Петков представи в КС документа, че не е канадски гражданин

Бившият министър е поискал изслушване на международен експерт
261
Петков представи в КС документа, че не е канадски гражданин
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков представи днес в Конституционния съд документа, удостоверяващ, че не е канадски гражданин, съобщиха от пресслужбата на "Продължаваме промяната".

Също така той е поискал да упражни правото си на справедлив съдебен процес и да бъде призован да изложи аргументите си в открито заседание пред Конституционния съд. Отправено е било искане и за събиране на допълнителни доказателства и изслушване на международен експерт по въпроса за определяне на момента на освобождаване от гражданство, съгласно правилата на международното публично право.

Административният акт, получен по пощата в началото на месец октомври, посочва датата 20 август 2021 г. и удостоверява, че към тази дата канадските власти не считат Кирил Петков за гражданин на Канада.

От формацията отбелязват, че още на 21 април 2021 г. Кирил Петков е подал заявление за отказ от гражданство и е върнал своя канадски паспорт, с което е извършил всички действия, зависещи от него за освобождаване от канадско гражданство.

Както многократно е заявявал, според него именно датата на волеизявлението за отказ от гражданство, а не моментът на връчване на административния акт, следва да се зачита от българската суверенна държава, се казва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Обикновен Пенсионер - какво ги интересува нормалните хора за кого ще гласуваш! Обаче явно имаш галопираща деменция! ГЕРБ предложи в парламента да се гласуват 100 лв за пенсионерите! ДПС вдигна на 120 лв! Гласувано беше и се прие от ДПС, ГЕРБ и БСП!
167
3
 
37
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Този е типичен Остап Бендер. Точно такава физиономия си представях, когато четях "Златният телец".
166
6
 
52
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Мошеникът е имал канадско гражданство, когато е бил назначен за министър. Това е конституционно нарушение, извършено от Зеления чорап. Първото такова му беше с юмрука, това му е второто, при това много по-сериозно. Докога ще търпим и ще се правим, че нищо не се е случило?
165
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Кирчо до 20 Август е подписвал незаконни заповеди. Според българската конституция той трябва да получи автоматично 1 година строг тъмничен затвор без право на обжалване. Но военната хунта естествено ще си затвори очите за това погазване на закона. Наглеци.
164
48
 
3
 
! Отговори
Обикновен Пенсионер преди 2 години
Аз ще гласувам за Кирил, даде ни по 120 лв към пенсията, а тиквата само по 50 и то щот имаше протести.
163
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Кирето е подготвен за министър още от датата на връчване на мандата за съставяне на правителство от Радев на Герб. Отказва се от гражданство, защото вече му е обещан пост... Нагласени, задкулисни манипулации извършени от юмручето...
162
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.Браво, тъкмо на време....Ами той вече не е и министър...Комунистическа, радева под.лога
161
3
 
36
 
! Отговори
БАРАБАТА преди 2 години
И ТОЯ Е КАТО ОНИЯ ЮПИТА
160
29
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
това е цивилизационен избор вече...,Бог или...дявола...доброто и лошото,усмивката или...сълзите и мъките...50 лева ли струват животите ви...до кога ще ви купават дпс-гроб...и господарите им...ценностите са важни...администрацията отклонява внимание...обслужва мафията...и вие плащате този геноцид!
159
44
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Подкрепа г-н Петков...децата на плюещите ви,мечтаят да се докопат до канадско,вие се отказахте долброволно,нямат с какво да ви прецакат и натискат...ама чиновника може да ти даде Свободата...нелепо,отчаяни са и уплашени...основателно!!!
158
2
 
19
 
! Отговори
Аха преди 2 години
А каза ли от коя дата е документът ?
157
15
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
плюсовете и минусит са единствените "аргументи" на мафията превзела ЕС,добрата новина е че приятелите ни от САЩ...не спят...не правят компромиси...скоро и защо не и немски или френски...обслужващи путин...по магнитски...дори по-крайно,лицемерието и нерешителността обслужват престъпници и путин...финансирани от него!Народите имат нужда от вдъхновение...от Вяра...от Надежда...само САЩ...останаха!
156
17
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
продължават да ни вменяват по КГБ...че Свободата ти я дават ,кгб...путин...пеевски...борисов...да ама не...родени сме Свободни...днес съм върнал пасапорта...от днес съм Свободен!...какви пет лева и манипулации?кой ви вярва ен.ч.ре от дпс-гроб и сателитните им...ограбващи Народа ни от десетилетия!Лицемерието което доведе света ни до кризи и несправедливости,насаждано от...алчни...свършва...за да оцелее света ни,трябват затвори за крадците...това е геноцид...престъпления срещу Човешкият род...
155
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГРОБ'арите пак реват ахахахахахахаха..
154
27
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
мали какъв страх тресе крадливити...самозабравилите се,Бог е създал правилата,дал ни ценностите с които можем да живеем щастливи...крадци и мафиоти ни вменяват,че трябвало да разчитаме на айдуци да ни дават,подкрепа г-н Петков...отчаяни опити за манипулации...страх ги е...основателно...никога повече дпс-гроб и господарите им!!!
153
2
 
35
 
! Отговори
Киро електричката преди 2 години
Де е Канадааа...Упсььь....датата не била 21 април 2021 г....а била 20 август 2021 г.
152
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заявявам, че желая да си платя данъците... Моля да се счита, че вече са платени... Ама по документи може да се окаже, че съм закъснял с плащането с 10 г., но това не е важно... Важна е датата на това кога съм заявил, че желая да ги платя.
151
4
 
43
 
! Отговори
Smile преди 2 години
Тоя презерватив дори не заслужава коментар. Интересното е кой налива маса пара на тия клоуни и в замяна на какво, не че не зная отговора де. Аз също имам и друго гражданство, ама кандидатсвах преди около година, а го придобих сега.
150
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире започвай да опознаваш характера на бай ставри. За документна измама ще лежиш 3 години!
149
35
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абре.що не си таковате тая дето ви е исрала бе сополи? Та сте тръгнали да ни обяснявате,как бил "никаквец" едва ли не Кирил,сякаш сме *** а? Кирил е някой за разлика от вас.И си гледайте училището и не се бутайте между шамарите Бойкофилчета малки!!-:))