Председателят на Сдружение "Туризъм": Сезонът отиде на кино

Част от бранша определя разговорите с министъра на туризма като "доста сложни"
29 юни 2021 13:05, Красимир Ангелов
200
Председателят на Сдружение "Туризъм": Сезонът отиде на кино
Снимка: БГНЕС

"Нищо не очакваме от този министър, по-скоро очакваме от нов кабинет с ясна визия за туризма. Сезонът вече отиде на кино". Това заяви в интервю за БНР Венцислав Кръстев, председател на Сдружение „Туризъм” преди днешния протест на туроператори.

Там от Обединение "Бъдеще за туризма" ще изразят недоволството си от постановление на Министерския съвет, което определя условията, критериите и реда за кандидатстване за държавна помощ на стойност 17,5 милиона лева, с която трябва да се връщат пари на клиенти за неосъществени пътувания през 2020 г. заради пандемията от коронавирус.

Още по темата
В Сдружение "Туризъм"  има както хора, ощетени от програмата за държавна помощ, така и такива, ощетени от това, че няма да могат да се възползват от нея, поясни Кръстев.

Не е много добре да се правят промени на обещана помощ в 12 без 5, добави той.

В туристическия бранш има разногласия по политиката на ресорното министерство. От Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти не подкрепят призива за оставка на министъра на туризма Стела Балтова. От обединение „Бъдеще за туризма“ обаче смятат, че в министерството няма чуваемост за проблемите на сектора и затова искат Балтова да се оттегли.

"Доста сложни са разговорите с министъра на туризма", коментира Венцислав Кръстев. Туризмът е многолик бизнес, изтъкна той и допълни, че на срещите в Министерството на туризма са били отделени по 15 минути за всяка асоциация.  

Според Венцислав Кръстев е налице желание на германски и руски туроператори да изпращат туристи у нас, но ние не сме подготвили условията за това. Той подчерта, че българските туроператори са изключително отговорни.

"Няма нито един фалит. Ако някой искаше да фалира умишлено, щеше да го направи. Голяма част от парите са разплатени, другите са на ваучери", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
5
 
! Отговори
Ей тва имате: преди 2 години
Всяка българска работа започва със въодушевление и завършва с провал.Защо ли?!Защото ИМАТЕ - трима българи-чета с предател!
146
3
 
10
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Кви, роми пак,бе....НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СТЕ ПО- ЗЛЕ И ОТ РОМИТЕ У ЦЕЛА ЕВРОПА БЕ...Хем, сте ПРОСТИ, хем все АЛЧНИ за Пари....ха,ха,хаааа
145
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде тези пак рев за помощи .
144
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като чакат приходи от чужденци нека фалират. Трябва да се спрат всички помощи за туризъм. Какви са тия цени от по 100лв на човек и дори касова бележка не дават.
143
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До През соца имахте ".Трябват силни политици, а българите никога не са имали такива." Напротив, имали сме. Руснаците на всеки етап от историята ни от "освобождението" насам са гледали да ни оттърват от тях.
142
0
 
1
 
! Отговори
През соца имахте преди 2 години
държава.По руски ред беше, защото не можете сами да си създадете такава.Трябват силни политици, а българите никога не са имали такива.Затова днес сте в ДС мафиотска к0чина.
141
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До актуална информация Ами, случката показва, че на нас просто такава си ни е културата.
140
1
 
2
 
! Отговори
Против ромите какво преди 2 години
имате?!Много са, силни са, България скоро е тяхна.Вие злобно един друг се ядете...от векове!
139
0
 
