Заведенията недоволни от Кацаров: Като нямате топки, напуснете арената!

СЗБ и БАЗ: Не е това, което се коментираше
Обновена: 19 окт 2021 19:57 | 19 окт 2021 19:50, Красимир Ангелов
361
Заведенията недоволни от Кацаров: Като нямате топки, напуснете арената!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) излязоха с остра декларация срещу решенията на здравния министър Стойчо Кацаров от този следобед.

Както е известно, според заповед на здравния министър, от четвъртък изискване за зелен сертификат ще има за всички кина, театри, циркови представления, музеи, галерии, магазини тип мол, магазини над 300 кв. метра, фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни, заведенията за хранене, хотелите.

Изброените обекти могат да се посещават и с негативен PCR тест, който важи 72 часа, както и антигенен тест с валидност 48 часа.

Още по темата
"Предложените противоепидемични мерки и частта, касаеща "зелените сертификати" НЕ са това, което се коментираше на срещите с вас. На първо място нашето искане беше тестове за наличие на антитела да се признават, а държавната администрацията да бъде поставена при същите условия, като нашите служители. Не са това, което вие казахте, че ще напишете в заповедта. Излъгахте ни най-нагло и безочливо! Освен това, трябваше ограниченията да важат и за всички нехранителни обекти над 200м2", се чете в позицията на СЗБ и БАЗ, която започва с призива "Като нямате топки, напуснете арената!"

Според тях пак „свещените крави и за тази власт се оказва армията от държавни служители, на които ние плащаме заплатите и осигуровките“. Както и едрия капитал, в лицето на големите чуждестранни вериги, за сметка на средния и малкия бизнес в България, смятат ресторантьорите.

Според тях с тези решения държавата налага ограничения за малкия и среден бизнес, с цел ограничаване на заразата, но „няма топки да наложи същите условия за самата себе си!“

"Цинично! Защо така, бе, господа властимащи? Господин министър на здравеопазването, господин премиер, господин здравен инспектор? Имате ли да кажете нещо? Всъщност, вече не ни интересува каква нова лъжа ще изречете. Заминавайте си! Бързо, възможно най-бързо", заявиха от СЗБ и БАЗ.

От там припомнят и единствените правила за издаване на зелени сертификати, при които браншовите сдружения се съгласиха да работят:

1. Всички условия  за издаване на сертификати  да важат за държавната администрация  и структури.
2. Под условията  за работа със сертификати  да попадат всички нехранителни  магазини с площ над 200м2.

3а издаване на  серификат да се приемат:
-положителен тест  за антитела!!!!
-отрицателен антигенен  тест
-отрицателен PCR тест
-сертификат за  преболедуване
-сертификат за  ваксинация

"СЗБ и БАЗ обявяваме тотален БОЙКОТ на заповедта, докато тя не бъде написана по начин, който да обхваща абсолютно всички сектори на социалния и икономически живот в България! Затворете ни! Затворете бизнесите ни, затворете ни в затворите, но ние няма да участваме във вашите лъжи, демагогия и непукизъм", се чете в позицията, която завършва с призив за оставка на здравния министър Стойчо Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи заведенията трябва да рекламират ваксинацията,няма да им мине номера този път.
288
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако армията държавни хрантутари беше ваксинирана заедно с всички агенции комитети и държавни учреждения ако бе наложено само в КАТ пътна полиция да се изисква ваксина за регистрация и пререгистрация на МПС досега България нямаше да има този проблем .Закрийте цялата държавна администрация от малоуууми.
287
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дебелобойко искаше правителството да вземе мерки.......Сега Дебелобойко ще каже, че правителството затваря бизнесите. Той ги праща всичките обръчи от фирми...........Дискотеки, фитнеси имат пазачи на входовете, фейсконтрол правят, следят. Ще правят сертификат контрол........Заразата дойде от хотелите, кръчмите, фитнесите, дискотеките.
286
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бизнесът е направил картели навсякъде. Антикартелните държавни органи не вземат мерки по закона. Картелите ни се качиха на главите, заразяват по 5 хиляди души на ден, убиват по 200 души..............Всеки ден някаква картелна организация иска нещо и има заповеди за правителството.
285
3
 
