Отдихът през август на морето ще излиза между 80 и 100 лв. на ден

Хотелите в момента са празни на 2/3
28 юни 2021 18:15, Анисия Иванова
121
Отдихът през август на морето ще излиза между 80 и 100 лв. на ден
Снимка: БГНЕС

Битката за клиенти край морето доведе до солидни ценови намаления. В момента цените са с 30% по-ниски, но няма отворен хотел, който да е пълен поне наполовина.

Хотели на Златни пясъци масово предлагат до 35% отстъпка за записвания, направени до 30 юни и дори до края на първата седмица на юли. Така нощувка с всичко включено в цената на места пада до 65 лв. в топ сезон и до 49 лв. - ако е само със закуска.

Отдихът през август в масовия случай излиза между 80 и 100 лв. на ден, като в долната граница фигурират и оферти за ултра ол инклузив.

Анулацията без загуба на пари за клиента е сведена до 3-5 дни преди началната дата на почивката.

Причина за малкото гости са както международните ограничения, свързани с пандемията, така и нестабилното време. На плажовете все пак има румънци, поляци, чехи, а през почивните дни и българи.

Хотелиерите чакат оживление от тази седмица, когато тръгват чартърите от Германия.

“Макар и малко, те са продадени за почти целия юли. Надеждите са този месец и август да оправят донякъде баланса, но ситуацията е много динамична и не е изключено сезон 2021 да приключи по-зле от миналогодишния”, коментира проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара, цитиран от "Труд".

Като тежък проблем той посочи кадровия дефицит. Това лято освен молдовци, украинци и киргистанци, край Варна ще работят и турци. Повечето са студенти от погранични университети, наети като готвачи. Те идват у нас по “Еразъм+" и освен отпуснатата от програмата издръжка, ще получават заплащане от хотелите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
9
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
В Черно море започнаха учения на нежеланите Натовски кораби. Така че не отивам там.
102
2
 
9
 
! Отговори
Някой до immigrant преди 2 години
Драги имигранте защо пишеш тогава в Български форум като си невъзращенец. Щом сърце ти дава твоите деца да не знаят България и да говорят чужд език и слугуват на долара то успех и на теб. И не ни липсваш, да знаеш :)))
101
0
 
9
 
! Отговори
до IBM Fake News преди 2 години
Ти май не разбираш че по нашето Черноморска ивица има 99% пране на пари. Ако е на загуба е още по добре и няма да плаща данък поради това че е на минус. Има още два бизнеса и от там налива. На данъчната декларация не можа да има данък печалба когато е на минус през последните 5 години. 3 бизнеса с 3 различни банки и карти. Този номер го правят много хора на запад а в България си плащаш и не те занимават с данък печалба.
100
1
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
80-100 лева на ден може - това в Гърция, в никой скучай не е Бг курника...
99
3
 
23
 
! Отговори
Слънчака или клоака? преди 2 години
Все тая.Мутрите убиха туризма.Мутрите и техните ДС господари разбиха всичко добро тук.
98
10
 
14
 
! Отговори
US Immigrant преди 2 години
Някой от участниците беше споменал за Малдивите. Не ви лъже - там е Раят на света. Не е скъпо, водата е кристално чиста, виждаш на дълбочина около 30 метра, за 50 долара наемаш кислороден апарат за подводно плуване с водач, не ти трябва Нетфликс или другите кинаджийски истории на Нешънъл Джиографи,... Дебеловратите хаирсъзи май са решили да ви изпразнят джобовете до шуш. Тъжно ми е за България, но съм невъзвращенец. Децата ми никога няма да се върнат там и може би за добре. Успех ви желая.
97
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен само аквапарка на златните ми струва 100 лв на ден - за мен жената и детето, обяд в аквапарка - 45лв, вечеря в хепи - 60 лв, наем на кола - 40лв на ден, хотел - 60лв, сладоледи, кафенца - 30 лв, като теглиш чертата за 10 дена ти излиза 3000 лева, Като сложим самолета и паркинга на летището - още 1000 лева.
96
4
 
