Николов реализирал научен проект в университета в Клагенфурт

Кандидат-премиерът от ИТН обясни, че не е бил негов абсолвент
Обновена: 9 авг 2021 18:15 | 9 авг 2021 18:15, Веселина Йорданова
196
Николов реализирал научен проект в университета в Клагенфурт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Не съм абсолвент на университета Алпе Адрия в Клагенфурт, а специализант със защитен научен проект там. Това каза за БТА номинираният за министър-председател Пламен Николов "Има такъв народ" по повод  публикацията в клагенфуртския вестник "Клайне цайтунг", свързана с образованието му в Австрия.

Авторът на статията, който е ръководител на икономическия отдел на вестника, твърди, че Пламен Николов не е бил възпитаник на университета.

Още по темата
Николов посочи, че е редно запитването от австрийска страна да бъде отправено не към университета в Клагенфурт, а към австрийското министерство за образование, наука и култура, тъй като става въпрос за научнен проект - "Феноменологията и фазите на преживяване при възприемането на субективното време". "Благодарение на него съм защитил своя дисертационен труд пред ВАК", поясни Николов.

Проектът е послужил за защита на докторската му теза в България. Той уточни, че именно австрийското министерство са присъдили стипендията Ернст Мах, а университетът в Клагенфурт просто е бил мястото, където реализира своя научен проект.

Докато е бил там, е ползвал библиотеката и научния ресурс на тримата професори, които са били споменати и по време на пресконференцията. Двама от тях са още живи и здрави, посочва Николов, визирайки имената на Manfred Moser, Michael Polemis. Николов благодари за подкрепата им.

Именно посредством реализацията на проекта той защитава и дисертационния си труд пред Специализирания научен съвет по философия към Висшата атестационна комисия (ВАК) към МС на Република България.

Николов припомни, че докторските степени тогава са се присъждали от ВАК, а само аспирантурите са се водили към някакво научно звено - университет или академия.

"В този смисъл аз съм аспирант на СУ, но доктор на ВАК", уточни Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: Пламен НиколовИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тези кандидатури от ИТН направо се самопростреляха едновременно в двата крака , ръцете , гърба , главата . Но остава въпросът : " Защо човек би гласувал отново за тях на следващите избори " Ще вземат гласове и не малко , но кой и поради какви причини би го направил .
37
2
 
23
 
! Отговори
Моля, преди 2 години
обяснете на нормален език, какво означава "реализирал научен проект"?"Реализация", "проект" и още десетина думи станаха клишета, прикриващи по гръмко звучащ начин нищонеправенето..Аупотребени в едно изречение-вече е сериозен сигнал.И какъв е крайният резултат от "реализацията" на този "проект", бе Шнорхел?Да не си продал оборудване на университетския спортен клуб?Първо беше докторат, после стана "научна консултация" и накрая "реализиран научен проект"!Де бре!Май само се е снимал пред сградата.
36
2
 
28
 
! Отговори
999 преди 2 години
Някакъв научен труд върху субективното време / като такова изобщо няма, а има само Субективно Усещане за време/ въобще не е докторантура, Няма Документ за такава от Клагенфурт!!!!!! Няма. На лъжата краката са къси!
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хаха - Благо го заслужава, защото е експерт по изчегъртването. Има и доказателство глоба за проекта си от карабинерите.
34
3
 
12
 
! Отговори
Край преди 2 години
Тия където са тръгнали Бате от там се връща. Книжните им дипломи стават само за едно. Бате е професор в университета на живота
33
2
 
22
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Трябва да бъде оттеглен и на негово място Славиша да предложи Благо джизъса, поне за него е сигурно , че научния му труд на Колизеума е авторски.
32
3
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Държавата напълно еабдекирала. Всеки момент ще се разпадне. Как евъзможно да се стигне до такова беззаконие. Тежко и горко на българския народ!
31
1
 
25
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
НАУЧЕН ТРУД НЕ Е РАВНО НА ДОКТОРАНТУРА В КЛАГЕНФУРТ, КАКТО ПИШЕ В БИОГРАФИЯТА МУ. ПОРЕДНАТА ЛЪЖА.
30
12
 
9
 
! Отговори
Марко преди 2 години
Организиран,агресивен поход на всякакви негодници от чегъртачите на Борисов и ГЕРП!Къде е подстрекателя с юмрука?Той носи цялата отговорност за този хаос!
29
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този хептен се оплете като пиле у кълчища. Сега ще се искара чее бил и научен сътрудник. Ало не говори врели не кипели ами покажи оригиналната Австрииска Диплома написана на Немски език. Ако иска мога да му покажа и как изглежда оригинала. Имам две дипломи едната е от Герамния от Кьолн другата е от Виена Австрия. Имам ги преведени и на Български ако незнае Немски да чете.
28
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А си мислехме , че след кандидатурата на Николай Василев не може да стане по-зле . Нямат ли ПР отдел в ИТН . Не посъветваха ли Трифонов , че не е удачно да се залага на хора , които откровено лъжат в биографиите си . Няма как да останат скрити подобни неща . Как после да им има доверие човек .Или Трифонов въобще не е имал думата .....
27
2
 
16
 
! Отговори
11 преди 2 години
Аве на тоз голямо търсене му търсят "трудовете".
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
смъртно наказание за доказани лъжи, и всичките чакали ще се разбягат,ето ти съдебна реформа
25
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз един път ядох ребра в Клагенфурт. На центъра. Не бяха нищо особено.
24
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ни губите времето с този селски философ? Нито става за философ, нито за държавник. Четете истинските философи на промяната, като Ликург, Клистен и Волтер. Не си губете времето с тези чалгабализми.
23
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце, що не си седя да си продаваш шнорхелите мирно и тихо?!? Да не се окаже накрая, че си бил само на обиколка в тоя университет или на гости на Мимето от горния курс...
22
1
 
30
 
! Отговори
БРАВО преди 2 години
Този е голям експерт в областта на Феноменологията и субективното време. Честито
21
2
 
31
 
! Отговори
Вече преди 2 години
няма никакво значение, цялата игра на ИТН е вън от всякаква логика, да не говоря за изключително арогантно им поведение на повечето от тях не визирам този на снимката, той е шушумига.
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
14 Сергей Станишев, да не би, да бе избрал по-смислена тема, за своята научна работа:" Униформите на висшите военни в руската армия"? Пък стана премиер, в момента председателства ПЕС.
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
недоразумението ИТН с всеки изминал ден става все по-нелепо и по-нелепо. Сериозно ли искате да ви управляват от дивана? Явно Джипко Бибитков не ви е бил достатъчен?!? По всичко личи, че Славуцата и сценаристчетата му не стават за *** на зеле. Няма никога да управляват с това поведение. Никой няма да иска вече да се коалира с тях, а 121 дупетати никога няма да видят.