Ще ходим ли на кино и театър само ако сме ваксинирани?

Това предлага министърът на здравеопазването
11 авг 2021 19:47, Нели Христова
306
Ще ходим ли на кино и театър само ако сме ваксинирани?
Снимка: Pixabay

Културните и развлекателни мероприятия да могат да се посещават от ваксинирани срещу COVID-19 граждани, дори при влошаване на противоепидемичната обстановка в страната. Около това мнение се обединиха днес министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, заместник-министрите на културата проф. д-р Борислава Танева и Весела Кондакова и представители на театралното и сценично изкуство по време на среща в Министерството на здравеопазването.

На нея присъстваха Асен Асенов, директор на Фондация „Едно за култура и изкуство“ и Мира Сталева, изпълнителен директор на „София филм фест“.

Всички са единодушни, че проблемът с пандемията е изключително сериозен и ще се търси най-работещото и най-балансирано решение от една страна изкуството да не пострада, а от друга – да не се стига до препълване на болниците.

Министър Кацаров обясни какви са заложените в Националния план за справяне с пандемията мерки при преминаване от една цветова зона в друга.

В рамките на срещата стана ясно още, че Министерството на здравеопазването съвместно с Министерството на културата ще организират кампания под надслов: „Подкрепи българската култура, сложи си ваксина.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
5
 
! Отговори
Venom преди 2 години
До Алтерниращ веганист :)) Казах ти, че си ратай, но ти не ме разбра и аз те надцених. Искаш да си ратай на злото, но не разбираш нищо от дарксайда. Ще ти кажа тайната. Даркасайда избира само хора с качества а ти не ги притежаваш. Това с IP-тo беше култово.
216
1
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
То пък едни актьори и пиеси има зе гледане...Киното е специални ефекти и фалшиво актьорско присъствие.Не,благодаря.
215
1
 
19
 
! Отговори
шушу-мушу преди 2 години
До 259 - Сериозно ли не можеш да намериш информация "от сериозен източник" за признанието на Израел за шокиращите 39% ефективност на Пфайзер срещу делта? Линкове няма да давам, защото ми ги трият, но аз за една минута намерих информация на сайта на БНР например, намерих статия във Форбс, статия в The Times of Israel... 39% ефективност, ХАХАХА! Но успокояват, че ваксината пазела от тежко заболяване. Намери си интервюто с шефа на израелската болница "Херцог", за да видиш как Пфайзер "пази"...
214
0
 
25
 
! Отговори
US Immigrant преди 2 години
В края на краищата трябва да бъдем повече човеци и проявяваме разбиране и търпимост без да придиряме кой се е ваксинирал и кой - не. Лично съм либерал по този казус, или който иска да се ваксинира, а който не иска, да си кара както си иска. Задължителното ваксиниране понамирисва на неофашизъм и неосталинизъм, а уж правителствата са подписали "Международната харта за правата на Човека". Прочетете я внимателно. Там е заровено кучето.
213
0
 
3
 
! Отговори
Venom преди 2 години
До Алтерниращ веганист Какво си записа? Да не забравиш да купиш хляб след работа? Мъжа ти да не те напляска?
212
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Х Особено в Западна Европа толкова мантри повтаряха ей така.. последиците бяха изумителни. Нашите и те се учат сега на същото, или са ги научили.. "За стаден имунитет трябва 70% ваксинация (не имунитет, ваксинация)." "Ваксините са 95% ефикасни и напълно безопасни." "Ваксинираните се заразяват, но не предават заразата". "Ваксинираните се заразяват, но не боледуват (тежко)". "Само неваксинирани предават заразата. ". "Ваксинираните също я предават, но по-малко"...и т.н. ..
211
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алтерниращ веганист Кои са достоверните източници които използваш?
210
0
 
10
 
! Отговори
Х преди 2 години
До 251 - Лъжеш. "По-малко вирусен товар" на ваксинираните е просто мантра, която не почива на никакви сериозни изследвания. Това, че Кунчевци повтарят мантрата като изоглавени, не я прави доказан факт. Достатъчно глупости са наговорили досега. А и по принцип това с "по-малкия вирусен товар" не засяга главната тема за "четвъртата вълна", тъй като тя се измерва САМО в брой положителни тестове - а положителни тестове дават и неваксинирани, и ваксинирани.
209
0
 
