Готви се бойкот: Няма да затваряме дискотеките, няма да спазваме вечерния час!

Алибегов призна, че секторът не е спазвал досегашните мерки
Обновена: 3 сеп 2021 09:12 | 3 сеп 2021 09:00, Елка Василева
441

От Българската асоциация на заведенията са готови да бойкотират обявените нови мерки, които ще влязат в сила на 7 септември.

"Ще дадем срок от 3 дни на парламента и здравните власти да отменят тази заповед. Ако този срок не бъде изпълнен, от вторник започваме протести в цялата страна и всички сме единни, че ще бойкотираме тази заповед. Няма да затваряме нощните заведения и няма да спазваме вечерния час", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ Ричард Алибегов в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той е категоричен, че мерки за бизнеса няма и обвини министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в лъжа.

"Беше внушено на всички, че когато се затваря бизнес, има мерки, които автоматично се активират. Това е лъжа. Мерки няма нито за бизнеса, нито за служителите", посочи председателят на БАЗ.

Според него България е единствената страна, която забранява на народа си да работи, отнемайки му конституционно право, и след това казва: "Стойте си вкъщи, пари няма".

"Служебният кабинет използва нас за най-шумен натиск за актуализация на бюджета, а там няма пари за толкова мащабен локдаун. И да бъде приет, за тези пари няма механизъм да стигнат до служителите. Не са изготвени никакви мерки. Има стари мерки, които да бъдат направени нови", коментира още Алибегов.

Основният проблем пред туристическия бранш и в частност ресторантьорския според Алибегов е, че голяма част от служителите са принудени да напуснат и да търсят по-сигурна работа в друг сектор. Затова той е на мнение, че не трябва да се налагат ограничения или квоти за ваксинация, преди такива да е изпълнил държавният сектор.

"Сочат ми с пръст Европа, но в Европа държавата си е свършила работа и едва тогава ти налагат тези мерки. Най-много ваксинирани са хората над 60-70 години. С кого трябва да работим? Даже и 100% да е ваксиниран персоналът, трябва да очаквам 100% ваксинирани клиенти ли? Какво да направя, да ходя да ваксинирам клиенти?!", пита председателят на БАЗ в ефира на Bulgaria ON AIR.

Алибегов призна, че секторът не е спазвал досегашните мерки, тъй като "няма как да работят на 50% капацитет при 100% разходи". И е категоричен: "Няма позволим да останем затворени заради едни и същи грешки от миналата година".

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
3
 
23
 
! Отговори
Вижте сега преди 2 години
Ученици и студенти цяло лято не са се виждали компаниите и сега на 15 септември като се върнат на училище, първата им работа ще бъде да отидат на дискотека. Независимо кой е на власт, никой няма да ги остави да си обменят безконтролно вируси от всички краища на страната. Като се видят за 2 седмици ще се наприказват, но в МАЛКИ КОМПАНИИ, а не по 200-300 човека в 1 дискотека. Това е целта на затварянето. Дискотеките много добре знаят какъв оборот изпускат точно тия 2 седмици и затова е тоя вой.
277
7
 
5
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 2 години
... По скоро трябва да ни безпокои кога ще спрат да ни го "пускат" това "нещо" , което наричат "Вирус" - а си е чиста Химия , със силата на Боен отровен газ. Разбира се , доста разреден .. защото целта не е да ни изтрепят всички. А само определена част от нас. А другите да бъдат уплашени и смачкани лесно! Дори Доктор Менгеле би завидял изключително много на ПЛАНЪТ на "Господарите" .. Ако имате време прочетете в мрежата какво точно е ХИМИЧЕСКИ ПНЕВМОНИТ. Симптоми, Лечение. На Нещо да Ви прилича??
276
1
 
29
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 години
В България да няма само кръчми и дискотеки бе, али-беговице ?!? А зеленчукопроизводители, а фермери, а животновъди няма ли ?!? На тях няма ли да се помага, а само кръчмарите ревете бе ?!? Като имате затруднения - затваряйте половинаната заведения, останалите ще се напълнят и ще работят от оборот, а не от цени, както е сета, али-беговице !
275
8
 
3
 
! Отговори
ОБЕДИНЕНИЕ - СИЛА преди 2 години
В Индия така са решили въпроса с добива на сол. Махатма Ганди организира масове неподчинение (т.нар. Солен марш) и цял закон пада. Закон, не някаква заповед!ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!
274
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв наплив очакват по дискотеките, като парното скача с минимум още 10 над 20-те си процента от лятото? Всякакви цени са нагоре, заплати - нъц. Кой ще се напъва по тоя заведение че оспорват мерки изобщо. А на персонала не мига да им се начудя на акъла защо не протестират да не им се плаща на черно и на 4 часа, ами каквото им разпореди лефчето с мерцедеса правят.
273
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кой взима на сериозно зеления чорап и хунтата му, естествено, че ще си правят каквото искат
272
1
 