4
 
! Отговори
И защо? преди 2 години
Не бе, сериозно питам защо да ми струва толкова? Тук там все още има девствени плажове. На север са повечко. Две палатки с предверия си имам. Къмпинг оборудване си имам. Баня и тоалетна се копаят за 1 час. Като тръгваме задължително засаждаме дърво над тоалетната. Просто ти е кеф да го видиш след година-две как се е развило. 25 минути на ден ми е да заредя продукти и прясна вода. С жената и децата не сме плащали повече от 1000 лева за 30 дни вълшебна почивка. Че и си поработвам дистанционно.
95
2
 
8
 
! Отговори
някой преди 2 години
Ще ни струва кой колкото може да си позволи и има желание да похарчи. На мен не ми струва в лева, а в евро, щото гърците не взимат левове.
94
6
 
13
 
! Отговори
US Immigrant преди 2 години
Интересно. Много българи тук ми разказват същите истории за нашето черноморие. Навремето ходихме с жената и децата по 20 дена в курортна станция и плащахме 30 лева на профсъюза - децата летуваха без пари. Днес пак се къпахме в много вода, но океанска, говореше се предимно руски, ресторантът - Татяна", бирата - оригинален чешки Бъдуайзър, не американската пикня, мястото - "Брайтън Бийч". Плажът без пари, яко ядене за 45 долара. Ония в България се опитват да ви извадят душите. :)
93
1
 
2
 
! Отговори
От Слънчака до 96 преди 2 години
Ми много неща са човече.Пълните леговата база напразно и неможе да изкараме 2 лв .Сезона е супер слаб ,освен това курорта е построен за друг тип туристи а не такива от които само хотелиера ще има файда .Тук е парти туризъм ,различен сегмент в туризма и ни трябват точно опледелен тип хора.Има много прекрасни БГ курорти.Умолявам ви ,насочете се към тях !
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само толкова ли ?! Умножете го минимум по 2 и не очаквайте нищо насреща !
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До От СлънчакаТова е таргета - "пияни и заляни чужденци" :)) За българите е забранено, те не могат да си драйфат по курортите :)
90
1
 
17
 
! Отговори
От Слънчака преди 2 години
Пореден труден сезон . Искам да ви посъветвам да не идвате тук.Разчитаме на чужденци ,пияни и заляни .Насочете към Созопол,Китен ,Приморско .Прекрасни курорти .Моляви НЕ идвайте тук и без това цялата тая лудница неви понася .Благодаря ви предварително и ви пожелавам прекрасна почивка по южното черноморие.
89
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важна е не цената а качеството.Каква е действителноста:море пълно с водорасли и медузи.Недобре почистени плажове.Всякакви банани,лодки и скутери от които трябва да се пазш.На много места водата е *** че и мътна.Грубо отношение от страна на спасители и пазачи на чадъри.Липса на диви плажове.По каква причина да отида на нашто черноморие.привет на всички мазохисти.
88
1
 
12
 
! Отговори
От СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 години
Има ли повече от 6 (шест) човека НЕ Е ОТДИХ.Къща за гости с наблъскани 40 легла с допълнителните, но в обявата 'тихо място за релакс'...бла бла Бла.Само на 1/3 да е пълна-забрави!
87
3
 
1
 
! Отговори
Нямаш левче за WC?! преди 2 години
Ходи с памперс...нали си Хитърчо?!
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не ти трябва да ходиш до wc в българия на морето то е по- мръсно и отвратително от wc to, даже ако ходиш по нужда в българското море може да излезе че го почистваш защото намаляваш процента химикали които се изливат от отходните тръби които великите нагли некадърни българи са заустили в морето а лаяната си плуват в българското море и без това даже на великите българи им харесва да си ги полапват от време на време докато плуват
85
3
 
1
 
! Отговори
Нямаш левче за WC?! преди 2 години
Оди у клузeтo у полето...не си за морето...
84
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плащам 20 евро за 2 шезлонга и чадър в гърция обаче, храната и пиенето е на ниво, отношението и обслужването не е от *** с основно образование.