Хващат те, повалят те, опитват се да те премажат: Говори момчето, бито от полицаи

Според органите на реда тогава - полицейско насилие е нямало
14 авг 2021 21:47, Нели Христова
727
Хващат те, повалят те, опитват се да те премажат: Говори момчето, бито от полицаи
Снимка: NOVA

"Хващат те, повалят те на земята. И вече опитват да те премажат. Арестуват те и ти се нахвърлят като глутница вълци". Така студентът Евгени Марчев описва пред Нова Телевизия нощта на протеста миналата година, когато той бива пребит и арестуван.

Днес бяха разпространи видео записи в интернет, които връщат и спомените му от вечерта на ареста - особено отношението на полицаите към задържаното момиче.

"Помня както самото влачене така и ударите, така и най-грозният момент, който е заснемането на момичето. Тя се съпротивляваше през цялото време и доколкото си спомням казваше да престанат. Подобно сексуално посегателство пред Министерския съвет вече повече от година не може да се установи? Това е просто срамно за цялата институция на МВР", казва Евгени.

Днес той смята, че арестите и насилието тогава са били целенасочени - да всеят страх и да потушат протестите. А кадрите според него са били умишлено укривани.

„Трябвало е да ги скрият. Било е в тяхна полза да ги скрият. Тогава опитаха по всякакъв начин да потулят случилото се. И до някаква степен със сигурност успяха, понеже ние нямахме по никакъв начин как да докажем какво се е случило. Беше дума срещу дума”, разказва още Марчев.

Според органите на реда тогава - полицейско насилие е нямало, а някои от полицаите бяха наказани със забележка.

„На първо място е унижението – размятат те, тъпчат те и те мачкат, защото си отишъл на протест. Лично аз не съм влизал в контакт с нито един полицай и не съм мятал нищо по тях”, добавя Евгени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


727
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
474
0
 
1
 
! Отговори
СЪРДЕЧНО ПОЖЕЛАНИЕ.. преди 2 години
ЕВГЕНИ МАРЧЕВ ДА СЕ СРЕЩНЕ С.... USA/FRA/GER/RUS/BLR..... ПОЛИЦИЯ..... БЪДИ ЗДРАВ, МИТКО ПАЛАУЗОВ...
473
0
 
1
 
! Отговори
А мен защо не ме преди 2 години
арестуваха, или биха........някой от пасольството знае ли?
472
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко е много мек, аз ако бях всички тези дето мерят на следващата сутрин щяха да са с метли на площада да си ринат собствените пред очите а останалите.
471
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 484 Има нещо, което изпускате в опорките. Всичко описано за слама, домати и т.н. е станало СЛЕД 10.7.2020. Да не говорим колко кадри с полицейско насилие имаше по телевизиите и от други дни. По НК след задържане полицай няма право да удря. Наказанието е 2 до 10г затвор. Тия, които не са спрели колегите си, също носят наказателна отговорност по НК.
470
0
 
1
 
! Отговори
тежък спортист преди 2 години
Много яки протестъри. Пробвал съм да върля паве . Десет метра едвам имам две в гаража за зелето. Ама ако заякнат и тренират ще могат да изтласкват и бордюри.
469
2
 
1
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Йенсен Да сте доказали, че е наемник и че е нападнал полицаите и да сте го вкарали в затвора, гербав ***. Само така да си пишете няма никаква тежест. 1 година имаше на разположение каскетът, за да докаже тези измислици. И нищо. Както обичайно. И на вас, тро.ловете ще ви дойде времето. Ще има правосъдие.
468
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук цели РПУ-та са излезли на амбразурата но е хубаво,че вече се знаят имената и лицата на психопатите пребивали завързани хора.Хубаво е,че се знаят от всички.Господа 150кг биячи,нали знаете кой ще го отнесе сега?Така,че другия път по-кротко.Шефовете ви са депутати а вие сте на ченгела.
467
1
 
