Председателят на Сдружение "Туризъм": Сезонът отиде на кино

Част от бранша определя разговорите с министъра на туризма като "доста сложни"
29 юни 2021 13:05, Красимир Ангелов
200
Председателят на Сдружение "Туризъм": Сезонът отиде на кино
Снимка: БГНЕС

"Нищо не очакваме от този министър, по-скоро очакваме от нов кабинет с ясна визия за туризма. Сезонът вече отиде на кино". Това заяви в интервю за БНР Венцислав Кръстев, председател на Сдружение „Туризъм” преди днешния протест на туроператори.

Там от Обединение "Бъдеще за туризма" ще изразят недоволството си от постановление на Министерския съвет, което определя условията, критериите и реда за кандидатстване за държавна помощ на стойност 17,5 милиона лева, с която трябва да се връщат пари на клиенти за неосъществени пътувания през 2020 г. заради пандемията от коронавирус.

Още по темата
В Сдружение "Туризъм"  има както хора, ощетени от програмата за държавна помощ, така и такива, ощетени от това, че няма да могат да се възползват от нея, поясни Кръстев.

Не е много добре да се правят промени на обещана помощ в 12 без 5, добави той.

В туристическия бранш има разногласия по политиката на ресорното министерство. От Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти не подкрепят призива за оставка на министъра на туризма Стела Балтова. От обединение „Бъдеще за туризма“ обаче смятат, че в министерството няма чуваемост за проблемите на сектора и затова искат Балтова да се оттегли.

"Доста сложни са разговорите с министъра на туризма", коментира Венцислав Кръстев. Туризмът е многолик бизнес, изтъкна той и допълни, че на срещите в Министерството на туризма са били отделени по 15 минути за всяка асоциация.  

Според Венцислав Кръстев е налице желание на германски и руски туроператори да изпращат туристи у нас, но ние не сме подготвили условията за това. Той подчерта, че българските туроператори са изключително отговорни.

"Няма нито един фалит. Ако някой искаше да фалира умишлено, щеше да го направи. Голяма част от парите са разплатени, другите са на ваучери", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Пари няма за почивка, НО ИМА ЗА ПРЕСКЪПИ АПАРТАМЕНТИ В СОФИЯ! Резил тотален сме!
106
0
 
7
 
! Отговори
Няма да се върне! преди 2 години
Чети внимателно!Времето когато се печелеше за `готин` автомобил от един Сезон отмина и замина.Тогава сервитьорите имаха заплатата само като допълнение на щедрите бакшиши.Много били хотелите и ресторантите.Много са и още повече ще станат.Миналата година удължиха сроковете са строеж във Сезона даже.Ще се строи и ще се перат мнооого пари.Айде със здраве!!
105
0
 
13
 
! Отговори
Всичко е обратно преди 2 години
Защо всичко е обратно в България ?Защо ГЕРБ подариха доста пари на СИВАТА ИКОНОМИКА , А МОЯТА ФИРМА ВСЕ НЕ Е ОТГОВАРЯЛА НА ЕДНО ОТ МНОГОБРОЙНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПОМОЩ ?Всеки гражданин трябваше да получи помощ за пандемията , НИМА НЕ Е ИМАЛ НУЖДА ВСЕКИ ОТ НАС ???
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До .!.Поне да им бяха дали малко от милионите, та да не ме е яд, че говорят глупости....
103
2
 
12
 
! Отговори
Хотелиер преди 2 години
Затваряй границите, няма да ходите в Гърция. При мене ще идвате в .
102
0
 
11
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Само българите от ''бранша'' ли не разбраха КАК СЕ ПРАВИ БИЗНЕС , а не със големият чувал , за един сезон ,... и после народа не ходел вече при него !?ДОКАЖИ СЕ , А ПАРИТЕ САМИ ЩЕ ДОЙДАТ ПРИ ТЕБЕ / Хр. Стоичков /. Повече НЕ РЕВЕТЕ , ПО-МАЛКО ХОТЕЛИ И РЕСТОРАНТИ , НО ПО-КАЧЕСТВЕНИ !
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 94Какво да ти кажа? Няма смисъл нали хахаха!!!!
100
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До .!. "Радев бил виновен аз преди месец два си спомням, че слави трифонов ви беше виновен!" Че те са едно и също: слуги на Кремъл.
99
0
 
