или специални средства с разходи от бюджет
62
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сата Нато, ти си типичния комунист! Извършено е престъпление - скрит е 1 милион лева, чрез прехвърляне на фирми и задължения на малоимотно лице, с цел ощетяване на държавата! Но вие комунистите одобрявате това, защото човека е ваш. Я ми кажи с тия укрити пари колко пенсии щяха да се платят, колко майчински щяха да се дадат, колко крушки по улиците щяха да се подменят? Май като опре до вашите кражби и спирате да мислите за народа,а?
61
11
 
6
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 2 години
Герберопитеците си мислеха , че са вечни и даже не са си направили труда да си покрият золумите и сега олеле мале
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спеца ше ви оправи вас!
59
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов има няколко провални изказвания, които са обрани от архивите, но едното, което помня, е за бизнеса на Божков. Каза "Да, ние му взехме бизнеса! Защо тия пари да не отиват в държавата?". Така че не става въпрос за отнемане на незаконен бизнес, а за айдушко заграбване.
58
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко още ще ви чакаме да ни покажете кои точно са подслушвани? Колко още ще чакаме да подадете сигнал срещу Борисов в прокуратурата? Нали твърдяхте, че заплашвал някого. Колко още ще чакаме Илчовски? Нали щеше да вади още данни, защо го скрихте? Дотук равносметката е едно голямо нищо. Иначе на приказки сте силни.
57
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако хунтаджиите не кажат кой, кога, как, по чие нареждане са извършени подсушвания, значи са само едни долнопробни лъжци!Ще го повторя ако ще 10 000 пъти: "Служебното правителство на стефан янев са долнопробни лъжци!"
56
10
 
5
 
! Отговори
waste преди 2 години
Двa мeceцa нямa дa Ви cтигнaт дoникъдe, г-н премиeр! Бaтaкът cъc злоyпoтрeбитe e потpecaващ и дoкaтo нe ce изгрaдят aдeквaтнa cъдeбнa c-мa и прoкурaтурa, кoитo дa НE брaнят прeдишнитe крадци и преcтъпници - НИЩO нямa дa мръднe и нa милимeтър. Тoвa, кoeтo oткривaтe, ca caмo чacтици oт пoвърхнocттa нa aйcбeргa. Зa дa зaдлъжнee тaзи cтрaнa c нaд 20+ милиaрдa зaeми зa 12 гoдини, a дa cмe пocлeдни пo cтaндaрт в EC, a и cрaвнeниe c мнoгo други извън нeгo - ПРЕДСТАВЕТЕ СИ мащабите на мародeрството!
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе 52, ти от небето ли падна? Това какво е имало в плика го каза митничаря, сам самичък. А пък ние простите си задаваме още по-простия въпрос като ти дават пури и ром що си махаш телефона далече от тебе? И дори да е пури и ром, в което никой не вярва, това също е подкуп! Особено като се има предвид, че 2 дни след това племенницата на митничаря е назначена на работа в митниците! Няма да подхващам причината за торбичката- съдействие за трансплантация!
54
0
 
17
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Два дни след "подаръчния плик" племенницата на подаряващия "подаръчни пликчета" е назначена за шеф на митница Пловдив!
53
0
 
4
 
! Отговори
А стига бе.... преди 2 години
Как не ги е срам...?Чумата да ги тръшне...
52
10
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
И какво като Спецов си е продал фирмата. Щом я д продал, значи вече не е отговорен за нея, какъв ви е проблема? Ако има задължения, търсете тоя, който я е купил барабар със задълженията. Освен това продавачът твърди, че я е продал в пълна изправност.
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво имаше в книжния плик, който петков дава на хитлера? За един приятел питам.
50
10
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Митоф е готоф да смени Борисоф,който му има...пълно доверие,така че...симпатизантите да бъдат...спокойни.(платено...изявление -прокламация на ЦК на ГЕПИ-Банкя)
49
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунисти, от както сте се докопали до властта, все слухтите и подслушвате! По тошове реме подслушвахте всеки що годе умен човек, а ако е знаещ езици, направо вербувахте съседите да ви дават доноси срещу тях. Знаем ви, смешно е да се правите на девици, при условие че сте главното *** в публичния дом!
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стефане, лъжите ви нямат край! На хората им писна вече!
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тука си записваме и после ще ви чегъртаме
46
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте писали за митничаря Петков и прословутия плик, защото ставате за смях. Петков е бил митничар преди 20 години , а и никой не е видял какво има в плика и на кого е предаден. Само предположения и грешни изводи.
45
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гербаджиите са били в далавера с Божков щом го пуснаха да избяга, а сега се правят,че го връщат...
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бизнесът на Божков не беше незаконен.