Петков представи в КС документа, че не е канадски гражданин

Бившият министър е поискал изслушване на международен експерт
261
Петков представи в КС документа, че не е канадски гражданин
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков представи днес в Конституционния съд документа, удостоверяващ, че не е канадски гражданин, съобщиха от пресслужбата на "Продължаваме промяната".

Също така той е поискал да упражни правото си на справедлив съдебен процес и да бъде призован да изложи аргументите си в открито заседание пред Конституционния съд. Отправено е било искане и за събиране на допълнителни доказателства и изслушване на международен експерт по въпроса за определяне на момента на освобождаване от гражданство, съгласно правилата на международното публично право.

Административният акт, получен по пощата в началото на месец октомври, посочва датата 20 август 2021 г. и удостоверява, че към тази дата канадските власти не считат Кирил Петков за гражданин на Канада.

От формацията отбелязват, че още на 21 април 2021 г. Кирил Петков е подал заявление за отказ от гражданство и е върнал своя канадски паспорт, с което е извършил всички действия, зависещи от него за освобождаване от канадско гражданство.

Както многократно е заявявал, според него именно датата на волеизявлението за отказ от гражданство, а не моментът на връчване на административния акт, следва да се зачита от българската суверенна държава, се казва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
35
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРЕСТЪПНИКА РАДЕВ И СЛУЖЕБНОТО МУ ,КАКТО И ПРОКУРАТУРАТА НИ МОГАТ МНОГО ЛЕСНО ДА ПОИСКАТ ДОКУМЕНТИ ОТ КАНАДА ДАЛИ СЕ ВОДИ КИРО МЕНАНА ОЩЕ ТЕХЕН ГРАЖДАНИН И ДА МУ ПОВДИГНАТ ОБВИНЕНИЯ! НО СИ ИМА ЧАДЪР НА ПРЕСТЪПНОСТТА ОТ РАДЕВ КАКТО ВИНАГИ!
27
0
 
31
 
! Отговори
Край преди 2 години
Утре ще имаме казус с двойно гражданство примерно българско и сръбско. Министъра при конфликт - чии интереси ще защитава българските или сръбските. До преди 10г. имахме конфликт с Либия за медсестрите - министър с българско и либииско гражданство как щеше да действа. Не се пробвайте да умувате по отдавнапо нещо отдавна решено от по-умни от вас.
26
0
 
21
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Ама ,какво се церемониш с тези,я ги уволни!Ти с ББР -то се разправи,та с тези ли!Викай и Кокорчо да помага!
25
3
 
35
 
! Отговори
До Божил преди 2 години
Божиле,закона е такъв,за да не могат граждани на друга държава да имат достъп до класифицирана информация,айде не се правете на бити мечки,Киро е нарушил закона,Радев Конституцията!!!
24
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От девет кладенеца вода ще носи за да отърве кожата.
23
15
 
2
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Кирчо има едно ниво над аутсорсинговото мислене на страите български икономисти експерти и политици, той сега се явява посредник и брокер на западния евроатлантически капитал, който иска да пробие българската шипченско-сталинградска защита на едрия каритал!!!Агент Линда Първати!ЦРУ!!!
22
2
 
36
 
! Отговори
Ле-ле , преди 2 години
Този май яко ще го треснат! Какъв адвокат по международно право, има си българска Конституция! Има си процедура, която трябва да протече! То не става така, подавам заявление ,и вече съм се развел...
21
3
 
32
 
! Отговори
ПП "ПИ" преди 2 години
ПП "Продължаваме измамата".... Кирето Лъжеца е голяма фога!
20
33
 
7
 
! Отговори
Божил Божилов преди 2 години
Какво значение има гражданството,когато човек не може и не иска да работи за България.Кирил може и иска нека му позволим да работи и за нас и за себе си.Да отлепи най сетне тази държава от дъното,където я навряха цяла колона от бездарни български граждани решили да се занимават с политика и икономика.
19
0
 
38
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
Кирчо, ами ти ако имаш (хипотетично) присъда от тази държава и тя те издирва или задължения или си подсъдими - мислиш ли че някой ще ти гледа волеизявлението. Оставаш си канадски гражданин докато не се изчистят нещата. Така че, логиката ти издиша отвсякъде (ако изобщо я има)
18
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тролов3, дай Боже повече канадски граждани в България и по-малко селски тарикати!
17
36
 
5
 
! Отговори
3 преди 2 години
Живеем във време на глобализация и миграция.Все повече българи ще имат двойно гражданство по обективни причини и това не трябва да е причина за неучастието им в управлението на страната.Напротив тъкмо такива хора с висока световна класа ще извадят страната от последното място.Определящо и водещо следва да е дали първоначолно е българин/българка!Иначе сме заплашени от гербаджийско одомашняване и крадливост!
16
5
 
38
 
! Отговори
Остап преди 2 години
Ще подам при нотариус искане да стана канадски гражданин,утре купувам билет за вечерния полет,защото според Кирето вече съм канадец!
15
5
 
34
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Колко ли от Наивните българи ще гласуват за Кирчо и Кокорчо
14
7
 
40
 
! Отговори
НАЙ-ОТВРАТИТЕЛНИТЕ.. преди 2 години
РУМЕН РАДЕВ.. РАШКОВ.. ПЕТКОВ.. ВАСИЛЕВ.. СПЕЦОВ.....
13
6
 
35
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЕГА БАВЯТ ВСИЧКО ЗА ДА МИНАТ ИЗБОРИТЕ И ДА НЕ ЛЪСНЕ КОЛКО ГОЛЯМ ПРЕСТЪПНИК Е И РАДЕВ ЩОТО ГО Е ПОКРОВИТЕЛСТВАЛ НЕПРЕКЪСНАТО! РАДЕВ И ЧАДЪР НАД ПРЕСТЪПНОСТТА СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО , СЪЩАТА РАБОТА КАТО ПРИ БОРИСОВ!
12
36
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
наистина има нужда от компетентен юрист по международно право...И аз,според логиката,с която се лаская че притежавам,смятам че момента на волеизява е ВАЖНИЯ в случая ,и не само в този случай..Защото БЮРОКРАТИЧНИ ПРОЦЕДУРИ биха могли да забавят С ГОДИНИ едно ПОСЛЕДСТВИЕ,което би могло да бъде изключително важно за "волеизявителя"..То за това НАВСЯКЪДЕ ЗАВЕЖДАТ молбите и прошенията НЕ с датата на евентуалното решение,а с датата НА ПОСТЪПВАНЕ на заявлението.
11
3
 
43
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
Кириле, почваш рано с лъжите. Верно че сме проости, ама чак пък толкова....
10
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващия елементарен въпрос е - от коя дата е документа?
9
5
 
38
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АБСОЛЮТЕН НАГЪЛ ПРЕСТЪПНИК! ТОВА ДА ПОДАДЕШ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ОТКАЗ И ГРАЖДАНСТВОТО ТИ ДА Е ОТКАЗАНО СА 2 НАПЪЛНО РАЗЛИЧНИ НЕЩА! А ИНАЧЕ И ДОКУМЕНТА МУ Е ФАЛШИВ , ЧЕ Е ПОДАЛ ИЗОБЩО ЗАЯВЛЕНИЕ!