8
 
! Отговори
Така преди 2 години
ако искат да работят наистина, тези протести трябва да са насочени към НЕПРИЕМАНЕТО НА СЕРТИФИКАТИТЕ ИЗОБЩО, В КОЯТО И ДА Е СФЕРА..Ако мислят, че "тези хартийки" трябва да се наложат поголовно на всички, това за тях ще бъде предизвестен ФАЛИТ....ФАЛИРАЛА ИКОНОМИКА Е РАВНОСИЛНО НА ФАЛИРАЛИ ЗАВЕДЕНИЯ...
284
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде се скри продажника Радев? Да излезе и да си признае за кого работи! Стига е лъгал хората. Да излезе и да каже - как участва в тайни общества, че е масон, че е продал България в името на парите и кариерата и че се е заклел във вярност към НАТО и американските му господари. Този е по лош и Бойко защото оня селянин поне открито си казваше и показваше на кого козирува. А Радев излъга хората подло! Излъга ги че му пука за България.
283
5
 
20
 
! Отговори
Ботев преди 2 години
Отмяна на дискриминационните мерки! Утре всички пред МЗ след 17 часа! Много хора ще сме!
282
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекувайте се пичове, *** са ви болни мозъците. Как само вие сте най прозорливи от цяла Европа не знам. В Германия и Италия от месеци е така. Като не искаш да се ваксинирал плащаш за тестове и там вече. Свършиха безплатните.
281
2
 
7
 
! Отговори
Ржевски Неваксиниран преди 2 години
Бабите над 60 да се ваксинират и НИКОЙ НЕ ГИ КАРА да ходят по заведения. От качени бели фашисти.
280
1
 
1
 
! Отговори
USA преди 2 години
............... !
279
0
 
11
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Никакво чакане вече. С чакане не се постига нищо.
278
4
 
12
 
! Отговори
Ржевски Неваксиниран преди 2 години
Ако на министъра му пукаше за вируси, щеше да спре градския транспорт. На заведенията няма човек на 2м от мен, ходя непрекъснато и не съм хванал настинката досега.Само с тия заведения са се хванали. И се видя, че дори и при спрени заведения няма промяна на броя настинали.
277
6
 
17
 
! Отговори
Ржевски Неваксиниран преди 2 години
Бях верен на президента Радев до днес. От утре е зачеркнат. Бойкот на овчите сертификати, дори и да сте ваксинирани не ги използвайте, утре ще ви насилят с друг медикамент.
276
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блокади, барикади гражданско неподчинение срещу хунтата на Радев!
275
2
 
15
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 294-295 На кой му пука за лъжливите статистики на СЗО и слугите им от правителствата и статистическите агенции? Местя за всички тях, за вас от платената пропаганда и плюя в лицето ви! Най късно в понеделни, може и още утре, Кацаров ще се обяснява като ученичка и ще смекчава мерки. Ти ли ще работиш и ще пазаруваш ве, изкълчен!?? Инжектираните в България нямат и 10%. По моя статистика са дори по малко от 5%. Аз познавам 4 инжектирани гмо бивши хора, дреме ми какво се опитват ме лъжат по медиите
274
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Виждал съм как разсеян сервитьор изпуска пържола на плочките в кухнята ,изтупва я и обратно в чинията , друг , който явно много "обича" клиента си се изплюва в менюто и с усмивка сервира. Та...... да ви е сладко!
273
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша 292 Нямам вина , че не може да понесеш няколко числа . Който и източник да отвориш , няма да намериш нещо по-различно . Ако не можеш да търсиш сам , да ти пратя линк/ове.
272
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша 52.5% са по данни на министерството на здравеопазването им, филмар.
271
2
 
13
 
! Отговори
Стара преди 2 години
Абе кой ходи по заведения освен комплексари и селяци от дълбоката провинция и плащат луди пари за *** толкова им е скучен живота че единственото им забавление е ресторант за който трябва кредит за да го посети
270
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Кацаров като видя с кви ловени от гората племена има да се занимава като министър в България и сигурно е изпитал съчувствие към Бойко дето всичките проблеми били заради него. Той стареца се гърчи 3 месеца и се чуди как да избегне нов локдаун, как да увеличи човекопотока към заведенията и ония накрая го приемат на нож все едно точно обратното опитва да прави. Нито една мярка не е взета по-различна за неваксинираните от до всички до момента. Същите са. Просто влизат облекчения за неваксинирани