Арест за българин и американец, разпространявали педофилско порно

Арестите са извършени в София и Вашингтон
Обновена: 17 ное 2021 12:18 | 17 ное 2021 12:18,
74
Арест за българин и американец, разпространявали педофилско порно
Снимка: БГНЕС

Двама души – българин и американец, са били задържани за разпространение на педофилски порно видеа и пране на пари. Арестите са извършени във Вашингтон и София.

По информация на БНТ арестуваните са Пламен Велинов и Антъни Лий Кендъл. Съдебните власти на двете държави са разследвали група, базирана в Калифорния за разпространение на педофилско порно и пране на пари.

Българинът и американецът са разпространили над 4.6 милиона видеа и снимки на сексуална злоупотреба с деца и са спечели над 9.4 милиона долара от престъпната си дейност.

Велинов е задържан вчера в София, а Кендъл във Вашингтон.

"Повечето от децата жертви са от Молдова и Украйна“, съобщи зам.-главният прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов и посочи, че няма данни за българчета, но има клиенти на сайта от страната ни.

Велинов бил администратор на сайта, качвал видеата и отговарял за достъпа на клиенти. Имало дори опция педофилите да изберат как да са облечени жертвите - например в полицейска униформа или чорапогащник. Родителите на децата са знаели за видеата, получавали са пари, за да им позволят да участват в клиповете.

"Изображенията са били достъпни, но само една ограничена част от тях, очевидното за по-атрактивните, е имало месечен абонамент от 80 долара. Генерираните приходи за няколко години са над 9 млн. долара", каза Сарафов.

Започнала е процедура по екстрадицията на българина в САЩ.

"Предпочитаме да го съдят там. Грозят го 50 години затвор. Той е висококвалифициран компютърен специалист", посочи Сарафов. И поясни, че разследването ще търси други българи, които са били част мрежата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 2 години
До ДодоТрябва да си мега глупав и за този случай да обвиниш Радев. Съдебна система се изгражда с години и под патронажа на великия и великолепния Пожарникар IТака че за сегашната ситуация търси отговорност в народни събрания ,коита ковали закони досега.Но всъщност за дадено престъпление не е лошо да бъде осъден в САЩ - защото тук ще се проточи 10 години, през които престъпник ще бъде болен, после още нещо и така за давност ще го закрият
48
3
 
5
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Отлично, че ще го съдят в САЩ. Нали никой не съмнява, че тук ако изобщо стигне до съд, щеше да някоя условна присъда. И ура-ура за неподкупния български съд...
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брилянтно изпълнение на НСлС!! Добра работа.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето консуматори на такива материали са по висшите ешелони на властта, за тях обаче няма съд. Има много родители които си проституират децата, не само по описания по-горе начин. Примерно тези които искат децата им да станат поредната звезда в Дисни, са сводници на собствените си деца. Дори да не го осъзнават.
45
3
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Гнусно!
44
2
 
2
 
! Отговори
... преди 2 години
Вдигне ли се нейде гюрултия,то се знае-това сме ние...
43
1
 
11
 
! Отговори
Ro преди 2 години
"Предпочитаме да го съдят там"... какво ви говори това?!
42
1
 
0
 
! Отговори
В преди 2 години
До Анонимен 28... и с оборот за 2019 - 18,000лв
41
5
 
1
 
! Отговори
Педо Беър преди 2 години
Не разбрахме адреса на сайта, сигурно още е достъпен, тия сайтове се клонират по огледалата на сървърите. Става все по-трудно за видеата, иначе снимки се намират чат пат.
40
2
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахаааа, сега в щатския затвор на педофилчето ще му направят ГЗ сандър :)))))))))))))
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този по добре да си слага въжето в ареста, освен ако не е фен на афроамерикански и латино ласки. 50 години в щатски затвор за педофилия.... нищо добро не го чака.
38
1
 
19
 
! Отговори
Хора, наистина преди 2 години
ми се доповръща. Как може да изпитва някой удоволствие да бъде или да гледа дете как прави нещо. 4,6 милиона видеа? Вие представяте ли си колко милиони хора по света са насилвани. Наистина не разбирам..
37
2
 
16
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Бавно прегазване с танк е идеална присъда за такива.Не коментирам молдаво - украинските родители.Алкохолите не прощават.
36
1
 
8
 
! Отговори
Бay преди 2 години
Кастрация за такива!
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не стате и това да го легализират след години??? Изглежда че това е мозъчно-психичен проблем-отклонение, ам че то и лгбт-та не са към тая категория? мозъчно-психичен проблем, след като биологично няма как да се развиват, значи е псично отклонение?!
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно е да не арестуват родителите след като те са в основата. Излиза че разпространението е по-тежко престъпление от самото извършване на престъплението.
33
1
 
25
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 2 години
Хайде да си кажем истината! Тия че са трепане, за трепане са. А, родителите дето са знаели и всичко е ставало с тяхното активно участие...Те за какво са? Или по всяка вероятност ще им се размине щото е част от културните им особености.
32
3
 
0
 
! Отговори
до 31 преди 2 години
А тия пък другите са света вода ненапита... да ти имам логиката. Гарван гарвану око не вади.
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арест за разпространението на престъпност и провокацията й над честните хора очаква Пеевски, Борисов и Гешев може би още днес
30
4
 
13
 
! Отговори
@@@ преди 2 години
Абе дрънкат некой дърти комуннняги за "американски ценности" , ама както виждате в Америка една от ценностите е правосъдие и спазване на закона , а в 32 годишния Преходостан , управляван от ДС агенти и хора с минало в партията всичко е пари и влияние , корупция и безочие.