Протестът - първият стрес тест за кабинета

Ще има ли сериозен отзвук зависи от отговора на институциите, твърдят анализатори
12 яну 2022 23:09, Красимир Ангелов
276

Ще има ли сериозен политически отзвук днешният протест зависи от отговора на институциите, твърдят анализатори.

Протестът срещу "зеления сертификат" наподобява събитията от лятото на 2020 година, казва политологът Антоний Гълъбов.

"Политическата криза не е решена и не е преодоляна. Партия "Възраждане" беше една от партиите на протеста. Много от стилистиката на този протест ни е позната от 2020 година, включително и появата на бесилката. Със сигурност от "Възраждане" привличат в момента този радикален антисистемен протест. И със сигурност има хора, които виждат в Костадинов и във "Възраждане" опозиция на опозицията и на управляващите", заяви той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"Самият митинг е организиран от парламентарно представена партия и депутатите от тази партия, вместо да се правят на революционери, биха могли да използват тези възможности, които им дава Конституцията, и да се опитат да защитят тезите си. Според мен се търсят политически дивиденти, но всичко това намира една благодатна почва в недоволството на хората", посочи бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

Според Гълъбов това е първият сериозен стрес тест за правителството. По думите му заявката на Кирил Петков, че само карантината го спира да излезе при хората, не е уместна. "Той вече не е в ролята на протестиращ, а и той протестираше на един друг площад. В този смисъл - рязкото прекрачване на институционалните граници не помага", убеден е той.

А медици са изумени от повода за протеста.

"Това предизвиква у мен гняв и недоумение, защото това е голяма наглост и провокация. Това не е въпрос само на личен избор дали човек ще бъде имунизиран и дали ще спазва мерки, а е въпрос на нашето цяло общество и бих казал дори национална сигурност", заяви ръководителят на ваксинационния център на УМБАЛ "Александровска" д-р Васил Михайлов.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 186- А и Норвегия принудиха да затваря платформи. Сега като Путин освободи и Казахтан ще стане още по-весело за ЕС. А Гретето още няма кой да я забремени.
127
6
 
13
 
! Отговори
до 181 преди 2 години
"Защо не протестираха за цената на тока !?"---- Защото това ме зависи от правителството. Цените на горивата, а от това и на тока се покачват двойно по целия Свят. Благодарение на това че глобалистите смениха Тръмп с Байдън. А Байсън съсипа енергетиката на САЩ който от най-голям износител стана само консуматор. И така Байдън назначи Путин да ръководи ценоразписа. И щом Путин няма вече конкуренцията на САЩ, може да вади по малко от ресурсите, за по висока цена. И кой може да го упрекне?
126
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Костя Копейкин руснаците му плащат да дестабилизира държавата. Обаче му плащат в рубли и затова бяха толкова малко.
125
15
 
30
 
! Отговори
Трезво мислещ преди 2 години
Поздравления за всички братя и сестри, които бяха днес на протеста. А за тези които не харесват така наречения от тях "копейкин" искам да кажа следното:1.Ваксинирайте се без право на лично решение.2. Няма и работа да си намерите без зелен сертификат много скоро3. Плащайте високи сметки без да се оплаквате4. За мен вие вече нямате даже и искрицата надежда за думата свобода.Всичко това което правим е за нашите деца и бъдещи поколения.
124
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мирно , този геноцид върху човечеството неможе и няма да се реши. Ще продължат да ни отнемат свободите и правата, дадени ни не от закони или политици, а от създателят ни.
123
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не протестираха за цената на тока !? Така и така са се бяха събрали
122
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма никакъв протест. Всичко е пунта-мара организирано от банкянската Пуната-мара.Няколко дни преди протеста гервераците започнаха да правят аналогия м/у настоящето правителство и Жан Виденовото. последва опит за нахлуване в парламента. Ако бълггарците бяхтИ поне малко интелигентни щяте да обесите Банкянски пред парламента.Работата е там че не сте. Същите рупащи *** стИ каквито са били прадедите ви от началото на 20ти век.
121
31
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копейкин е слуга на Москва и ГЕРБ-СДС-ДПС. Целта е дестабилизиране на държавата и връщането на крадеца от Банкя. Корумпетата пак се опитват да се върнат на държавната хранилка .
120
3
 