2
 
! Отговори
Ей Мен...ти си един преди 2 години
брой провокатор човече.Другия вариант е да си търсиш лечение.Нищо лично!Успех в терапията, ако се наложи!
98
0
 
15
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
Защо не се дадоха пари за пандемията на всички / на калпак/ , както е във всички държави , А САМО НА ТУРИЗМА В ШАЙКИТЕ , И СИВАТА ИКОНОМИКА , И КАТО СЕ ДАДОХА /ПОДАРИХА/ ТОЛКОВА ПАРИ , НЕЩО ОПРАВИ ЛИ Съ !?И другото , ...нали ''уШ'' музикантите , чалгарките бяха много , ама много зле , за капак ВСИЧКИ ТЕ БЯХА НА ХАВАИТЕ И ПОДОБНИ ДАЛЕЧНИ И СКЪПАРСКИ МЕСТА ПО СВЕТА ,... защо са много зле !?
97
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Какво е унищожено ли "Доверието на доволния турист го няма." Глупости. Просто хората вече ходят и по други държави, където ВИНАГИ обслужването е било по-висока класа (защото не са се учили от социализма как се правят нещата) и го сравняват и виждат, че при нас просто е по-нисък стандарта, но това винаги си е било така. Друг е въпроса, че нашите хотелиери са комунисти по мислене, и не осъзнават че имат западна конкуренция. В България щом имаш хотел на морето си "вечен" и така ..
96
0
 
4
 
! Отговори
бай Миле преди 2 години
продължениепо 10к човека на плажа всеки уикенд в продължение на 2 месеца и половина! При това не какви да е, ами платежоспособни! Хора идваха от чужбина специално за въпросните партита!А в момента въпросния "слънчак"е 10 бара за тийнове, 20 кръчми за пенсионерите и 4 залязващи бара за неоринтирани или вече застаряващи силиконки и уонаби мутрички.След 23ч, 20 метра настрани от стъргалото все едно бомба е паднала!И за всички, които се осведомяват от медиите - 10 години нямаше чалга на стъргалото!
95
3
 
18
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Абре герберасти не се ли бъркате нещо? Радев бил виновен аз преди месец два си спомням, че слави трифонов ви беше виновен! Преди това други хора ви беха виновни! Ай сиктир, на вас се некой друг ви е а..къл в гащите! Това, че 12г крадохте и не правихте нищо освен да лъжете и крадете не го споменавате никъде! А сега радев или слави трифонов ви е виновен за съсипяния туристически сезон! Ай да ви .....
94
2
 
10
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Еми нали ревахте, ново правителство, стига крадене - ето. Какво се оплаквате. Сезона е супер, ама в Гърция и Италия:)))
93
0
 
18
 
! Отговори
Какво е унищожено ли преди 2 години
през годините?!Доверието на доволния турист го няма.То и същия платежоспособен турист го няма, защото не е мазохист да повтори тук в к0чината.
92
0
 
18
 
! Отговори
Няма страшно ! преди 2 години
Първо , от ''бранша'' да се научат на ЧЕСТНИ ОБНОСКИ спрямо туристите , и да не финтират ЦЕНИТЕ !Защо не възприемат нещо ПОЛОЖИТЕЛНО от Гърция и Турция , които са се учили в България на туризъм , а ние НЕ ?За това са постоянно в СИВАТА ИКОНОМИКА , КОЯТО ГЕРБ Я ПООЩРИ , това нормално ли е !
91
3
 
16
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Какво ви е виновен Радев?? Къде бяхте 12г като ви съсипва ха? Че ся Радев за 1 месец съсипа творбата на ГЕРБ.. смешни сте
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мен "Китен бил за семеен туризъм ХАХАХАХАХАХ. Умрях от смях," Може да си умрял от смях, но миналата година на Южния плаж не можеше да си сложиш кърпата и масово бяха семейства с деца, тъй че не знам какво ти е толкова смешно. Даже и групите дето се подмотваха бяха главно от деца (имаше там две три, май някакви спортни лагери).
89
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Река Дунав - обходния канал на половин Европа ,нали знаете къде се влива..
88
5
 
6
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До АнонименКитен бил за семеен туризъм ХАХАХАХАХАХ. Умрях от смях, китен и приморско отдавна са по-лощата версия на слънкача за бг мизераблесите да мятат гюбеци и да ядат храна, която нормален човек ще изхвърли.

Спонсорирани публикации