Петков представи в КС документа, че не е канадски гражданин

Бившият министър е поискал изслушване на международен експерт
261
Петков представи в КС документа, че не е канадски гражданин
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков представи днес в Конституционния съд документа, удостоверяващ, че не е канадски гражданин, съобщиха от пресслужбата на "Продължаваме промяната".

Също така той е поискал да упражни правото си на справедлив съдебен процес и да бъде призован да изложи аргументите си в открито заседание пред Конституционния съд. Отправено е било искане и за събиране на допълнителни доказателства и изслушване на международен експерт по въпроса за определяне на момента на освобождаване от гражданство, съгласно правилата на международното публично право.

Административният акт, получен по пощата в началото на месец октомври, посочва датата 20 август 2021 г. и удостоверява, че към тази дата канадските власти не считат Кирил Петков за гражданин на Канада.

От формацията отбелязват, че още на 21 април 2021 г. Кирил Петков е подал заявление за отказ от гражданство и е върнал своя канадски паспорт, с което е извършил всички действия, зависещи от него за освобождаване от канадско гражданство.

Както многократно е заявявал, според него именно датата на волеизявлението за отказ от гражданство, а не моментът на връчване на административния акт, следва да се зачита от българската суверенна държава, се казва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
0
 
0
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Документът на Кирил Петков от Букурещ е фалшив! Ха, ха, ха!
227
0
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Сакскобурготски по закон винаги е бил българин. Като царски наследник не искал друго гражданство. Не харесвам Симеон, но фактите са си факти. Не пишете глупости. Четете и други източници.
226
0
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Сакскобурготски по закон винаги е бил българин. Като царски наследник не искал друго гражданство. Не харесвам Симеон, но фактите са си факти. Не пишете глупости. Четете и други източници, освен "факти".
225
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Симеон Сакскобургготски български гражданин ли беше? А Дянков? Да ви припомня ли поговорката, че за котката е важно да лови мишки, а не какъв цвят козина има? От министрите, които ББ си назначи в кабинета ББ-3 и бяха българи, кой беше кадърен: Горанов, Петкова, Захариева, Каракачана, Маринов, Банов, Ананиев като минист ър на МЗ? Единствен Вълчев се изяви, но той беше икономист, а министър на МОН!
224
2
 
4
 
! Отговори
в канала преди 2 години
Радев ке падне. И този ще го последва. Просто неуспешен опит за реставрация на зловещия социалистически концлагер.
223
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо 232Ако лицето има задължения към държавата на която е гражданин, тя може да го освободи от това гражданстве след изпълнението им. Не е просто така "щом така си решила, добреее". И всяка държава си е предвидила правила за освобождаване. Приемането чуждо гражданство върви със задължения към тази Държава. А Конституционния съд вече е отхвърлил исканията за кандидатиране на държавни постове на редица други двойни граждани преди Петков.С какво той е по-различен?Че е едиственият спасител?
222
1
 
4
 
! Отговори
хора бдете преди 2 години
Всъщност как си е плащал таксите в Харвард? Нищо лично, но ми се струва че това е креатура на БКП.
221
1
 
6
 
! Отговори
@ @ @ преди 2 години
Ако на този му се размине , чл.313 от НК отива директно в дупката на нужника заедно с конституцията , където е записано че България е ПРАВОВА държава.
220
2
 
7
 
! Отговори
Северозапад преди 2 години
Юмруче, Юмруче я кажи, можеш ли радю, в супермен да превърнеш ти, мога радю мога само се накусай с бобец ти, кирето вземи и в космоса ще дестинирате вии
219
1
 
18
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Кирето не подлежи на коментар. Презрението е достатъчно.
218
2
 
24
 
! Отговори
Казус преди 2 години
Има категорични доказателства, че този документ е фалшиф, издаден от посолство в Букурещ, а не от държавен орган, без име под подписа. По-страшно е, че един КС разчита на "документ" представен от заинтересовано лице, а не изискан по служебен път от компетентните органи на Канада. Законите у нас са потъпкани брутално и се прилагат според зависи. Каква конституция, каква съдебна система? Направиха ни на май'муни, ама то и с право.Като е назначен незаконно, законни ли са уволненията, които направи?
217
1
 
16
 
! Отговори
Stoedin преди 2 години
И документът, представен от Остап Бендер е фалшив. Шмекер.
216
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трябваше и от канадската психиатрия документ за Кире че после ще излезе че е избягал от някой санаториум и не носи наказателна отговорност
215
0
 
19
 
! Отговори
до Прос то то преди 2 години
забърши малко пенята от устата
214
17
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
та:..-Отказа е ЛИЧНО действие,той не поражда некакви административни действия,освен ФОРМАЛНОТО заличаване на отказващия се от списъка на канадските граждани..Точно за това Петков настоява за мнение на експерт по международно право...На мен обаче продължава да ми е чудно защо побърканите му врагове намесиха КС,като това са "казуси" от компетенцията на ВСЕКИ наказателен съд..
213
16
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До хахахаха.."О,свещена простота!"...Виж какво хахо:-Отказа от гражданство НЕ е съдебен акт!..Той е ВОЛЕИЗЯВА на отказващия се..АКО има някакви "проблеми" с лицето,заявило отказа,то всеки съд в Канада би могъл да повдигне обвинение с/у него..АКО "престъплението" е било извършено ПРЕДИ отказа,то НЕ може да бъде заличено!..Виж,КАНДИДАТСТВАНЕТО за определено гражданство вече изисква съответната И съдебна процедура..Отказа е ЛИЧНО ВОЛЕИЗЯВЛЕНИЕ и НЕ предизвиква административна реакция,освен заличав
212
2
 
32
 
! Отговори
Дончев преди 2 години
Абе тези и онези,които толкова старателно лижите подметките на канадеца, защо не се замислите малко поне -на какво основание този човек,без да са се провели избори,без да е включен в листа за избиране вече СЕ ВИЖДА МИНИСТЪР И НЕ САМО ТОВА ,А И Е РАЗПОРЕДИЛ КОИ ХОРА КАКВИ ДЛЪЖНОСТИ ДА ЗАЕМАТ ?!?!?! Това означава само ед но - ИЗБОРИТЕ И РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТЯХ СА ПРЕДРЕШЕНИ И ВСИЧКО Е НАГЛАСЕНО И РЕШЕНО ПРЕДВАРИТЕЛНО !!! Така,че не се самозаблуждавайте !!!
211
2
 
29
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
този явно е много ограничен,според канадските закони ,си гражданин на Канада ,докато те не ти връчат документ,следователно до връчването на този документ си с двойно гражданство,кое точно не е ясно?
210
2
 
24
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
До Егати А колко са такива плиткоумници като теб,които смятат,че щом някое е завършил Харвард(колеж там) с отличие и има успешен бизнес,за него правилата не важат,могат да бъдат нарушавани или най-малкото променяни?А щом смяташ К.Петков за последно останал честен човек в България,значи освен гл*Упав си и кьорав като къртица.
209
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е толкова *** и некадърен, че от лакомия за крадене се нааАка да бърза да става министър. А ментора му Радю и той е същата стока, се чуди как да му забърше заднико.Щяха се борят с престъпността ама се борят с нея само по интервютата

Спонсорирани публикации