Петков представи в КС документа, че не е канадски гражданин

Бившият министър е поискал изслушване на международен експерт
261
Петков представи в КС документа, че не е канадски гражданин
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков представи днес в Конституционния съд документа, удостоверяващ, че не е канадски гражданин, съобщиха от пресслужбата на "Продължаваме промяната".

Също така той е поискал да упражни правото си на справедлив съдебен процес и да бъде призован да изложи аргументите си в открито заседание пред Конституционния съд. Отправено е било искане и за събиране на допълнителни доказателства и изслушване на международен експерт по въпроса за определяне на момента на освобождаване от гражданство, съгласно правилата на международното публично право.

Административният акт, получен по пощата в началото на месец октомври, посочва датата 20 август 2021 г. и удостоверява, че към тази дата канадските власти не считат Кирил Петков за гражданин на Канада.

От формацията отбелязват, че още на 21 април 2021 г. Кирил Петков е подал заявление за отказ от гражданство и е върнал своя канадски паспорт, с което е извършил всички действия, зависещи от него за освобождаване от канадско гражданство.

Както многократно е заявявал, според него именно датата на волеизявлението за отказ от гражданство, а не моментът на връчване на административния акт, следва да се зачита от българската суверенна държава, се казва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
4
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Подобна ситуация с тази на Петър Илиев. Бавен и сигурен залез на политическите апетити. Следва молба за възстановяване на канадското гражданство.
187
23
 
5
 
! Отговори
тя преди 2 години
Всичко е спокойно ,борбата с голямата корупция предстои и някои зацвилиха ожесточено !
186
8
 
40
 
! Отговори
а крещаха Мутри вън преди 2 години
Ако на този му се размине , чл.313 от НК отива директно в дупката на нужника заедно с конституцията , където е записано че България е ПРАВОВА държава.
185
6
 
35
 
! Отговори
Кирооо нагъл преди 2 години
късно е моме за китка. Вземайте се с другата хард вард девойка и се изнасяйте.
184
4
 
33
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Нося България в сърцето си!На президента и мен е разрешено да е спазваме най върховният закон Конституцията. Логика по харвардски!
183
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и Киро ще ви покажат нагледно, какво е корупция на най-високо политическо ниво. Ще видите как закононарушителят Киро ще бъде покрит и спасен от правосъдие като се стимулират финансово правосъдните органи да си затворят очите.
182
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Както многократно е заявявал, според него именно датата на волеизявлението за отказ от гражданство, а не моментът на връчване на административния акт, следва да се зачита от българската суверенна държава, се казва в съобщението." Значи тук не е важна конституцията, а какво смята той за важно.... Ба.си наглеца просто
181
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирето като типичното комунистическо чадо се омаза с лъжи до ушите. Кире единствената мъжка постъпка е да си признаеш, че си декларирал невярни обстятелства и да си излежиш присъдата!
180
6
 
40
 
! Отговори
Кире е измамник преди 2 години
Помните ли, че Кире качи във Фейса си документ, от който евидно, че Канада е регистрирала, на 20.08.2021 година, искането му за отказ от канадско гражданство? По-късно Кире изтри поста си, но документа вече беше плъзнал в нета. Това му попречи да договори с канадската посланичка в Румъния издаване на документ за лишаване от канадско гражданство с по-ранна дата. Кире хитреца сам се натопи. Вече без проблем може да говорим, че Кире е измамник - назначен от Фигурантов в нарушение на Конституцията.
179
4
 
27
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Този гелосан измамник и Гълъбицата Донев са от хората, които обещаха по 120 лв . подкрепа за всеки пенсионер , а реално дадоха по 70 лв. !!!!!! Къде отидоха останалите обещани 50 лв. за почти 2 милиона пенсионери ?????? Къде ,бе , измамници мръсни ???
178
3
 
37
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Какво представяш след няколко месеца ,байно, няма значение !!! Има значение дали си мамил или не !!! А ти си ИЗМАМИЛ държавата България !!! И то с цел - овладяването и !!! Ти си директно за затвора, гелосан измамнико ! И не си нито завършил Харвард, нито си способен нещо да правиш ! Единствено можеш да си ИЗМАМНИК !!!
177
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Указите на министерския съвет валидни ли са преди 20 август, тъй като на тази дата канадските власти удостоверяват, че не считат Кирил Петков за гражданин на Канада. Кирил Петков е бил министър на икономиката в служебното правителство от май до септември, т.е този член на правителството е бил гражданин на Канада преди 20 август, датата на административния акт.
176
5
 
40
 
! Отговори
Значи преди 2 години
Сключвам брак, четири месеца, преди да е излязло решение на съда за разтрогване на предишния. Почвам да карам кола, след като съм платил таксата за шофьорски курс. Пиша в документите си "вишу", само щото съм подал документи за кандидатстудентски изпити.Така ли бе, КирЕ?Ти си колелце от сложните механизми ЗАД КУЛИСИТЕ, заради които представлението става ефектно, атрактивно, внушително и внушаващо. А кинти - от къде?Хем си гелосан, хем си нагъл!Фок Лук!
175
5
 
42
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Това момче не разбра, че въпроса не е в документа, а в неговото отношение към законите в тая страна. Ако всеки започне да обяснява какво му е на сърцето и колко много закона е в разрез с това тука ще стане кървава баня. Е, аз не искам това. Значи не искам и Момчета.
174
4
 
32
 
! Отговори
Ми добре преди 2 години
Най-големия та ш ак ще е след толкова зор, тръчане, потене, пъшкане, вайкане и срам да не флезне в парламента.
173
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Петков преди да отиде в Харвард е трябвало първо да се върне в първи клас и да научи какво значи дата на подаване на заявление, срок за обработка на заявление, и дата на издаване на решение. Сори майна, ама това и бай Спиро от Горно Нанадолнище го знае!!
172
37
 
11
 
! Отговори
4 преди 2 години
Петков българин ли е ?Иска ли да работи за България? Тогава?Какъв е проблема на ония мишоци от КС с космическите заплати?Да се правят на важни с домашното си когнитивно ниво"От Искъро...!" Млади и компетентни хора като него ,минали през световната практика ще могат да ни измъкнат от вековната ни изостаналост и бурканния стандатрт,джибрите и скапаните западни бараки,които ни троват и оглушават!Ами,да!Раждат се все повече глухи и с очни дефекти деца , а броят на оглушаващите възрастни нараства!?
171
36
 
11
 
! Отговори
Човека Долар преди 2 години
Аз работя на Wall Street и поддържам идеите на Кирил Петков и Асен Василев. Те са светъл лъч и надежда за постоянно обедняващата и оглупяваща българска нация.Sent from my iTriplex
170
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брейййй, тук само тикви, бре.
169
30
 
6
 
! Отговори
Тикви, вън! преди 2 години
Ако човекът с главно Ч е за затвор, макар и ненарушил закона, какво според вас требе да се предприеме срещу еднокнижният, предвид всичко що стори на България ????