4
 
! Отговори
Това момче, преди 2 години
как хубаво говори.Отишло си кротко на купона и изведнъж...Защо този човек не е вече депутат?Няма равнопоставеност,едни хвърлят павета,яйца,домати,риба,цапат сгради,герба на републиката,носят ковчези и ето ги депутати.А това момчеоще е никой,пазят го само да приказва по ТВ,не че е особено хлевуст,трябвало екато шумкарите след 9-ти за една година да му признаят висше и вече да е виден управленец.Или предпочита само в пари?
466
4
 
3
 
! Отговори
Ш преди 2 години
Отидете в РУСИЯ, да видите как "милват"!
465
4
 
7
 
! Отговори
Мдаам преди 2 години
Всеки смешн. к, който знае че нищо не става от него, става полицай. И си избива комплексите за то че нищо не става от него, като бие хора. Най вече младежи. Това е положението. Ако ви харесва. Абсолютна тиня. Веднага съд и присъди за тия татуирани и брадясали мутри. И оня русата ***, дето си позволява да рита човек на земята. Незабавни уволнения.
464
4
 
10
 
! Отговори
5 преди 2 години
При байТошо биеха и нямаше на кой да се оплачеш!
463
1
 
4
 
! Отговори
до 495-ханибал преди 2 години
И като се събудиш виждаш,че си в дома си ,спал си и си сънувал!
462
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ние,обикновените хорица дето живеем в тази страна къде да протестираме срещу повишените цени на горивата ,тока,парното,хранителните стоки.Не учим право в Хага и дядовците ни не са били депутати от БСП.Обаче след като президента на БСП-Радев и правителството дето той назначи увеличи цените зимата ще погинем от студ и глад.За нас справедливост нняма ли да има?Явно спаведливостта е скъпа стока и е само за деца и внуци на БСП величия.
461
8
 
6
 
! Отговори
Ханибал преди 2 години
Куките се налагат, докато спрат да мърдат. Като издиша за последно, го оставяш и минаваш на следващия. Ченгесарите в България са по-зле от пиявици и кърлежи.
460
4
 
14
 
! Отговори
Ама преди 2 години
Това само защото си ги замярвал с павета ли бе.. ?!! .
459
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата на ДРУГАРИТЕ винаги имат права!те са бъдещето! Този ЯДЕ бой за да стане известен!СЛЕД като завърши в чужбина, с ДИПЛОМА и чужди езици, ще получи старт за политическа кариера!МАНИПУЛАЦИЯ!
458
5
 
21
 
! Отговори
Жендо преди 2 години
сега, ако бяхте нормалма медия, а не парцалеси коленичили пред Черепа, щяхте да напишете и някоя статия за пребитите от платените протестери на Божков и Сорос полицайчета, които също са МОМЧЕТА!!! Или, вероятно не са?
457
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мале колко са прости герберите. Добре, че се отървахме от тях. Не мога да повярвам, че сме ги търпяли толкова години
456
10
 
30
 
! Отговори
Йенсен преди 2 години
Вижте му физиономията на туй "момче": наемник-мисионер на Черепа и соросовите метастази, нает да атакува полицаите, да пали, руши и създава размирици. И естествено, сега жалката ви медия изкарва този сатрап жертва, наричайки го "битото момче", при положение, че е пълнолетен гражданин и носи последствия за постъпките си. Много сте жалки, усетихте се накъде духа вятъра и от герберска, станахте черепна медия. Нещастници!
455
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ВНУК на депутат от БСП, БЕШЕ посетен от РАДЕВ в болницата, но ПРЕЗИДЕНТА не попита как са полицайте лекуваните в същата болница,ПОЛИЦАЙТЕ ЛЕЖАХА С РАНИ ПОЛУЧЕНИ ПО ВРЕМЕ НА РАБОТА!ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ЗДРАВЕТО НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ !ТЯХ НЕ Е РАЖДАЛА МАЙКА!САМО .....НА КОМУНИСТИТЕ!

Спонсорирани публикации