38
 
! Отговори
иначе ги харесвам! преди 2 години
Ричарде, Алибегов.! работил съм в бранша (не сервитьор/барман/готвач, даже и от управител нагоре!), разбирам болката Ви! Но, не може да ревете за клиенти, при това което предлагате - качество - никакво! обслужване - 0! себестойността - лично съм я изчислявал!!! за грамажи и вложени продукти няма смисъл да отварям дума! само лек пример - внасям вода (от Италия), хубава, с визия (0,750мл) - излиза ми 1,29 (с ДДС/Транспорт/Склад-всичко!) - влизам да пия една вода (от същата) - 8,50!!!
271
7
 
1
 
! Отговори
ПИЧЕличката Мая преди 2 години
Не знам кой какво ще бойкотира ама аз искам две чаавета от тоА
270
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
супер добро интервю. обаче няма кой да го чуе
269
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз плащам данъци върху суми, които не получавам. На книга-да, но не и реално, но плащам данъци. Как ви се струва, а? Тегля пари, за да плащам на държавата. Докога ще издържим?
268
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сме ербап, че не ходели по дискотеки и нека им, обаче данъците си вървят, а даже лекари работят като сервитьори, щото тва ни е оправията. А данъците си вървят и прочие. Пълна анархия и никакъв закон не важи вече.
267
1
 
14
 
! Отговори
M.I.C. преди 2 години
До 299, за мен проблемът не са тези 8 лева. Щом има кой да им ги дава. Пазарна икономика... Основното е, криенето на данъци и осигуровки. Поне така мисля.
266
2
 
29
 
! Отговори
M.I.C. преди 2 години
Не знам какви помощи дават на ресторантьори, дискотеки и тн., но ако е на база на декларираните обороти от 2019, ще ревът не ами...С години крий данъци, осигуровки, обороти и изведнъж дойде Видов ден.
265
2
 
31
 
! Отговори
??? преди 2 години
Как да има помощи и обезщетения за тях, като плащат заплати под масата, касови бележки дават само през деня (защото данъчните не работят нощем), Всичкия им алкохол е менте, а продуктите ги набавят от разни нелегални доставчици.Една шопска салата е около 8 лв, а реалната себестойност на продуктите в нея е не повече от 1 лв. Приготвя се за 5 минути - тоест труда да е още 1 лв. Всичко останало е печалба на собственика.
264
8
 
38
 
! Отговори
Строител преди 2 години
Фалирай бе! Много ми дреме за теб. И как по-точно няма да затворите? Ще затворите и хоро ще играете даже. Като ти пратят държавната машина и ще свалиш панталоните. Какво се ерчиш от телевизията? Колко осигуровки плащаш? Криеш ли обороти? Шамшал
263
4
 
30
 
! Отговори
!! преди 2 години
Алчността и егоизма ще ни погубят като нация. Ресторантьорите щели да печелят по-малко през следващите няколко месеца - голям праз. Тези дето умрат заради тяхната безотговорност, ще са мъртви завинаги.
262
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави ми впечатление, че при мутрите нямаше такива смелчаци. Сега ресторантьори, лозари и всеки, който е пил студена вода със заплащането....Къде бяхте само преди месеци? Като не спазвате законите, да ви затварят завинаги. Да ви почне една хубава ревизия по колко часа са работили служителите ви и на колко сте ги осигурявали? Какво сервирате на клиентите, какъв грамаж, колко е читав алкохола.......Имате за много неща да се обяснявате. Научили се да си плащат данък спокойствие и недосегаеми!!!
261
13
 
33
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Ами, бойкотирайте заповеди на държавата, не спазвайте противоепидемичните мерки, и тогава ще има повече заразени и умрели. И вече не само няма ще работите и до 22 часа, а изобщо ще затворят всички заведения. Това ли искате? В България мерките са най-хлабави, и пак недоволни. Докато мангъровци и сие пълнят главите на българите с абсолютни небивалици и медиите им дават трибуна с някакво мазохистично удоволствие, ще продължим да сме на първо място в Европа и по заболеваемост и по смъртност.
260
3
 
3
 
! Отговори
До 288 преди 2 години
Наистина чудесно предложение, но управниците няма файда от него. Кой ще гласува за тях тогава?
259
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Али Баба бърка нещо пропуснатите ползи с разходите. Няма как заведение, ресторант, завод или каквато и да е фирма да разчита да работи постоянно на 100 % капацитет, за да е рентабилна и да не фалира. :)