Без нов дълг до края на годината, а през 2022-а?

Финансовото министерство ще представи проектобюджет
129
Без нов дълг до края на годината, а през 2022-а?
Снимка: БГНЕС

До края на годината не се предвижда поемане на държавен дълг, заявиха от Министерството на финансите. До момента поетият дълг е 3,8 млрд. лв. при лимит от 4,5 млрд. лв.

Още по темата
В проекта на бюджет за догодина също е планирано емитиране на държавни ценни книжа. Заложеният лимит е около 10 млрд. лв.

Новопоетите задължения догодина ще бъдат използвани за рефинансиране на стар дълг, финансиране на дефицита и обезпечаване на директните плащания в селскостопанската политика, уточняват от министерството.

Вчера министър Валери Белчев съобщи, че е планиран дефицит за догодина от 2,9 на сто от Брутния вътрешен продукт.

Финансовото министерство потвърждава и че ще бъде представен проектобюджет. "Законът е предвидил срокове и механизми за обсъждане и внасяне на поправки, които да дадат възможност за осъществяване на политиките на новото редовно правителство", се посочва в съобщението.

По-рано от парламентарната група на ГЕРБ обявиха, че ще внесат искане за мораториум върху поемането на нов държавен дълг до приемането на новия бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
4
 
! Отговори
А , СЛЕД НОВА ГОДИНА преди 2 години
....12-млрд. ЗА ЗДРАВЕТО НА ФИГУРАНТА , КИРЧО И КОКОРЧО .....РОТ ФРОНТ!!!
73
0
 
5
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Милички червенотиквеновчета определени сте за хекатомба на водещите. Честито.
72
1
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ето така ще се управлява. Бойко им остави пълна хазна, опукаха я за няколко месеца и започнаха да теглят заеми. До тук са 4 милиарда, без да слагам Бойковите мангизи от пълната хазна. И това само за 7 месеца. Представете си какво ще стане за 4 години управление :))) Така се управлява по харвардски и фигурантски. Всъщност така може да управлява и един неук ром от Факултета - теглиш яко заеми, раздаваш пари на пенсионери и държавни служители да не мрънкат. Кой ще ги връща не е твоя грижа.
71
1
 
4
 
! Отговори
Да бе, преди 2 години
Веселина авторката ще яде леща, ако може да си позволи.
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 10 млрд лв е взело бандитското парвителство на Радев само за два месеца, отделно се готвят да вземат още 12 млрд заеми при високи лихви и това ще се плаща от внуците и правнуците ни!
69
1
 
3
 
! Отговори
Червен смърдел преди 2 години
До Герберски СмЪрделГЕРБ не са теглили никога заеми, не лъжи червен мирис!
68
5
 
1
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Точно Герб , които изтеглиха 30 мулиарда за 10 години щели да поискат мораториум - СМЕХ
67
0
 
10
 
! Отговори
Ива преди 2 години
До 111 ТАпунгел виж колко минуси имаш.
66
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо ги теглите като са утвърдени от ГЕРб, вие нали бяхте промяната?
65
1
 
1
 
! Отговори
ZDF преди 2 години
Тук всичко е обяснено ! https://segabg/hot/category-economy/gerb-naprazno-iska-moratorium-vurhu-tegleneto-na-nov-dulg
64
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То така със заеми всеки би управлявал, не е нужно да си карал някакъв курс в Харвард. После кой ще връща тези заеми? Този с канадското гражданство ще си замине в Канада. Не знам как има толкова *** народ.
63
2
 
13
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Някой ще ми обясни ли, защо някой тегли заем без да знаем и след това всички го плащаме. Думи, думи.... искам да ни се обяснява разбираемо за да не препредавам на баба ми с мой обяснения защото и аз не ги разбирам. Хайде измамниците в парламента не сама да мекат / правиме, живееме и т.н. / а да обясняват литературно но разбираемо за обикновенните хора. Например: Европа ни дава два милиарда за КОВИД, НИЕ КРАДНЕМ 1 200 000 ЗА НАРОДА 800 000. Така е ЧЕСТНО. ДОВИЖДАНЕ
62
0
 
4
 
! Отговори
Илия преди 2 години
До боб Абе "боб", защо да им гледаме сеира....Не трябва ли да се вземем в ръце и най-после да си оправим сами къщата. Все ние гледаме сеира, ядем оная работа и....по-добре ли живееш....а...
61
0
 
2
 
! Отговори
Бебо преди 2 години
До бобОбучени и интелигентни - донякъде - бандити...
60
3
 
11
 
! Отговори
боб преди 2 години
По-големи ба.нди.ти от тези досега не сме имали . Ще гледаме сеири тази зима .
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лесното го виждаме от април месец - бавене, отлагане, спиране на проекти и хвалене по фейсбоклука. Еми да, ама *** дето ги хвали тия умря и сега като им опре ножа до кокала и пак най-лесното, да ни прецакат нас умните и успели с нов осигурителен праг и данъци.
58
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е...трябва да се тегли нов дълг за да се запълни опразнената каса от грОб и Боковата шайка. Държавата има много пробойни.
57
4
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Що па да не взимат - всички в ес взимат нов дълг, за да плащат удвоените вноски в бюджета на ес. Нали искате да се интегрирате? Защо рИвете?
56
0
 
2
 
! Отговори
Стигаме до думата преди 2 години
Достойнство - военно и мъжко - Каквото и планове да има врага не е достойно да му правим долни номера преди изобщо нещо да е направил защото нещо сме подочули. И оттук насетне кви са ми били великите планове бе господа! Да си стабилизирам и подобря местоработата и да спася работа и мястото където съм прекарал половината си съзнателен живот.Колко престъпно!А тия триста деца , 50 цивилни учители, 600 цивилни родители!
55
0
 
3
 
! Отговори
Не това е проблема преди 2 години
Днешните ще кажат естествено, че ще ги подслушваме.Но според законите и правилата на войната някой път има понятия като чест и доблест!Каквато някой хора не притежават тия дни!