Петков представи в КС документа, че не е канадски гражданин

Бившият министър е поискал изслушване на международен експерт
261
Петков представи в КС документа, че не е канадски гражданин
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков представи днес в Конституционния съд документа, удостоверяващ, че не е канадски гражданин, съобщиха от пресслужбата на "Продължаваме промяната".

Също така той е поискал да упражни правото си на справедлив съдебен процес и да бъде призован да изложи аргументите си в открито заседание пред Конституционния съд. Отправено е било искане и за събиране на допълнителни доказателства и изслушване на международен експерт по въпроса за определяне на момента на освобождаване от гражданство, съгласно правилата на международното публично право.

Административният акт, получен по пощата в началото на месец октомври, посочва датата 20 август 2021 г. и удостоверява, че към тази дата канадските власти не считат Кирил Петков за гражданин на Канада.

От формацията отбелязват, че още на 21 април 2021 г. Кирил Петков е подал заявление за отказ от гражданство и е върнал своя канадски паспорт, с което е извършил всички действия, зависещи от него за освобождаване от канадско гражданство.

Както многократно е заявявал, според него именно датата на волеизявлението за отказ от гражданство, а не моментът на връчване на административния акт, следва да се зачита от българската суверенна държава, се казва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
29
 
3
 
! Отговори
Bg. преди 2 години
Браво Кирчо, натри им носовете на шайката и сие.
207
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От документа разбирам, че Кирил Петков не е канадски гражданин от 20 август 2021 г. Т.е. той е бил с двойно гражданство в момента на встъпване в длъжност при първото и второто служебно правителство. Т.е. има нарушение на Конституцията и всичките му издадени заповеди и нареждания нямат стойност. Така ли е ???
206
3
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До ЕгатиЗаконите са за да спазвт, а не да се тълкуват. Затова не трябва Харвард.
205
30
 
3
 
! Отговори
Егати преди 2 години
Като гледам платените коментари, направо не е за вярване! Колко от вас, които разбира се спазвате на 100% всички закони и очаквате същото и от политиците, сте завършили Харвард с отличие, направили сте бизнес, отказали сте се от чуждо гражданство, направили сте нещо за България? Дори и да сте долни платени драскачи, чудя се как сте готови да пишете такива глупости за малкото останали свестни хора в политиката?
204
4
 
27
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
КироЯзовиро се удави. Съд и затвор за нарушителите на Конституцията
203
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 214Промяната в съдебната система става според каквото и както е угодно на Кирето ли? Той ли е върховният жрец, който ще казва кое е правилно, почтено и законно и кое не?
202
3
 
28
 
! Отговори
Мила Родиноо преди 2 години
Ти си земен рай... Кирето да бега далече в Дубай.
201
18
 
4
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
Слагах минусите без да чета герберастката злоба!
200
3
 
24
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Аре в панделката...или за милиони няма закони.
199
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдебен процес, воден от Конституционния Съд????????? Кирето да дава показания? Експерт да обяснява на КС? Кирето бърка Конституционния Съд със Софийския Съд.
198
3
 
26
 
! Отговори
канадците преди 2 години
си искали обрано КИРЕ понеже открил технология как да източи НИАГАРСКИЯ ВОДОПАД
197
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се дали този ще предизвика промяната в съдебната система? АКО КС ШИКАЛКАВИ, МАЙ ЩЕ ИМА ПРОВЕТРЯВАНЕ И ТО НЯМА ДА Е КАДРОВО А ЛУДИТЕ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ ФИЗИЧЕСКО! КУЧЕТО Е ЗАРОВЕНО В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА И ТО ПРИ СЪДИИ ЗАВИСИМИ ОТ ШУМ НА ЕВРО!
196
4
 
31
 
! Отговори
ТОЯ БОКЛУК преди 2 години
кога ще иде в затвора
195
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОГАТО ПРЕДЛОЖИХА ПЕЕВСКИ ЗА ШЕН НА ДАНС, ГЕРБ ИЗЛЯЗОХА ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ЗАЛА, СКОЧИХА ДА ПРОТЕСТИРАТ/ ПРОКОПИЕВА БЕШЕ В ПЪРВИТЕ РЕДОВЕ/, сега проекта на РАДЕВАТА ПАРТИЯ Е ФИНАНСИРАН ОТ ПРОКОПИЕВ И ЧЕРЕПА! ДАЛИ ЩЕ ИМА ПРОТЕСТИ -НЕПЛАТЕНИ?ТАКОВА БЕЗОЧИЕ АКО СЕ ТОЛЕРИРА ЗНАЧИ НЕ СМЕ НАРОД А ***
194
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИлиевНали идеята е да се променят нещата? Ако ще са същите, макар и с други закононарушения, за каква промяна говорим? Нали тези хора се представят за носители на нов, различен морал?
193
37
 
6
 
! Отговори
Илиев преди 2 години
То беше ало Ваньо,ти си го назначи гл. прокурор,то бяха кюлчета злато,милиони в най новата валута,по тези казуси мълчат, както е тишината централните софийски гробища,но за К.Петков,цялата орда на хукна да гледа с лупа,на Канада ли е жител,или на на Албания.
192
5
 
34
 
! Отговори
Край преди 2 години
Тоя може даже и сертификат за честност и неподкупност да ви покаже.При положение, че Байдън го поздрави за трите морета и реално е креатура на Херо Мустафа направо съм очуден, че не са накарали Канада да му издаде удостоверение със задна датата.
191
7
 
30
 
! Отговори
Joko преди 2 години
Ако и този не го вкарат в панделат за подписана декларация с невярно съдържание "НАИСТИНА ЩЕ ПОВЯРВАМ" в БГ правосъдната с-*** !
190
26
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен,който са провикна:-"Значи тук не е важна Конституцията,а какво смята той за важно"...И какво е записано в Конституцията по тоя въпрос бе,"шпециалисте"?...Я цитира къде точно е записано,че НЕ датата на подаване на заявлението е важна,а датата,на която чиновниците-бюрократи все пак са си размърдализадниците?..Давай,ЦИТИРАЙ,не философствай!...Отказа от гражданство е ЛИЧЕН ИЗБОР,той НЕ е "закон",че да се чака публикуването му в ДВ за да почне да действа!Отказа не е "молба"!..Просто е ДЕ
189
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4Вижда се отношението на българите към законите. Започвайки от тези от Горно Нанадолнище и стигайки до тези лустросали се в Харвард. Никое образование явно не изкоренява вродената Андрешковщина да прецакаме закона. Дали в Канада биха толкова го поддържали да заобиколи закона ако искаше да прави политика там?