Ще ходим ли на кино и театър само ако сме ваксинирани?

Това предлага министърът на здравеопазването
11 авг 2021 19:47, Нели Христова
306
Ще ходим ли на кино и театър само ако сме ваксинирани?
Снимка: Pixabay

Културните и развлекателни мероприятия да могат да се посещават от ваксинирани срещу COVID-19 граждани, дори при влошаване на противоепидемичната обстановка в страната. Около това мнение се обединиха днес министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, заместник-министрите на културата проф. д-р Борислава Танева и Весела Кондакова и представители на театралното и сценично изкуство по време на среща в Министерството на здравеопазването.

На нея присъстваха Асен Асенов, директор на Фондация „Едно за култура и изкуство“ и Мира Сталева, изпълнителен директор на „София филм фест“.

Всички са единодушни, че проблемът с пандемията е изключително сериозен и ще се търси най-работещото и най-балансирано решение от една страна изкуството да не пострада, а от друга – да не се стига до препълване на болниците.

Министър Кацаров обясни какви са заложените в Националния план за справяне с пандемията мерки при преминаване от една цветова зона в друга.

В рамките на срещата стана ясно още, че Министерството на здравеопазването съвместно с Министерството на културата ще организират кампания под надслов: „Подкрепи българската култура, сложи си ваксина.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До веганистът: Право в десятката беше това с ковидсопола ти.
196
0
 
11
 
! Отговори
Х преди 2 години
До 230 "Четвърта вълна" означава брой положителни тестове. Ако броят на положителните тестове се увеличи, според плана на МЗ следва еди какво си - затваряне на заведения и т.н. Ковид-проповедниците признават, че ваксинираните също като неваксинираните могат да се заразят, т.е. да дадат положителен тест, и могат да разпространяват вируса. Следователно броят на положителните тестове, в който се вторачва МЗ, обхваща и ваксинирани, и неваксинирани. Няма как "антиваксърите" да са виновни за "вълната"
195
0
 
1
 
! Отговори
хаха да преди 2 години
До до 235 де не си я изследвал в твойта лаборатория или четеш тролските сайтове с великите учени
194
1
 
8
 
! Отговори
до 235 преди 2 години
Пич, ако това беше истинска и безпасна ваксина щях ако трябва и 2000 лв да дам да си я сложа и да забравя, само че не е!
193
0
 
8
 
! Отговори
до 232 преди 2 години
Прав си, но аз си мисля че подкрепа трябва да получим и от ваксинираните (особено от ваксинираните пред заплахата за уволнение), защото тях ги чакат трета, четвърта и така до безкрай игли
192
0
 
10
 
! Отговори
до 230 преди 2 години
А ти лично хубаво сега си курназ че си минал двете игли без да дадеш фира, само че ми е интересно как приемаш факта че след 6 месеца ще те подпукат за трета игла и пак ще трябва да се молиш да оживееш? И това няма изгледи да спре като гледам ситуацията в 100% набодения Израел
191
0
 
10
 
! Отговори
До 227 преди 2 години
Точно. Ако останем на ниво 15-20% ваксинирани, ако никой бизнес, и съсловни държавни организации не поддадат, защото всички се печем на един огън, тогава ще им е много трудно да приложат правилата и ограниченията, които прилагат в другите държави. Едно е да притискаш и ограничаваш 30-40% от населението, друго е да налагаш ограничения върху 80%.
190
0
 
5
 
! Отговори
Venom преди 2 години
До Алтерниращ веганист Ще те смачкам при първа възможност. ***. Ще те смачакм лошо.
189
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да видя физиономиите на ваксърите след няколко години, когато им кажат, че ще трябва да си плащат "ваксините" ако искат да ходят на кино или театър.
188
0
 
3
 
! Отговори
де да видим преди 2 години
След като на мсови мероприятия ще се допускат само ваксинирани искам да видя как се ваксинират 1- президента на България2 лидерите на партиите(само Борисов го показаха да се ваксинира) 3 депутатите 4 кметовете и областните управители 5 полицаите 6 учителите 7 лекарите .Всички тези групи хора участват често в масови мероприятия и неминуемо трябва да се ваксинират.
187
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 224 .. за това трябва да сме единни поне сега, това нещо да се спре в зародиш още, не да се поддадем като останалите държави. Дали ще е стачки, дали ще е просто бойкот на тези бизнеси/браншове, но трябва нещо да се направи :(
186
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес за театри и кина,утре за да отидеш на работа, после сертификатче, за да отидеш до магазина или до болницата, после за децата да ходят на училище.... всичко това, трябва да спре сега, после може би ще е късно....
185
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Примката се затяга. Следват заведения, училища, паркове, обществен транспорт, болници, големи супермаркети, след това и малките хранителни магазини, накрая и разхождането по улиците ще бъде забранено. Това е постъпателно движение като водата при цунами или разлив на река. Ваксинирането е поробване, веднъж почнете ли, ще ви инжектират до край, поради страх от смъртта. Единственият вариант е масово да отказваме ваксинация и да не поддаваме на страха, колкото сме повече, по трудно ще ни пречупят.
184
2
 
0
 
! Отговори
До православен преди 2 години
Инангелистите просто следват словото,а ни изпълняват обичаѝ незнайно от коѝ езичници създадени! С моето уважение но...е така!
183
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алтерниращ веганист за Бога престанете да се правите че не разбирате, че тези ваксини не са ти класическите ваксини, които са се разработвали дълги години и вече има информация за дългосрочни странични ефекти и тн... иРНК технология за първи път попада в човешки организъм и то в такъв мащаб, още са в процес на изпитване, разрешени са за ползване само под условие, фирмите не носят отговорност за неочаквани реакции (каквито има бол!).. Това са все ФАКТИ. И това ги прави изцяло ДОБРОВОЛНИ
182
1
 
15
 
! Отговори
Fuko преди 2 години
Аз мога без театър. Театърът не може без такива като мен. Ако сложат изискване за ваксина - чао
181
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кино и театър, точно местата които изобщо не посещавам никога
180
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече всичко излиза на светло, просто няма начин. Има ли още хора, които мислят, че "ваксинирането" има нещо общо с вирус, пандемия, да не говорим грижа за тяхното здраве.
179
1
 
10
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До Алтерниращ веганист "Ако утре се спъна на улицата дали няма да те търсят?" Не си толкова важен. Спъваш се, ставаш и продължаваш. Чакай да ви кажат добрата новина, ще ви чукнат на вратите катко онези сектанти от Свидетелите на йехова (с малки букви бяха някои неща, нали) и ще чуеш - Братко, чу ли добрата новина, техноктатското правителство ви обяви за ГМО катрофи, идваме да си прехвърлиш собствеността.
178
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм за! Нека да наложат само ваксинирани да могат да ходят на театър и кино! С 15 процента ваксинирани много бързо ще фалират. Искам да си купя кино!