Скандалът с подслушванията - следили не само политици, но и протестиращи

Рокадите продължават, сменят шефката на Агенцията по вписванията
Обновена: 15 юни 2021 18:19 | 15 юни 2021 13:15, Веселина Йорданова
191
Скандалът с подслушванията - следили не само политици, но и протестиращи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проследявани са протестиращи граждани, не само политически и обществени дейци. Това каза вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков на отчета на правителството, попитан какви са резултатите от проверката за подслушванията.

Още по темата
Правната обосновка за предприемането на подобни действия е едно престъпление, което в нашата практика няма място, откакто е създаден Наказателният кодекс. Това е състава на чл. 95 от особената част на Наказателния кодекс, който предвижда, че някой иска да събори властта чрез участие в бунт, въстание и т.н., каза служебният министър.

По думите му трябва да се разсъждава по въпроса как едни протестиращи граждани са обявени, че са се подготвяли да осъществят подобно събаряне на властта. "Това е едно от най-важните неща, а не конкретните лица", заяви той.

Рашков напомни, че нито едно длъжностно лице няма право да обявява лица, по отношение на които са използвани специални разузнавателни средства. Ако някой си позволи този лукс, ще извърши престъпление, ще издаде класифицирана информация, каза министърът.

"Доказателства има и аз тези доказателства ще ги представя в новосформирания парламент в съответната комисия за контрол върху дейността на службите за сигурност и контрол върху специалните разузнавателни средства", допълни Рашков.

Премиерът Стефан Янев каза, че настоящият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева ще бъде сменена с предложение на министъра на правосъдието.

Българските граждани заслужават да се демонстрира ново начало на политическо говорене и на действие, което да им вдъхне увереност, че нещата са преди всичко в техните ръце, каза Янев. Наясно съм, че с управление от два месеца няма да променим държавата. Искаме да покажем, че това е едно добро начало - силата е в хората и техните представители, които ще влязат в следващото Народно събрание. Със законодателни промени може да се върне държавността и да се спре със беззаконието и безнаказаността, смята Янев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
5
 
15
 
! Отговори
Бау преди 2 години
доказателства иначе е "една жена каза".
82
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дотук служебните *** харчат държавни пари, без никаква полза от тях. Едни избори трябва да направят и за тях се ос-ра-ха
81
5
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Сата Нато или си т#п, или си просто едно неграмотно ***! ----///----- Не, ти си изключително тьпото те ле, което не знае къде се намира. Ти си отчайващо мало умен, заслепен от тьпота, блъскащ се в стени... Пак прочети какво съм ти написал и се опитай да вникнеш. Ти имаш ли честно завършен шести клас?
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пликовете кажете нещо,за пликовете комунисти,гадни,мръсни.
79
0
 
5
 
! Отговори
ПОДСЛУШВАН преди 2 години
Аз пък обичам да ме подслушват. Водя разговори и чатове с мадами, навивам ги, те първо се дърпат, а после склоняват. Обяснявам им колко ми е голям, какво мога, къде ще ги водя и т.н. По някое време, често ви казвам, оперативните на терен се намесват, задават въпроси, подхвърлят идеи, м/у другото доста добри. Знаят ме и даже ми подсказват каква далавера да завъртя, та да ми връзват манекенки. ПОДСЛУШВАЛИ ГИ!?! Дай, боже, всекиму! Ще си отевете, казвам ви!
78
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство на стефан янев са долнопробни лъжци!
77
11
 
