Сигнали от Helpbook: Тротоарите в страната са под всякаква критика

Потребители са изпратили снимки в платформата
8 дек 2021 18:00, Анисия Иванова
49
Сигнали от Helpbook: Тротоарите в страната са под всякаква критика
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook

От изпратените сигнали чрез платформата на Helpbook.info става ясно, че състоянието на тротоарите в цялата страна е под всякаква критика. Дори там, където текат ремонти, нещата се случват изключително бавно и със съмнително качество. Получихме сигнал от град Габрово по такъв проблем:

"Бих искала да попитам колко дълго ще продължи ремонтът на бул. "Трети март". Не е ли по-удачно при подобни ремонти да се поставя информационна табела, уведомяваща хората кой извършва ремонта, краен срок и т.н.? Доста бързо се изкопаха тези трапове, дори в неделя се работеше, но по възстановяването им не се вижда стремеж да се оправят бързо....Лошото състояние на този тесен тротоар продължава доста време и не е никак удобно да се върви по него и да се разминават хора. С влошаването на времето тези дупки се пълнят с вода, а когато снегът ги засипе, може да стане доста опасно за пешеходците. Още повече, че нямат избор къде да вървят, освен по шосето, тъй като на отсрещната страна изобщо липсва тротоар. Най-добре е в тъмната част на деня да посетите това място, за да добиете представа и колко добре осветен е булевардът със смяната на уличното осветление по него“.

За препятствия по тротоар ни сигнализираха и от столичния район "Младост". "На пешеходната зона пред блок 224 има два броя необезопасени и наводнени комуникационни шахти. В едната от тях навлизат сериозно количество дъждовни води поради пропадане на пътен бордюр и платно, а другата е полуотворена от месеци.  Алеята обслужва голям пешеходен трафик към близката метростанцията. На лице е риск от евентуални фатални последствия за преминаващите. Моля да се установи кой стопанисва и поддържа въпросното комуникационно трасе с шахтите и да се предприемат мерки по обезопасяването им", се настоява в сигнала.

Получихме снимки на опасен мост над река Искър, който е осеян с дупки, и е предпоставка за инциденти. "Мостът е с големи дупки в двата края. Липсва сигнализация за неравностите на пътя. Има опасно дърво близо до моста".

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. 


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В София тротоари няма! Те просто не съществуват. Тук е човек срещу кола. Пеша до магазина може да те сгазят на 5 места и да си счупил глезените на още 10 от дупките и мизерията. Това е в абсолютно всеки квартал, без изключение! Ако си мисли някой че кметицата последните 10год е правила нещо друго освен да краде, да не си го мисли. София има най-големия бюджет и е най-мизерния град за жалост.
47
1
 
1
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 1 месец
До Хахаххахаххаха/ За съжаление сте прав/а/ и така е от почти 30 години ,но в последните 13-14 години силно се засили
46
1
 
1
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 месец
Оставам с впечатление ,че тротоарните плочки,както и бордюрните блокчета ги правят от пясък,а цимент се слага в минимални количества..В ж.к.Яворов/бивш ж.к.Ленин/,плочките са поставяни преди 62 години и всички са здрави там където не е имало интензивно "катерене" на автомобили по тротоарите.Същото се отнася за бордюрните блокчета,сака са някакви малки,които се чупят даже когато се чупят ,само от *** на автомобилни гуми в тях.Сега се пести от качествени материали в съответните количества
45
1
 
2
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 1 месец
Тротоарите? Цялата страна е под всякаква критика. Изглежда като след бомбардировка! Прогнила държава!
44
1
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 1 месец
Да, бъдете инициативни - правете си тротоарите, извозвайте си сметта, чистете си снега, почиствайте си прилежащите пространства, асфалтирайте си улиците, кърпете си дупките. Изобщо вършете всичко вместо общината и... не забравяйте да си плащате данъците, срещу които общината трябва да върши нещата, които всъщност си вършите сами. Нали общинските навлеци трябва от нещо да живеят.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В тая страна никога не е имало тротоари - има едни плочки нахвърляни върху малко пясък. Това трае малко след като са го направили, колкото да се отреже лентата, а в следващите месеци се разпада. Из цяла Европа тротоарите се правят като плочките се лепят поставят върху дебел слой бетон и траят десетилетия, но тук имаме някаква уникална българска технология на усвояване на пари за правене на тротоари.
42
2
 