7
 
! Отговори
US Immigrant преди 2 години
До Алтерниращ веганист --- А ако използва операционна система Qubes + Whonix или Debian, USB WiFi adapter и каскадно VPN, знае как да рандомизира отпечатъците на своя компютър и да закърпи браузърите си, знаеш ли го ще го найдиш? looool
208
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 251 Точно тези твърдения ги обориха даже здравните власти на САЩ ... всичките до едно. И за вирусния товар включително.. А това за болниците, обществото и за икономиката би било валидно, ако говорим за Ебола или за чума.. А нелекуването на други болести според мен беше и заради *** решения да спрат всички други пациенти освен тези с ковид, даже когато нямаше много болни от/с ковид .. Познат го оставиха на умре от инсулт, защото "имали инструкции да лекуват само ковид" ..
207
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо триете коментари, мис- ирки такива? Все още сме 15% ваксинирани. Не поддавайте, да запазим процента. Тогава ще им е трудно да въвеждат същите ограничения като в Западна Европа. Трудно ще смачкаш 80% от населението! Това бях написал, продажни журна-листчета.
206
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 249 Интересно, че моето наблюдение е, че неваксинираните просто искат да имат равни права (не мога да повярвам, че го изричам това.,.) и да спрат да са обект на целенасочена анти-кампания от медии и политици.. Наистина има и такива, които предричат ужасни неща, и това е наистина грозно и необосновано, но според мен са много малък %.. И стават агресивни когато някой неправомерно ги нарече "анти-ваксър" и как ли още не.. подскокоросан от гореспоменатата кампания.
205
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ваксиниран се разболее, ще бъде също толкова заразен. Но първо-по- вероятно няма да се разболее. Второ-вирусният товар ще е по-малък и оттам по-леко протичане и по-малко заразява, трето-няма да умре и да лежи в болница, ше допринесе за живота, икономиката, здравеопазването-да се лекуват другите болести на хората, за които има забавяне заради претоварването миналата година . Логично и полезно за всички.
204
1
 
11
 
! Отговори
шушу-мушу преди 2 години
До Алтерниращ веганист - Министерството на здравеопазването на Израел призна, че ваксината на Пфайзер има само 39% ефективност срещу делтата. Смятай колко си "защитен" в момента. Колкото си защитен и от противогрипна ваксина, която уж "пази" от хиляда мутации. Лекарите знаят разликата между феноменалната ваксина срещу морбили например и "противогрипните" маркетингови трикчета. Затова и ако не ги притискат за рекламни или други цели, повечето от тях не си слагат противогрипна ваксина доброволно.
203
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност точно неваксиниратите са агресивни , обиждат, заплашват, което е изключително дразнещо . Ок, страх те е , разбирам те, но защо постоянно ще ми предричаш смърт - до 2 месеца...2 години...10 години . ?! Смърт, чипиране, смяна на пола , роби, овце.....да изброявам ли? Най глупави, невероятни шизофренни теории за вредата им...
202
1
 
15
 
! Отговори
covid преди 2 години
Щом ваксинираните заразяват наравно с неваксинираните, трябва всички да имат еднакви права. Няма значение дали си боцнат или не, пръскаш заразата с пълна сила.
201
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 243: мисля, че точно това са напълно оправданите притеснения на 90% от неваксиниращите се, просто медиите много успешно ни демонизираха с грозни и некоректни епитети, за да настроят хората един срещу друг.. и доста хора даже в България взеха, че се вързаха ... а ни имах за доста по-проницателна нация.
200
2
 
7
 
! Отговори
до 244 преди 2 години
Това е защото те си казват аз се ***.бах какви са тия да се правят на интересни и да стоят още ненае.бани. Само че се надявам да се усетят, че може още да се допрее.бат при идващите бустерни дози през няколко месеца.
199
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много малко ваксинирани познавам, който казват "Аз го направих за себе си и за своето здраве, чувствам се защитен и разбирам, че си е лично решение и не всеки трябва да го последва". Ако аз се ваксинирам, ще съм против приятелите ми да ги карат насила, защо да се радвам на техния сеир?! Не знам откъде идва тази злоба и защо болшинството от ваксинираните така агресивно обиждат и искат да ограничат правата на другите. Във всеки ли се е крил един Хилтер, който сега се е възродил..
198
2
 
16
 
! Отговори
до 239 преди 2 години
Аз не съм от конспираторите, които чакат ваксинираните да умрат на есен, но имам опасения какво ще се случи с мен след примерно 5 години. Все пак не живея месец за месец или година за година. В активна възраст съм и имам дългосрочни планове, а от житейски опит знам, че 5 години минават за един миг. За мен мисленето, че след 5 години я камилата я камиларя, дай сега да си живеем с ковид пасса, е мислене на примитивен човек.