3
 
! Отговори
590 преди 2 години
В кaчecтвoтo cи нa кaкъв Бopиcoв ce cpeщнa c пocлaникa нa cayдитcкa apaбия Мecфep aлгхaceб, днec? Дa нe e peшил дa cи хoди пpи шкaфчeтaтa, кoйтo изнece тaм c пpaвитeлcтвeният caмoлeт? Миc гaщи (Кypвaтa мy oт Бapceлoнa) и кoпeлeтo мy ca вeчe тaм.
76
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От другаря Рашков само чуваме дрън - дрън и нищо конкретно подкрепено с доказателства. Да взема да се пенсионира и да дава път на младите.
75
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, помнете всяка една дума или действие на хунтата! Тепърва ни предстои да чегъртаме спецове, хитлери, смс-и, фигуранти, рашковци, минетковци! Доста смет се насъбра, доста мръсотия за чегъртане! Няма да ви плаша- няма да е лесно. Нека се обединим срещу надигащата се черна сила, която ни заплашва ! ХУНТА ВЪН!
74
2
 
13
 
! Отговори
Факти просто преди 2 години
Партенките на Радев.Радев агент от ДС с прякора Бойлера.
73
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 години
Рашков кой ти подшушна, че секретарката ти си подаде оставката????
72
0
 
16
 
! Отговори
ВСИЧКО РАЗБРАХМЕ преди 2 години
Значи, според служебния министър лице, което обявява лица, по отношение на които са използвани специални разузнавателни средства, то това лице ще извърши престъпление като издава класифицирана информация. А класифицираната информация, натрупана в кабинетите на президентските съветници не е престъпление. Така ли!
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сата Нато или си т#п, или си просто едно неграмотно ***! Прехвърлянето на фирмите е на лице без никакво имущество. Държавата не може да прибере и стотинка от порутената му кирпичена къща! И това е номера! Платили са 1 бутилка ракия на де#ила и той подписал, че е шеф на фирма с 1 милион лв задължения! Никой не може да прибере тия пари, а ония които ги дължат пушат пури и пият ром, НА ГЪРБА НА НАРОДА! Същият тоя народ, за който УЖ много сте се загрижили!
70
9
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Извършено е престъпление - скрит е 1 милион лева, чрез прехвърляне на фирми и задължения на малоимотно лице, с цел ощетяване на държавата! ----////----- Няма закон, който да забранява продажбата на фирма, заедно със задълженията. Второ, малоимотно лице не е ограничено да закупи фирма със задължения. Трето, фирмата не е имала задължения към момента на продажбата.
69
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се притеснявайте, просто от сега нататък следете Гешев и Борисов
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Скандалът с подслушванията - следили не само политици, но и протестиращи": Идете да видите във Франция как подслушват, в САЩ (най-вече!!!) и т.н. Политик/Шеф/Ръководител/Лидер, който не знае какво правят подчинените му (и не реагира съответно), НЯМА НИКАКЪВ ШАНС ДА БЪДЕ ЗАПОМНЕН С НЕЩО ХУБАВО. Просто се е объркал и не е за там. Звучи грозно и отблъскващо, ще кажете, но затова пък 100% ВЯРНО. Светът не е измислил още нищо по-приемливо. Другото е демагогия.
67
14
 
4
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Прави ли ви впечатление , че от както обявиха санциите по Магнитски срещу Шиши , тук останаха да пишат само треторазрядни тиквени троляци , като слабоумния Чебурашка .Спреха им кранчето.
66
0
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 години
Мащабите на чудовищните кражби+корупция са ясно видими в бетона на морето.Скоро пускат Митьо Очите и ще има преброяване на дивите зайци.Подсъдимия несебърски кмет нищо, ама нищо не знае, разбира се.Той е независим, подкрепен от силните наши хора обаче.Вижте колко заведения се отварят само в Сл.бряг на ден, ще ви стане ясно мнооого за милионите и милиарди пари, дето се въртят само по брега.А за София - там е космически голяма далаверата!!
65
9
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
до Чебурашка ... Продажбата на фирмата по никакъв начин не пречи на държавата да си прибере задълженията от новия собственик. Ако има такива. Защото засега никой не е доказал, че фирмата е била със задължения към момента на продажбата. Тома Биков падна много ниско, да ходи да търси къде бил регистриран ромът-купувач. Като че ли някой е длъжен да проверява къде живее, преди да сключи сделка с него.
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Претопляме боба :)