46- ото НС надминало и най-лошите очаквания - скандали, обиди, обвинения...

Партиите едва ли щели да убедят избирателите, че носят устойчиво управление
182
46- ото НС надминало и най-лошите очаквания - скандали, обиди, обвинения...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Както 45-ото, така и 46-ото Народно събрание започна със заявката да възроди духа на парламентаризма. Една заявка, която беше в синхрон с очакванията на голямо мнозинство от българските граждани. След това, което се случи в 45-ия и 46-ия парламент, се страхувам, че това убива на парламентаризма, каза за БНР Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч".

По думите ѝ най-лошите очаквания са били надминати.

Още по темата
"Надминати по отношение на спорове, на процедурни хватки, обвинения най-грозни, корупционни съмнения, да не се връщаме към това, на което сме свидетели. И в крайна сметка ние виждаме преход от безплодност към силни обвинения в корупция, което във всички случаи подлежи да бъде преразгледано, защото в противен случай заявката на партиите на протеста за връщане на правовата държа, духа на парламентаризма, но и на правото биха били безпочвени и това би отворило нова рана, пробойна в чукащите на прага избори", допълни Димитрова.

Според нея партиите няма да бъдат в добра кондиция, за да обяснят на избирателите, че те са тези, които носят възможността, факела да предоставят едно разумно и устойчиво управление.

Тя коментира, че сега стои въпросът за мотивацията избирателите.

"Ако обобщя - има много силни разделителни линии между всички партии в парламента до степен на нетърпимост и прескачане на нещо, което партиите говорят, но забравят- партиите, народните представители не са в парламента, за да представляват своите сили, а да представляват различни социални групи. Когато са в парламента, представлявайки различни социални групи, те трябва да могат да покажат как тези социални групи биха могли да разговарят, да постигат компромиси и да постигат  устойчиви законопроекти, които да дадат шанс за просперитет на отделни социални групи", посочи тя.

Според нея има предпоставки за поява на нов политически проект.

"Същевременно тряба да сме наясно, че ако той се появи и то на тези избори - това би създало проблеми за самия президент Радев, за кампанията му, защото имаме три партии, които го подкрепят - ИТН, БСП, ИБГНИ, и трите заявиха своята подкрепа за президента Радев, но този проект би отнел избиратели от тези три партии, би поставило в изключително неудобна ситуация партиите, които го подкрепиха", подчерта Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: изборипарламентпартии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
0
 
! Отговори
Втората карикатура: преди 2 години
Тя е колаж - между другото използван е лицензиран софтуер за направа на двете карикатури Painter 5 Essentials господин Явор Колев да знае. Та втората е колаж половината лице е на Симеон 2 Сакскобурготски, втората половина е на Древното зло Баал - Господарят на унищожението от едноименната творба на Близзард Ентъртеймънт - Диабло 2 - която съм закупил. Обаче толкова много си приличат, че ми дожаля да сложа надписа: Всички прилики с действителни лица и събития са случайни! Това няма права!
116
1
 
0
 
! Отговори
Три карикатури! преди 2 години
Ако някой не взел дирижанса на абордаж някой индианец, трябва да в Страсбург и Хага и в съвета на Европа!Жп гара София - Заминаващи! На перона чакат Борис 3, Адолф Хитлер и Симеон 2 Сакскобурготски. Борис 3 е гръб към Хитлер , а Симеон 2 сладко сладко си говори с него, и тримата държат по две чанти в ръцете и приличат на мъжки полови членове!
115
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кви ги говориш? ... Flooding ... ??? Севда как е ???
114
1
 
0
 
! Отговори
Кви ги говориш? преди 2 години
Кви други краища на страната! Доколкото си спомням Северозападна България е най-бедните район в ЕС. Изключвайки АЕЦ Козлодуй! Той е държавен и е ядрена централа имах си аз да не са добре платени. Приватизираните го и него!Тука СТЕМ да откажеш си мъртъв човек за цяла област Враца си мъртъв!
113
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер връзка с темата ... Flooding ли се опитваш да правиш ... Много *** подход ... Севда как е ... ???
112
1
 
0
 
! Отговори
Значи кога видя: преди 2 години
Кога видя грънчарско колело и да може да изпече каквото е направил или моделирал, ателие снабдено с възможност за живопис графика поне в едно училище на град ти разбираш ли, че сръчността на ръката не се изгражда само с писане - рисуване, моделиране, декоративно приложни. Да се стигне до там едни завеси да моля, а някой бази общообразователни да са по-напред от мене и ти ще посочваш среден пръст що си имаш любимци....Ще видиш как ще ти се върне....
111
1
 
0
 
! Отговори
Моя поправка: преди 2 години
Ръката учи сърцето и мозъка, сърцето учи ръката повече от мозъка!Да си знаеш!Че бездуховното, безсърдечно, апатично поколение го отгледаха тия с поправката на некой си, не аз!
110
0
 