7
 
! Отговори
актуална информация преди 2 години
Да допълня само. По принцип, плажът в Лозенец е много хубав. Нямам забележки. Обаче пълно с кучета. Една случка ме остави без думи: кучето на една "дама" се издриска, тя уж се опита да го вземи с ръце и тръгна към сасовете да го изхвърля, но явно й се стори много пътя, обърна се и го изхвърли в морето, на 2-3 метра от едни деца. Ако не бях го видял с очите си, нямаше да повярвам, че може да се случи.
138
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 150 "Добре, взимай си от улицата и от ромските махали обслужващ персонал, никой не ти пречи, ако искаш и неграмотни хора си взимай и им се радвай и чакай туристи!!" Ами, аз не съм в тоя бизнес, тъй че нищо няма да си вземам, но ходя на места, където и персонала е приветлив (определено не от махалите), и храната е класи над това, което смяташ за "елитно" от едно време пък и обстановката е доста по-приятна. Никой не ви кара да ходите по кофти ресторанти/хотели.
137
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 149 " и униформите когато им воидиш, бяха много класи над днешните събирани от улицата" Тва е вярно, имаха "униформи" и бяха що годе представителни поне на по-хубавите места, но за съжаление идеята с униформите малко се губеше, щото ние тогава си бяхме униформено общество във всичко, та не правеше много впечатление.Сега е доста по-шарено, но на наистина хубавите места пак си имат униформи,при това не като всички правени на едно място, което за тогава си беше точно така.
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДобре, взимай си от улицата и от ромските махали обслужващ персонал, никой не ти пречи, ако искаш и неграмотни хора си взимай и им се радвай и чакай туристи!!
135
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименСега , няма да говоря, че знанията, начина на сервирането и униформите когато им воидиш, бяха много класи над днешните събирани от улицата и ромските махали обслужващи в ресторантите!
134
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 143 "колко калории,витамини и се сервира, а изучваха технология на храната, ако знаеш изобщо какво е," Така е, сервитьорите и готвачите учеха на едни и същи места и отчасти едни и същи неща, което водеше, до това, че нито готвачите можеха да вършат нещо от другото като хората, нито сервитьорите. Тва за калориите и витамините ... забрави. Колкото до технологията: на 12 години вече можех да правя по-хубава мусака и пържени картофи от всеки "елитен" хотел по морето.
133
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 143 "От ИМТ излизаха високо квалифицирани кадри с три езика," Многократно са ме обслужвали "висококвалифицираните" кадри тогава. Не съм впечатлен. Особено след като обиколих половината свят след това. А езиковите им познания в днешно време ще предизвикат само прикрити усмивки. За ТОХовете знам, че всички бъркаха едни и същи бъркочи. Най-силното им качество беше, че имаха еднакъв вкус навсякъде, което ще рече, по-скоро към неутрален, отколкото към добър.
132
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЗащо държавата трябва да плаща за алчността на някакви хотелиери ??? защото вдигат много шум и реват ли? защото"ол инклузива" е кремвирши, лимонада и чай "алпинист" ? защото за кревати и чадъри на плажа искат 30 лв и като бонус получаваме и брутална силна музика от "преместваемите" им обектайде стига, не са единствени !--------Браво, уникално си обрисувал картинката - едно към едно!
131
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо държавата трябва да плаща за алчността на някакви хотелиери ??? защото вдигат много шум и реват ли? защото"ол инклузива" е кремвирши, лимонада и чай "алпинист" ? защото за кревати и чадъри на плажа искат 30 лв и като бонус получаваме и брутална силна музика от "преместваемите" им обектайде стига, не са единствени !
130
0
 
3
 
! Отговори
кръчмар-алхимик преди 2 години
Това дето ви го предлагам, през соца водеше до Затвор!
129
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименОт ИМТ излизаха високо квалифицирани кадри с три езика, през соца не беше както е сега, да минеш метър или да си купиш изпита или дипломата ,а се учеше много сериозно , това да не ти е мутренското време с бухалка да взимаш всичко? А в техникумите не учеха само езици, как се приготвя храна,колко калории,витамини и се сервира, а изучваха технология на храната, ако знаеш изобщо какво е, това е цяла наука, която се изучава и във висшите институти!
128
0
 
3
 
! Отговори
Сега хита са Винарни преди 2 години
по морето.То толкоз местни сортове лозя няма, да се произведе българско вино.Туристите го знаят.Същото `вино` го имат на ол инклузив на корем.

Спонсорирани публикации