Председателят на Сдружение "Туризъм": Сезонът отиде на кино

Част от бранша определя разговорите с министъра на туризма като "доста сложни"
29 юни 2021 13:05, Красимир Ангелов
200
Председателят на Сдружение "Туризъм": Сезонът отиде на кино
Снимка: БГНЕС

"Нищо не очакваме от този министър, по-скоро очакваме от нов кабинет с ясна визия за туризма. Сезонът вече отиде на кино". Това заяви в интервю за БНР Венцислав Кръстев, председател на Сдружение „Туризъм” преди днешния протест на туроператори.

Там от Обединение "Бъдеще за туризма" ще изразят недоволството си от постановление на Министерския съвет, което определя условията, критериите и реда за кандидатстване за държавна помощ на стойност 17,5 милиона лева, с която трябва да се връщат пари на клиенти за неосъществени пътувания през 2020 г. заради пандемията от коронавирус.

Още по темата
В Сдружение "Туризъм"  има както хора, ощетени от програмата за държавна помощ, така и такива, ощетени от това, че няма да могат да се възползват от нея, поясни Кръстев.

Не е много добре да се правят промени на обещана помощ в 12 без 5, добави той.

В туристическия бранш има разногласия по политиката на ресорното министерство. От Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти не подкрепят призива за оставка на министъра на туризма Стела Балтова. От обединение „Бъдеще за туризма“ обаче смятат, че в министерството няма чуваемост за проблемите на сектора и затова искат Балтова да се оттегли.

"Доста сложни са разговорите с министъра на туризма", коментира Венцислав Кръстев. Туризмът е многолик бизнес, изтъкна той и допълни, че на срещите в Министерството на туризма са били отделени по 15 минути за всяка асоциация.  

Според Венцислав Кръстев е налице желание на германски и руски туроператори да изпращат туристи у нас, но ние не сме подготвили условията за това. Той подчерта, че българските туроператори са изключително отговорни.

"Няма нито един фалит. Ако някой искаше да фалира умишлено, щеше да го направи. Голяма част от парите са разплатени, другите са на ваучери", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Отиде на кино и гледа филма "Голямата разходка" с Луи дьо Финес и Бурвил...
86
0
 
7
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ХОРАТА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СВЪРЖАТ ДВАТА КРАЯ-ВИЕ ТУРИЗЪМ!?!?!?-НЕМА
85
12
 
3
 
! Отговори
бай Миле преди 2 години
До Анонимен "Да престанат с думкането по малките часове през ноща"... хахаха *** седи си у вас да се наспиш бе, пенсио! А ако толкова държиш да се нагнясаш като св.иня преди коледа и след това да си легнеш - има един куп курорти за пенсионери по черноморието!А сл. бряг бавно, но сигурно умира в агония. От курорт световно признат за парти дестинация, в момента е превърнат в гето за тийнове и най-бедните "семейни". Само преди 10-15 години, там идваха изпълните от А-листа и събираха по 10к човека
84
0
 
5
 
! Отговори
абе преди 2 години
къде е фъфлещата кифла с качулката дето оправи туризъмъ на 1. май в зайчарника
83
2
 
3
 
! Отговори
Мили нови печалбари! преди 2 години
Дойдете ли сега да печелите, ще се срещнете със конкуренция по байганьовски, а засегнете ли важни интереси, спомнете си, че на брега действа закона ОМЕРТА!Наистина всичко е разпределено отдавна, а преразпределители като Митьо Очите биват ваксинирани с олово.
82
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей Гербери! Стига с този Радев! Еднолично бил управлявал сега? А мутрата ви комунистическа,не управляваше ли еднолично 12 г? Мафия създаде в държавата! Свършихте с властта! ГЕРБ умре!-:)
81
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 90 "Това, което е унищожено през годините" Брех, да му се не види. И какво толкова е "унищожено през годините"? Аз освен повечето застрояване, не съм видял нещо много да се е променило: морето си е същото, плажните ивици, малко или повече са си. същите. Има малко по-малко зеленина, щото едно време нямаше толкова много хотели, ама, да си говорим честно, на море вие за зеленината ли ходите? Какво толкова се е "променило"?
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като нямате туристи, викнете *** на безплатно ядене и пиене. Туристите като чуят, че има гювеч, сами ще дойдат на тълпи.
79
3
 
5
 
! Отговори
Ангелкова преди 2 години
Аз нали ви доведох туристи от Индия и от Холивуд, а служебното правителство ги изгони още през февруари.
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 88 Егати, само аз ли като бях на Китен и Синеморец миналата година не съм имал някакви големи протенсения откъм шум или други подобни? Явно съм голям късметлия!
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, което е унищожено през годините, не зная как някой може да допусне, че дори най-големите световни специалисти да дойдат, ще се оправи за броени дни. Не виждам смисъл въобще да се коментира. Когато държавата се докара до това състояние, че да няма оправия, а народа да се бори за оцеляването си, никой не се вглежда какво вършат тези, които не са по наследство там, а ние сме ги избрали и те трябва да работят за нас. Създадоха хаос, а сега ще въвеждат ред .Подиграват се с нас.
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИмеДо ХааххТо от Бургас до Варна се стига за 6 часа, до София не е за мислене........... Защо лъжеш? То през соца беше 2 часа, а сега как станаха 6 часа?
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туризъм Море Двете думи нямат нищо общо, но туризмът отишъл на кино.Пари искат да печелят без да работят.Отивам на плаж и слушам три различни стила музика от съседните кръчми на пясъкаНе мога да си чуя мислите. Туризмът е мъртъв да живее туризма
74
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едноличното управление на Румен Радев целенасочено руши икономиката на страната като притиска и изнудва бизнеса! Иска да арестува Бойко и да го прати в Белене да го изедат прасетата като дедо му ама прасетата не са прости и нема да го изедат а Бойко ще ги изеде.
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 52 Гишето.Ами скъпичко си е на Елените! И си държат цената! За това са 10 човека там! А за тези на Елените,няма ли пазарна икономика? Ми да свалят цените,па гледай тогава клиентела! Ама не! 3 та година август ще сме в Обзор! В къща самостоятелно.Цената е по ниска със 100 лв тази година за 8 дни!-:))) Здравейте Обзорци!-:) До август!-:)
72
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помните ли,как се създаде този "туризъм"?Създаде се от разграбването на цялата икономика,създадена от огромната част от българския народ и сълзите и проклятията на милиони работещи българи през предхождащите разграбването 45 години!Е,сега се връща всичко това,което означава,че този "български туризъм" също ще се превърне в една руина!Всъщност,това вече става!
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 85 Аре пак глупостите. По Черноморието си има места за семейно почиващи, има си за малко по заможни и има за алкохолни туристи. Даже има още и за палаткаджии тук там. Ако искаш семейна почивка отваш в Китен, не в някой от алкохолните курорти. Българския морски туризъм винаги е бил за ширпотреба, това не е "съсипване". Толкова си можем като идеи.
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой филм ще гледа ?
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да престанат с думкането по малките часове през ноща, не се трае и хората не могат да си отпочинат през деня ,нито през нощта да спят нормално, това е най-големия проблем на Слънчев бряг, Валери беше прав за шума, не се трае!
68
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До радев уби туризма ( Ако Герб е спасил туризма, значи през тези години на разпад на нашето Черноморие е било зрителна измама. Само строежи и Черноморието ни се превърна в организиран алкохолен туризъм за младежи. Имаше филми за свободното продаване на разни забранени вещества в магазините за тютюн ли беше/ не помня/ Точно по това време българина тръгна да почива в чужбина. Тези години на управление се съсипа непоправимо държавата....