Продават фалшиви сертификати за ваксинация в нета, цената - 340 лв.

Желаещите трябва да заплатят 200 лева капаро
14 юли 2021 16:38, Нели Христова
235
Продават фалшиви сертификати за ваксинация в нета, цената - 340 лв.
Снимка: БГНЕС

Предлагат фалшиви сертификати за ваксинация в интернет. Измамници предлагат сертификати за ваксинация, след като твърдят, че имат доверен лекар, който може да издаде документа срещу заплащане без да постави ваксина. Лекари сигнализират, че много неимунизирани се обръщат директно към тях с искане да получат сертификат без да им бъде поставена инжекция, предава БНТ.

Обява в социалните мрежи предлага всякакъв вид документи. При запитване мъж уточнява, че може да даде сертификат без реална ваксинация.

"Само на групи от пет човека стават. По 340 лв е бройката. Може да заплатите повече и да направят само за Вас. Сега говорих с тях - 460 лв., но 200 лева капаро. Ние оправяме нещата с нашия доктор в София и го изпращаме по куриер с наложен платеж, вие взимате сертификата и доплащате. За 200 лева няма кой да Ви излъже и да му имате имената и т. н. Ще бъдете вписани с "Пфайзер", като ще попълним, че първата ваксина е била преди определен период, а втората е била преди седмица", казва мъжът. Потърсен при втори контакт, вече е неоткриваем.

"Ако обаче съвсем обикновен човек като мен и като вас предлага издаване на фалшиви сертификати в този случай ще бъде класически пример за измама, която там наказанието е до 6 години лишаване от свобода", обяснява адвокат Силвия Петкова.

От здравното министерство отговарят, че нямат постъпили подобни сигнали.

Лекари обаче разказват за тревожна тенденция - неваксинирани хора търсят сертификат директно от тях.

"Към нас се обърнаха и такива с висок социален статус и с много добро образование и това вече е изключително тревожен факт. Налагало им се често да пътуват и искали сертификат, за да не си плащат за PCR. Ирационално нелогично обяснение, аз не го приемам. При нас такава практика няма. Ние ги отпращаме, но дали при другите колеги е така?", казва д-р Елиза Георгиева, управител на болница.

В социалните мрежи открито се търсят контакти с лекари, склонни да заобиколят правилата.

"Ако ние си потърсим сами сертификат срещу някакво заплащане от лекар, тогава ние ще се подбудители на самия лекар към извършване на длъжностно престъпление. Тогава е възможно да се получи наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода в по-тежките случаи", казва още адвокат Силвия Петкова.

Според лекари фиктивната имунизация е рискова за здравето на този, който си е поръчал сертификата. Опасна е и за системата, в която може да влязат заразени, но фигуриращи като ваксинирани по документи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еййййй, много ми се иска всичките, които подкрепяте *** деяния на джипките да отидете при следващата вълна да доброволствате в някоя голяма болница, да видите смъртта на 20-30 годишни хора, здрави като бикове, които са си викали мен няма да ме стигне. Искам да видите болката на лекарите, които са безсилни, болката на роднините на тези хора, които и гледат как гаснат и също нищо не могат да направят. За пореден път се убеждавам, че голям процент от хората са ***, жалко!!!!
198
16
 
4
 
! Отговори
Петков преди 2 години
Не мога да разбера логиката на някои хора. Ще се набуташ във схема за фалшификация и измама,която е закононарушение и подлежи на наказание,ще платиш една грешна сума само и само да не се ваксинираш. Не съм привърженик на ваксините,но се наложи да си направя и мога да кажа,че нещата въобще не са така страшни,както се описват от определени среди.
197
1
 
14
 
! Отговори
Баи ганио преди 2 години
Баи *** вци колко трябва да си *** в тия тежки времена ако си си купил сертификат траи си какво биете тъпан колко танко го бил взел колко лекари познавам,*** хората ви подаряват живот а вие ги поставяте в тежко положение др път няма да има сертифекат а и ваксина гюбрета долни
196
7
 
56
 
! Отговори
Ема преди 2 години
Задължителната ваксинация с ваксини, за които производителите им не могат да гарантират абсолютна безопасност и прехвърлят отговорността за евентуални последствия върху самите ваксиниращи се, е престъпна и наказуема. Трябва да бъде иницииран международен съдебен процес срещу тези, които допуснаха тази арогантност на корпоративните интереси.
195
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе те ще кажат, че ги отпращат, ама ако им предложат 10 000 лв за сертификат дали ще стоят нещата по този начин? Ако имаш пари и директно от министъра ще можеш да си го вземеш.
194
0
 
