Протестът - първият стрес тест за кабинета

Ще има ли сериозен отзвук зависи от отговора на институциите, твърдят анализатори
12 яну 2022 23:09, Красимир Ангелов
276

Ще има ли сериозен политически отзвук днешният протест зависи от отговора на институциите, твърдят анализатори.

Протестът срещу "зеления сертификат" наподобява събитията от лятото на 2020 година, казва политологът Антоний Гълъбов.

"Политическата криза не е решена и не е преодоляна. Партия "Възраждане" беше една от партиите на протеста. Много от стилистиката на този протест ни е позната от 2020 година, включително и появата на бесилката. Със сигурност от "Възраждане" привличат в момента този радикален антисистемен протест. И със сигурност има хора, които виждат в Костадинов и във "Възраждане" опозиция на опозицията и на управляващите", заяви той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"Самият митинг е организиран от парламентарно представена партия и депутатите от тази партия, вместо да се правят на революционери, биха могли да използват тези възможности, които им дава Конституцията, и да се опитат да защитят тезите си. Според мен се търсят политически дивиденти, но всичко това намира една благодатна почва в недоволството на хората", посочи бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

Според Гълъбов това е първият сериозен стрес тест за правителството. По думите му заявката на Кирил Петков, че само карантината го спира да излезе при хората, не е уместна. "Той вече не е в ролята на протестиращ, а и той протестираше на един друг площад. В този смисъл - рязкото прекрачване на институционалните граници не помага", убеден е той.

А медици са изумени от повода за протеста.

"Това предизвиква у мен гняв и недоумение, защото това е голяма наглост и провокация. Това не е въпрос само на личен избор дали човек ще бъде имунизиран и дали ще спазва мерки, а е въпрос на нашето цяло общество и бих казал дори национална сигурност", заяви ръководителят на ваксинационния център на УМБАЛ "Александровска" д-р Васил Михайлов.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
5
 
! Отговори
Да така е преди 2 години
До ха-ха Разбира се че не е изгодно. Много хора са работещи бедни. А Кирчо е като Римски император.. Президентчето го е научил. Какво да правят бедните бе Кире.. Отговорът носи 100 х. лв. - да ядят пасти- да пасат кравите - да обръснат Вътрешния министър - да го д у
167
1
 
19
 
! Отговори
Да така е преди 2 години
Това не е стрес тест. Това е хубаво начало.. Скоро, ще получат, това, което правиха толкова дълго време.. На следващия протест, ще отида и аз и ще си нося яйца за да - ги боядисам разбира се.. Ти да видиш. Май е много гот.. да си и ди от
166
0
 
16
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
Това е нищо,буря в чаша вода.Като започнат масовите уволнения,тогава ще стане интересно!Защото бизнесът от 2 години не работи нормално,свикна да получава помощи(за какво ли не) без дейност и в един момент просто ще махне работниците си.А най-интересното е,че работа има,но е неизгодно да се работи!
165
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Следващият път ще сме много повече! Време ни е за Възрждане!
164
3
 
11
 
! Отговори
Рубли... преди 2 години
И какво ще възраждат ? КПСС и БКП плюс РХайде Русия? Я по зряло да гледаме.То със знамена и юмруци едва ли ще постигнат нещо по-добро. Та това са хора и на Радев, а той се крие и си мълчи.Страхливец.
163
15
 
25
 
! Отговори
НАПРЕД ВЪЗРАЖДАНЕ преди 2 години
Народа ви иска и ви обича! САМО ВИЕ МОЖЕТЕ ДА РЕШИТЕ ПРОБЛЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, С ПАРИТЕ НА НАРОДА, ПЕНСИИ, ЗАПЛАТИ И ЕНЕРГИЙНИ КРИЗИ!НА ОРЪЖИЕ БРАТЯ, БЪЛГАРИ, МАКЕДОНЦИ, И ВСИЧКИ ЕТНОСИ---ДЪРЖАВАТА Е ВАША!!!
162
4
 
