Самоубилият се военен чакал дете и готвил сватба

Манчев бил санкциониран заради случая в Чешнегирово
22 юли 2021 15:30, Нели Христова
69
Самоубилият се военен чакал дете и готвил сватба
Снимка: Pixabay

Близки, колеги и приятели изпращат в последния му път 31-годишния старши лейтенант Тодор Манчев, който на 19 юли се самоуби в спално помещение на полигона "Ново село". Военният полицай ще бъде погребан в пазарджишкото село Дебръщица, откъдето е родом неговият баща, пише "Марица".

Разследването на самоубийството на военния се ръководи от Военно-окръжна прокуратура в Сливен. До момента не е ясна причината Манчев да вземе фаталното решение.

Още повече, че младият мъж готвел сватба с бременната си приятелка в края на август. Бъдещите съпрузи били капарирали и ресторант в пазарджишкото село Варвара.

31-годишният Тодор е завършил Икономическата гимназия в Пазарджик, след което военно училище. Преди да постъпи на работа във Военна полиция, младият мъж работил с баща си - предприемача Илия Манчев. Майката на Тодор е адвокат. Семейството има и дъщеря. Техни близки разказват, че военният полицай бил изключително скромен и отговорен млад мъж. Държал изключително много на работата си.

В Пазарджик и близкото село Дебръщица са потресени от трагедията и категорично не вярват на официалните версии, че случилото се няма общо с нахлуването на командоси в цеха до пловдивското село Чешнегирово преди месец.

Часове, след като Тодор Манчев се самоуби, от Министерство на отбраната съобщиха, че старши лейтенантът е бил санкционирани със забележка от директора на Регионалната служба "Военна полиция" в Пловдив заради нахлуването на американски военни в цеха.

Извършена била и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната.

Министърът на отбраната Георги Панайотов обаче не е санкционирал старши лейтенант Тодор Манчев от Служба "Военна полиция" заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
психясал млад човек, без значение че е военнен полицай. Всякакви прещракват има и по зле които избиват околни и тогава себе си.
37
2
 
8
 
! Отговори
до Пази, Боже! преди 2 години
един военен полицай старилейтенст е толкова ниско в йерархията че не знам за какви батаци говориш. Или просто да си интересен. Да не говорим че служба Военна полиция е пряко подчинена структура подчинена директно на министъра и нямаща нищо общо с управлението на армията като Щаб на отбраната и видовете Въоръжени сили, ВВС ВМС и СВ
36
3
 
6
 
! Отговори
Ни психо... преди 2 години
Изпити помагат ни нищо ! Е затова смятам ходенето по психо изпити за пълна ******* Най-добре са го познавали неговите колеги ,семейството му , и после началника -- можело е да го спасят и накрая Бог да го прости човека .
35
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами това хич не прилича на самоубийство!
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34 - - Ами видимо ти няма да останеш. ЧАО ЧАО и СБОГОМ!!!!!
33
2
 
22
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 2 години
Не стават ли множко инцидентите с военни, един летец под вода на месо, един военен полицай в спално помещение с пробит череп... всичко това е тотално безхаберие и абсурден ред в армията ни. Нещо много намирисват на неизяснени обстоятелства и подозрения в прикриване на батаци, некомпетентни хора под пагон. Или командването ни е калпаво и некадърно, е ли подбора на военните ни куца яко, по -вероятно е първото.
32
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДАНО след "управлението" на радеФ остане поне един българин по тази територия!!!
31
27
 
14
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Жалкия фигурант си прикрива следите!!!
30
6
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Трудова злополука ДЗИ да плаща
29
17
 
21
 
! Отговори
БГ Патриот преди 2 години
Военната хунта в действие. Откакто те дойдоха на власт само лоши новини.
28
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И най-големият песимист трудно би повярвал на тази пръдня за самоубийство. Самоубил се от щастие? Всичко ще излезе на яве.
27
1
 
27
 
! Отговори
Трагично преди 2 години
Жалко за човека. Мир на праха му. Трябва да се направи повече за да се подобри психичното здраве в България.
26
1
 
26
 
! Отговори
Сватба, дете?... преди 2 години
...Този човек наистина е бил много зле, жалко, че не са успели да усетят драмата и не са му помогнали преди фаталната стъпка....Нека почива в мир! Съболезнования на близките и успешно раждане на чочето, да расте здраво и умно, за радост и на татко си, който може би ще го гледа просълзен някъде от Вселената! Кураж!
25
7
 
27
 
! Отговори
ще има разследване преди 2 години
Дали се е самоубил?
24
5
 
30
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Кой знае какви далавери отново прикриват с неговата смърт, самоубийство чушки..
23
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Офицери в армията ни с лабилна психика!!-:(((
22
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добър, скромен човек. Просто нямам думи, да ти се скъса сърцето!Бог да прости!
21
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Млад,здрав,чакащ дете и предстояща сватба,със стабилна работа и заплата поне 2000 лв.Милиони хора биха с радост се сменили с него ако можеха.И се самоубива. Ами какво да правят тежкоболните,инвалидите,мизерстващите?
20
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още един българин вече не е тук,с нас.Лесно ги пускаме.
19
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига гл.у.пости, уе! Хората не се самоубиват, щото са насрочени, особено тренирани войници, но ги убиват и за по-дребни причини!