34
 
! Отговори
kris преди 2 години
"Ако ние си потърсим сами сертификат срещу някакво заплащане от лекар, тогава ние ще се подбудители на самия лекар към извършване на длъжностно престъпление.'' - а когато се източват милиони от касата и лекарите за всяко нещо си искат пари под масата - тогава това какво е?
193
0
 
10
 
! Отговори
ББ преди 2 години
е баба стойна...ограбената ли ги продава...или мед.мафията която финансираме с милиарди...ама лекували ни...почтенните...останаха малко...примера на безнаказаност и липса на отговорност на най-високите...ни води към гибел...изисквайте персонална отговорност от всеки на когото плащате заплатата през данъците си...не...е ама Балтов окрал само над един милион през схеми...от животите на децата ви са..и имате очи да ги гледате,къде са прокуратурата?за какво ви хрантутим?
192
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фейсбук дои своите потребители като им взима личната информация и я продава на рекламодатели. Ваксините ги плаща държавата, за да може "стоката" да продължава ходи на работа, да вдига БВП, да плаща данъци и съответно да пълни чекмеджетата. Кой печели от това всички ваксинирани да измрат след 2 години?
191
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 214 Абе вие троловете колко пъти ще повтаряте едни и същи въпроси и удобно ще пропускате отговорите? Що се правиш, че за пръв път си тук, за пръв път задаваш тези въпроси и сега чакаш с интерес да ти отговорят? Това си е пълна лигaвщина и тотално неуважение към събеседниците! Има ли смисъл да ти отговарям, след като утре пак ще питаш същото?
190
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си плащаш е нормално, ако си клиент.Да си спомним за фейсбук -Ако получаваш нещо безплатно, ти не си клиент, нямаш права. Какво си тогава - ти си стоката. Това е положението и с безплатните еаксини.
189
3
 
0
 
! Отговори
До 214 преди 2 години
Основанията на кои учени? Изброй поне няколко от тях, да им видим квалификациите
188
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 207 Я па се правиш и на манипулаторче като удобно пропускаш неудобната за теб вероятност... Не ти се получава, защото и за това се иска акъл. Хубаво си изброил какво ще стане ако няма увеличение на тия болести, ама що не каза какво ще бъде и ако има? А защо не вземеш и да провериш основанията на учените за тези прогнози, нали претендираш, че имаш някви познания, и да си помислиш кое е по-вероятно да се осъществи? Защото е неудобно за тролските ти опорки, нали?
187
2
 
17
 
! Отговори
Ок преди 2 години
Защо не отразихте протест и те във Франция срещу задължителната вакса на медиците?!?Или за вас нЕма такова нещо, оф,да,това не е политкоректно
186
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз лично знам трима лекари, които издават подобни сертификати
185
1
 
14
 
! Отговори
До пича дето пита1-2 преди 2 години
Какво ще ти се случи ли, до 1-2 години Отговора е нищо.С изключение на 6-12 месеца нова доза и някое тежко заболяване от рода на Деменця Алцхаймер, Паркинсон.и.т.н Вие какво очаквате ? Боц и хоп умрял,макар че има и такива.Няма нужда вече от толкова много л.........нно производители.. Фалшиви сертификати няма тази статия пропагандира подготвя към друго,ТАТУС на щрихт код. ВЕЧЕ открито се дискутира татус.
184
17
 
7
 
! Отговори
До 207 преди 2 години
Антиваксърите като тоя с "1-2 години" действат с гущеровия си мозък, не с основния и затова са податливи на манипулация чрез страх. Това е като "Предай това писмо на 10 човека или Дама Пика ще те навести"
183
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец Твоето е нищо. Моята е да се гътнем до два месеца, но не преди сина да се ожени за емигрант от Афганистан (щото ЛГБТ, нали), а аз да платя 20 хил евро кеш на група араби, които ядат дюнери. Какво да правиш, съдба на емигрант.:))))))))
182
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 205 В смисъл, ти ме плашиш с болести, които така или иначе съществуват. Значи ще чакаме да видим, дали ще има необичайно увеличение на тези болести "до 1-2 години". Моята прогноза е, е няма да има такова, но, разбира се, анти-ваксърите или ще са "забравили" за тези неща дотогава, или, ако има се напомни, ще измислят друг предлог, който да обясни липсата на такова необичайно увеличение. Общо взето, май много шум за нищо.:))))))
181
2
 
6
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"до 1-2 години" -- късметлия!!! На мен, а и на дъщеря ми, прогнозата е наесен да се гътнем :)
180
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 204 Абе да не би на троловете да ви ограничават нета, та ти е трудно едно видео да гледаш? Да знам - рак, автоимунни заболявания, неврологични проблеми. Това се очаква от лекари, които са изследвали "ваксините". Друго да искаш да ти дам смляно?