54
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Не съм ясновидец, но това праитлство е обречено и това се видя още в първите му дни. Протестите тепърва ще избуяват по най различни поводи. Гафовте им следват един след друг Хората това няма да го простят. Денят си личи от сутринта!
161
5
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До 232А ти знаеш ли колко старчоци се шляят и в Билла, и в Кауфранд с часове? За да са на топло. Накрая купуват неща за десетина лева.
160
8
 
20
 
! Отговори
Вьзраждане преди 2 години
Гласувах за новото вьзраждане на бьлгария
159
2
 
17
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Тошоко Йорданов си е загуби парите, заедно със Станислав Тодоров в офшорна зона в Кипър. Сега двамата протестират пред БНБ с искане да им върнат парите. Димитър Радев ги е посъветвал да си ги търсят там, където са си ги изгубили !
158
12
 
5
 
! Отговори
да, така преди 2 години
До Анонименизглежда. Но се заинтересувай и за тези, които си остават в къщи. Те също умират... от задушаване ...Проблемът ти е, че не разбираш че с времето болестта се влошава... Затова го наричат пандемия, защото процентът на смъртност е около 4%, за старите хора 14%.Това не е обикновен грип, който два три дена на чайчета и пак си като нов...
157
7
 
13
 
! Отговори
ДО 228 преди 2 години
Защото в БИЛА ще влезеш за малко да си купиш най-необходимото-храна,а в МОЛа се шляят по цял ден, да са на топло.
156
6
 
31
 
! Отговори
493 преди 2 години
Погледнал се Илия пак в тия. И какво стана сега. Аз гласувах за новите защото казаха че ще има решителна борба срещу корупцията и крадците .Очаквах вече да има някой крадец вече в затвора а те са много както знаете. Да ама не. Позната бойкова песен замерят се дружески само с думи кой е по най. Май дотук им опира геройството И отново май отиваме на старата песен с нов глас
155
6
 
38
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
И аз бях на протеста, събраха се този път към 10 000 души. Напомни ми митингите на СДС през 90-те. Но към 13 и 30 ми стана студено и си тръгнах. То точно тогава започнал ръкопашния бой... Як лобут е било. Ако не беше толкова студено, хората щяха да са много повече. Аз също съм убеден, че тези сертификати са глупост. Няма полза от тях, само създават затруднения. В Билла мога да вляза без проблем, там е човек до човек, но в мола, където хората са малко - не. Защо?
154
2
 
27
 
! Отговори
Росен Миланов преди 2 години
Това момче какви истини каза за България. мафи#ята си има държава от всички политически партии. Че трябва да бъдат арестувани петнадесет хиляди, за да тръгне България напред. Тези джипове и хасиенди, изнесени 200 милиарда лева, не идват от нищото. Това си личи от енергийна, строителна, правна, здравна,образователна,земеделска, водна, религиозна, и какви ли още не съсловни олигархии. Като прибавим, че не сме независими-чужда окупация, евро, НАТО, ЕС.Демографски срив.Нещата са плачевни.Изчезваме
153
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако по-малко ги отразяваха медиите,щеше да е по-добре.И без това никой не се вълнува от шепа па.лячовци.Те търсят внимание,а организаторите им субсидийки.
152
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само се замислете... Ако беше толкоооова страшен тоя ОмакАрон, нямаше ли полицаите да са с маски най-висока защита???! Защо да РИСКУВАТ здравето на една от най-важните структури в България????!!!! Айде пак да се пише с твърдението, че факсините ги защитили от вчерашния протест:))))) пример - шефа на НС
151
2
 
2
 
! Отговори
До възмутен преди 2 години
Ти си рядко загрял реотан.
150
2
 
19
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Ами трябват с милиони похарчени за близалки тестове за децата в училище колко легла можеха да се осигурят и да се отворят болници са о за ковидНе да се замьрсява всяка болницаКолко хора влязоха за едно и се разболяха от ковид
149
1
 
14
 
! Отговори
до 215 преди 2 години
Чукчу пусател, чукча нет читател. Леглото само по себе си нищо не значи. Трябва и медицински персонал, трябва и апаратура, трябва и медикаменти.