0
 
! Отговори
У преди 1 месец
Всяка община с удоволствие ще разреши на гражданите да ремонтират даден участък, стига да има желаещи. Ние нашите 200-300м пред блока ги оправихме така, от кварталското кметство даже осигуриха служебни лопати, кирки и др+ някакви плочки 2ра употреба. Преди да отиде да иска разрешение, домоуправителя беше убеден, че няма да стане нищо, но ни изненадаха. В процеса, даже отсякоха две сливи и окастриха други дървета. Бъдете инициативни, а не да чакате някой да се сети вместо Вас!
41
1
 
7
 
! Отговори
Джони Кейдж преди 1 месец
Инфраструктурата в цялата държава е като след война. Това изобщо не е държава от Европа. Държави от Африка и Азия имат по-добри тротоари.
40
1
 
2
 
! Отговори
Шаран БГ преди 1 месец
В столицата трябва да се формират и назначат чиновници в още 12 /дванадесет/ кметства, като всеки държавен служител да си отговаря за улицата. Каква е тази комунистическа /според Г.Марков -оня дето го гръмнаха със чадър у Лондон/ безотговорност ? Как да има тротоари, като плочките не са достатъчни. Готовите са калпави, една Корса не можеш да паркираш отгоре и се чупят. На много места в страната се вадят паветата се полага асфалт. Къде отиват тези павета? Защо не се правят тротоари с тях ?
39
3
 
1
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Е да бе тя Фандъкова и Борисов си яздят двутонните жипки по тротоарите. Българопитека не ще тротоари. Те са за хората, бабите с бастуните, майките с количките инвалидите с патериците. Виж ако колата му попадне в дупка - почва реване.Същото е със снега - ако не е почистена магистралата е драма- ако не е изчистил тротоара пред панелката - си е нормално.
38
1
 
2
 
! Отговори
Тротоарчик преди 1 месец
Препращайте сигналите до ГП Гешев.
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 35 Не е *** българина, просто нема избор...... ясно е, че горивото ни и два само от едно място......:)))
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В бензиностанциите няма хляб вече там в бъдеще ще фалират започнеш ли да работиш на загуба затваряи няма смисъл да работиш фалирал бизнес много отдавна няма хляб в този занаят и сектор от бранша.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те тия къде продават гориво и шофьорите имат вина по равно 50% на 50% защото едните ако не купуват другите ще фалират но българина е изключително тъпо създание знае че е глобално затопляне и че избива децата си но пак кара колата си на бензин или дизел нямам думи за тази държава от четвъртия свят ния сега българи сме 4012 година по стария китаиски каледнар не сме 2021 година доста сме назад от цивилизацията.
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някъде бях чел че сме имали 250-се завода за авточасти и ако фалират българия щела да изчезне и фалира напротив ще станеме по развити и по богати глупости на тракалета.
33
3
 
2
 
! Отговори
и те така преди 1 месец
по селата тротоарите са си в ред щото селяните налазиха градовете .
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някъде бях чул да се забрани дизелът в европеиският съюз трябват крути мерки трябва да се забрани и бензинът защото са еднакво вредни по добре бедни отколкото увредени болни и спинозни хората се раждат вече с половин мозък без без ръка без крак пълно е със спинозни по улиците трябва да спре тоя фалш иначе сме убречени.
31
2
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
до като селяните паркират по тротоарите , така ше е .
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То какво беше това тротоар в София, някой помни ли
29
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само за 7 месеца фигуравта съсипа държавата