0
 
! Отговори
В.А.Сухомлински преди 2 години
"Ръката учи мозъка и мозъка учи ръката."Поправка на някой си там:"Ръката учи сърцето и мозъка, мозъка учи ръката"
109
0
 
0
 
! Отговори
Ти не можеш ... преди 2 години
Да нямаш политика в изкуствата и спорта и то на най-ранно ниво.Нищо не казвам за новите 7-8 мултимедийни дъски хубави са,Браво на Красимир Вълчев, аз ти казвам тоя човек беше на прав път,но не са СТЕМ.Не са 400 000 лева, не е творческа среда, не аз пак от нищо нещо мога да ви скрия шапките,но не това е въпроса,въпроса е за манталитет и Че държава без изкуство и култура е мъртва.Че чакам 14 години модернизация за да ми покажете среден пръст,че имате любимци-за НВУ от пиле мляко, за общинарщина уи
108
0
 
0
 
! Отговори
Искаш да ми кажеш: преди 2 години
20 години труд и уникални неща не струват едно богаташко копиленце да го плеснеш през ръцете. При мене 20 години, при други хора 40 години кървав труд сложен труд алтруистичен и хуманитарен труд ... Не можеш ти да ми казвам много хубаво ама ще ти тръшна кепенците, защото си имаме любимци...
107
0
 
1
 
! Отговори
На кой не му трябват преди 2 години
На кой не му трябват пари тия дни, те са добър алтруистичен инструмент, могат да помогнат на таланта да има криле, но също така неправилно използвани могат да помогнат на някое глезено богаташче да направи торта от фекалии и да я подари на бедните! С думите: Яжте торта!Това дето го искам е не само пари, а промяна на един много порочен манталитет, заложен с ясна идея!
106
0
 
2
 
! Отговори
Не трябва! преди 2 години
Не става така Симеоне по закон и по етика не мое да стане как искаш! Да ти хрантутихме всичките чааавета дето си ги нароил, да извършваш години наред държавна измяна, тормоз над цивилно население, само и само да скриете, че сте свили пари, които не можете да похарчите защото няма такъв луд и да си ги вземете по сто други начини.Държавна измяна копиленце и всичките ти актове на теб и министрите ти подлежат на проверка без договора за Еврочленство.
105
0
 
0
 
! Отговори
Искам да ви кажа! преди 2 години
Че ни работят по Милгрем ...и че примата е малкия проблем ... Който не е маловажен ...обаче има стадо бонобота из Европа отгледани по Фараон на Пруст , ама гледача се казва Йосиф Менгеле и Адолф Хитлер и също така има проблема с киселото грозде за два милиарда и киселото грозде за 565 милиона ... И много радиоактивни проблеми след Чернобил и много други проблеми създадени по Милгрем от стадото бонобота!
104
0
 
4
 
! Отговори
Това е нещото: преди 2 години
Което много е занимавало мозъка ми - защо плямпат абсолютно нищоговорене по телевизията - левицата, пък десницата, пък еди кво си еди що си ... Осъзнавайки, че те са точката в празното пространство дето някой казва гледай там и докато ти гледаш там, той те преджобва супер нахално!
103
0
 
0
 
! Отговори
Стенли Милгрем преди 2 години
Експериментална психология - Милгрем поставя един човек на улицата и го кара да гледа в една точка с часове. По някое време и втори почва да гледа натам и трети и четвърти и пети ... Никой не знае защо - някой си тръгват появяват се нови и всички те гледат към тази невидима точка в небето!Сякаш нещо чакат или нещо очакват или нещо са видели там!
102
0
 
0
 
! Отговори
Не се знае: преди 2 години
Дали тая басня е вярна, но се знае друго, че до ден днешен трюфелите из цяла Европа от време на време някой радиактиврн се появява. И тия черупки на тия острови все още са малко по- радиоактивни от останалите.Всъщност това никога не се е случвало, поуката идва от Стенли Милгрем, че полезните навици и практики се научават .
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Татяна Дончева и зам.-председателката на НС от ДПС къде са?
100
0
 
1
 
! Отговори
А преди 2 години
Да не би случайно да не е така ?!
99
0
 
0
 
! Отговори
Знаеш ли приказката? преди 2 години
За островите на тихия океан - дето правели ядрени изпитания, под водата, под земята... Абе всичко било ок на тия острови освен радиоактивните черупки на кокосовите орехи. И ония петоъгълните пуснали научния екип след себе си ...и имало популации на макаци и и научили 10 от тях да мият кокосовите орехи преди да ги счупят (такава е баснята). Постепенно тия десет маймуни се убедили че това е добре за тях-станали 15, 20, 30 и в момента когато станали сто цялата популация започнала да мие радиацията
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НС в момента има 15 минути почивка.