Председателят на Сдружение "Туризъм": Сезонът отиде на кино

Част от бранша определя разговорите с министъра на туризма като "доста сложни"
29 юни 2021 13:05, Красимир Ангелов
200
Председателят на Сдружение "Туризъм": Сезонът отиде на кино
Снимка: БГНЕС

"Нищо не очакваме от този министър, по-скоро очакваме от нов кабинет с ясна визия за туризма. Сезонът вече отиде на кино". Това заяви в интервю за БНР Венцислав Кръстев, председател на Сдружение „Туризъм” преди днешния протест на туроператори.

Там от Обединение "Бъдеще за туризма" ще изразят недоволството си от постановление на Министерския съвет, което определя условията, критериите и реда за кандидатстване за държавна помощ на стойност 17,5 милиона лева, с която трябва да се връщат пари на клиенти за неосъществени пътувания през 2020 г. заради пандемията от коронавирус.

Още по темата
В Сдружение "Туризъм"  има както хора, ощетени от програмата за държавна помощ, така и такива, ощетени от това, че няма да могат да се възползват от нея, поясни Кръстев.

Не е много добре да се правят промени на обещана помощ в 12 без 5, добави той.

В туристическия бранш има разногласия по политиката на ресорното министерство. От Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти не подкрепят призива за оставка на министъра на туризма Стела Балтова. От обединение „Бъдеще за туризма“ обаче смятат, че в министерството няма чуваемост за проблемите на сектора и затова искат Балтова да се оттегли.

"Доста сложни са разговорите с министъра на туризма", коментира Венцислав Кръстев. Туризмът е многолик бизнес, изтъкна той и допълни, че на срещите в Министерството на туризма са били отделени по 15 минути за всяка асоциация.  

Според Венцислав Кръстев е налице желание на германски и руски туроператори да изпращат туристи у нас, но ние не сме подготвили условията за това. Той подчерта, че българските туроператори са изключително отговорни.

"Няма нито един фалит. Ако някой искаше да фалира умишлено, щеше да го направи. Голяма част от парите са разплатени, другите са на ваучери", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
рашков да го арестува за критика на управлението, да се накажат и журналистите с които е говорил, сега не е нужно да се клати държавата а да се даде шанс на ИТН да управлява 1 мандат
166
2
 
5
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Какъв туризъм бе, Службите са на слагали нанокамери в стаите и ви слухтят през антените на операторите за да ви правят голи досиета за компромати на склад в данс! ДС е пеленаче в сравнение с тези!
165
0
 
6
 
! Отговори
а преди 2 години
Еми привлечере БГ туристи. Това е шанса. Иначе - глад.
164
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
топ
163
3
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
До 178. Глу.пак, черноморието основно беше бетонирано преди ГЕРБ. Ей, не ви ли омръзна на гаддове като теб за всичко Герб да са виновни. Може би и за жегите пак са те, а?
162
0
 
5
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Същото ще е и при следващия редовен кабинет. Просто защото всички само много говорят и се хвалят, само че като заемат поста нищо не постигат. Всички са некадърници.
161
0
 
0
 
! Отговори
Басимо преди 2 години
*** и късметлиите. Аз на коно от кога не съм бил...
160
7
 
8
 
! Отговори
и по времето ,... преди 2 години
,.. на ГЕРБ !Бетонирай до дупка , а после защо не идвате на Бг-черноморие ,... не се ли сещате ЗАЩО ???Защо подкрепяте СИВАТА ИКОНОМИКА , ... И КАКВИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТОЗИ ПОДАРЪК НА ГЕРБ ЗА СИВАТА ИКОНОМИКА ,.. ГЛЕДАЙТЕ И СЕ ТЮХКАЙТЕ !
159
0
 
9
 
! Отговори
жалко ! преди 2 години
От ''бранша'' , още имам чувството , че не са разбралЕ , за какво иде на въпрос !Повредата не е във нашиО телевизир , а във вашиО !
158
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стана така както предвиждах и говорих години наред! Гайнйо Хотелиерски бетонираше де що има природа по родните курорти като се надяваше да има туристи от рода на принц Фейсал и Бил Гейтс и изгониха българският турист с високи цени инула обслужване. Вместо това дойде 80 годишният Ханс с баба Гретхен които седяха цяла вечер в ресторанта на халба бира и порция пържени картофи. За това Клатис Мадуракис се радва на сезон !
157
0
 
11
 
! Отговори
време е ... преди 2 години
До сега , туристите отиваха на ''кино'' , крайно време е и ''други'' да отиват на кино !Жалкото е че , колкото да отиват на кино , пак не осъзнават от ''бранша'' , КЪДЕ Е ПРИЧИНАТъ !Ще намажат частните квартири , хотелите ще са все по-празни , и всичко това , от ЛА-КО-МИ-Я !
156
1
 
6
 
! Отговори
Голямото реване преди 2 години
Сезона отиде на кино да гледа филма ГЛАД!
155
1
 
5
 
! Отговори
Филма е преди 2 години
"Момчето и туристите си отиват!"
154
3
 
17
 
! Отговори
Български турист преди 2 години
Елате да видите какво се случва по южното черноморие, такъв наплив не е имало от години. Нямало сезон, еми нормално за останалите "курорти" които се храниха предимно от чужди пияници, сега да духат супата. Сънито и Златните са гадни и отвратителни места.
153
0
 
5
 
! Отговори
Манол преди 2 години
Нали ви иновира с нови стикери. Като за министър с къс хоризонт ви е стига.
152
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 2 години
Измислената пандемия унищожи международния туризъм.
151
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая гад как лъжи...охрана съм на хотел в сл бряг ,хотела е пълен с румънци и поляци 700 човека съседния хотел ,има 2000 човека в петък стават 3000 ,имат 150 Украинци на работа ,подобно е и в другите хотели ,що за лъжи!
150
0
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
На мутрите, които унищожиха красивото ни море им пожелавам да ядат бетон и да пият отпадни води.
149
0
 
14
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Помощи, помощи, помощи--божий...разделени в тесен кръг от хора със червени нежни кожи...!!
148
3
 
5
 
! Отговори
ддфхфхдф преди 2 години
И тези дето се лъжеха да идват сега са изплашени от короната или не им се занимава с тестовете дето се правят за пътуване. Много ми е интересно тези хотелиери, ресторантьори и други засегнати не разбраха ли че на Бойко, а май и на служебното правителство не му пука за тях. Важното е да се ракламира медицинския експеримент дато му викат ваксиниране и по тая причина трябва да се всява страх

Спонсорирани публикации