Петков представи в КС документа, че не е канадски гражданин

Бившият министър е поискал изслушване на международен експерт
261
Петков представи в КС документа, че не е канадски гражданин
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков представи днес в Конституционния съд документа, удостоверяващ, че не е канадски гражданин, съобщиха от пресслужбата на "Продължаваме промяната".

Също така той е поискал да упражни правото си на справедлив съдебен процес и да бъде призован да изложи аргументите си в открито заседание пред Конституционния съд. Отправено е било искане и за събиране на допълнителни доказателства и изслушване на международен експерт по въпроса за определяне на момента на освобождаване от гражданство, съгласно правилата на международното публично право.

Административният акт, получен по пощата в началото на месец октомври, посочва датата 20 август 2021 г. и удостоверява, че към тази дата канадските власти не считат Кирил Петков за гражданин на Канада.

От формацията отбелязват, че още на 21 април 2021 г. Кирил Петков е подал заявление за отказ от гражданство и е върнал своя канадски паспорт, с което е извършил всички действия, зависещи от него за освобождаване от канадско гражданство.

Както многократно е заявявал, според него именно датата на волеизявлението за отказ от гражданство, а не моментът на връчване на административния акт, следва да се зачита от българската суверенна държава, се казва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
38
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Абе тоя измамник защо ни смята всички за ***
7
2
 
48
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Волеизявление не означава отказ, бе Кириле. Аз пък искам да стана канадски гражданин, но не мога само с отиване при нотариус. Трябват и други процедури. Същото е и с отказа - докато съд не те отпише си се водиш гражданин.Кво се правиш на ударен.
6
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е мега нагъл. Предоставил е документ за молба за отказ от гражданство, но не и документ от Канада че е освободен от канадско гражданство. Намерение не е решение от съответните власти. Това намерение може вече да е оттеглено. Факт е че документ от Канада НЯМА. А журналистите подлъгват със заглавието. Което е още по-долно.
5
30
 
8
 
! Отговори
zer преди 2 години
добре, че киро да има проблем с гражданството и медиите да го дъвчат по цял ден. Щом това са ни проблемите в държавата и управлението, значи сектори като образование, отбрана, икономика няма какво да ги мислим :)
4
5
 
44
 
! Отговори
от Канада преди 2 години
разведен си от момента когато ти връчат документа , а не от когато си подал документа за развод . така е и с гражданството бе кирчо . значи от секъде има нарушаване на закона .
3
6
 
52
 
! Отговори
ЯСНО преди 2 години
"Административният акт, получен по пощата в началото на месец октомври, посочва датата 20 август 2021 г. и удостоверява, че към тази дата канадските власти не считат Кирил Петков за гражданин на Канада." Фигуранта и Киро в нарушение на Конституцията.
2
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Датата на Канадското правителство е важна. Киро далаверата е аут
1
6
 
41
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Вече е подуенски селянин :)))