5
 
! Отговори
Nimand преди 2 години
До ДжангоФетТой човека със малко власт вкара в парламента съпруга на Старозагорски престъпник и нарко дилър !!! А ако му се даде много власт не ми се мисли какво ще стане !!!
119
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро каза, че е нарушил карантината. Или наистина я е нарушил, или говори с г*за си, нали си превежда българския.
118
17
 
22
 
! Отговори
Нина преди 2 години
Копейкин,,спасителю наш" кой подред си и ти .Защо не си загрижен за скъпотията, която ни е налегнала а а се занимаваш с някакъв измислен от теб медицински фашизъм , като главата ти от медицина нищо не разбира.Защо бе мошеник Костадине? И ти ли точиш зъби да ставаш мин. председател а? Та ти си Хитлер бе? Само това не се е случило в България.
117
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро призна в ефир, че е нарушил карантината и е бил в Министерски съвет. Сега какво, 3 години затвор ли?
116
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парашутиста Киро лъжата, няма да изкара до края на мандата си. Тази под лога на Запада , е повече от ясно, че обслужва чужди интереси. Жалко за глупаците, повярвали в него, абе същият като царя едно време- и оня беше спуснат да защитава нечии интереси , но не и тези на страната ни .
115
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' първият стрес тест за кабинета '' ........................ в цяла Европа има популистки партии като тази на Копейкин, и повечето са финансирани ДИРЕКТНО от Кремъл, това дори не е тайна. Нещата в България не стоят добре, защото за разлика от западните държави, където хората са образовани и с чувство за идентичност, *** Балкански е беден аутсайдер в търсене на месия да го спаси от лошите капиталисти ... не купувайте имоти в България, че утре може чеченци с автомати да се разхождат в тях
114
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копейкин колко плащаш на троляците си за да затрият България а? Не ,нормалните българи ,а вие и всички като вас трябва да напуснете България ама не ви стиска, защото за това се иска яко д..у..п..е , което вие нямате.Държите се като чели България ви е бащиния, ама не е.Копейкин - тоя разпенен нашата щял да оправи държавата?!Я се разкарайте, я изчезвайте безделници , извратени типове.Ареее
113
4
 
25
 
! Отговори
Jvjvjvjvufurrf преди 2 години
Тук има някакви странни индивиди, които само плюят народа и говорят за него в трето лице! Как не бил умен, как трябвало да се затрие от лицето на земята и т.н. И все се разграничават от него, народа де. Те били умни, изтънчени и прекрасниии! Но ми прави впечатление, че всички тези индивиди са мааалко неграмотни, да не кажа и по лоша дума! Говоря за псевдоними като Катя, ББ и други подобни. Мили мои, щом не ви харесваме ние глупавите, ***, и т. н. , чувствайте се свободни да напуснете!
112
22
 
12
 
! Отговори
Катя преди 2 години
Сега копейкин и копейсовци са нахъсани.Много са си повярвали ама то от тоя .народ можеш всичко да очакваш.Лутат се като у.ла.в.и.То не буше учиндолската мутра на 2 пъти,Кире от Канада , следващия фашиста Костадин.Тая измъчена държавичка със сбъркано население е най- добре да я няма, защото главите на една част от това население не могат да родят нищо умно и раззумно
111
13
 
19
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Тез сополанковци станаха по противни на Народа и от омразната 12 годишна герверастка шайка...))) за няма месец...
110
4
 
4
 
! Отговори
Балканските макаци преди 2 години
На мен чичо яшар ми беше първият любовник! Още ме сърби ***, кат се сетя за него! Беше милостив, но чевръст!
109
5
 
24
 
! Отговори
Нане преди 2 години
кирчу... И теб, ща изчегъртам, кат тиквата...)))