БЛС погна Мангъров, сезира Етичната комисия заради негови "откровени лъжи"

"Разпространението на фалшиви твърдения не трябва да остава без последици"
20 яну 2022 11:55, Красимир Ангелов
839
БЛС погна Мангъров, сезира Етичната комисия заради негови "откровени лъжи"
Снимка: БГНЕС

Управителният съвет на Български лекарски съюз взе решение и сезира Столичната комисия по професионална етика във връзка с “поредните неверни твърдения и откровени лъжи на доц. Атанас Мангъров” по Нова телевизия на 16 януари.

Тогава, в спор с д-р Симидчиев, той заяви за "тези 564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани".

Още по темата
"Разликата между "починали ваксинирани" и "починали, ЗАЩОТО са ваксинирани" може да е само една дума, но тя прави казаното от доц. Мангъров  откровена лъжа.  Лъжа, която си “играе” със страховете и притесненията на хората”, смятат от БЛС.

Според тях единствената достоверна и официалната информация е на МЗ и ИАЛ и тя показва, че в България няма случай на доказана причинно-следствена връзка между ваксина срещу COVID 19 и смъртен изход.

От лекарския съюз посочватт още, че 9 са случаите от началото на ваксинационната кампания, в които е подозирана връзка между поставяне на ваксина срещу Covid-19 и смъртен изход, като в нито един от тях връзка не е доказана.

"В същото предаване доц. Мангъров цитира данни от епикриза на 26 г. мъж от Плевен, за който твърди, че две седмици след ваксинация е бил в интензивното на болницата в Плевен с ДИК синдром и заяви, че има връзка между ваксинацията и последвалото настаняване в болница на младия мъж, добавяйки: “Тези случаи не се съобщават.” Твърдение, което отново не корелира с истината, изкривява и информацията и е откровена конспирация", смятат още от БЛС.

Според организацията, с изказванията си, “подкрепени от псевдонаучни аргументи, доц. Мангъров погазва етичните принципи на лекарската професия”.

"Публичното говорене на лъжи, изречени от медицинско лице, уронва престижа на цялото съсловие, обърква хората, всява страх и насажда агресия сред обществото. През последните дни, като резултат от подобно говорене, станахме свидетели на два случая на нападнати медици в Русенско.

УС на Български лекарски съюз очаква Етичната комисия към Столична лекарска колегия да се произнесе в най-кратки срокове по казуса. Този наш сигнал добавяме към процедурата, която тече в момента", отчитат от БЛС.

Разпространението на фалшиви твърдения не трябва да остава без последици, а когато те са изречени от лекар е резонно да се замислим дали той е достоен да носи тази титла, завършва позицията на лекарския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


839
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
703
22
 
8
 
! Отговори
Мънгизов преди 2 години
Жал ми стана за мънгизов. Толкова жалък изглеждаше. Като наакан ученик, който изпитват, а той не знае дори в кой час е влезнал. Имах мааааалко уважение, остана съжаление!
702
11
 
26
 
! Отговори
БАИ ШИЛЕ преди 2 години
ДРЪЖ СЕ МАНГЪРОВ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ СМЕ С ТЕБ
701
27
 
8
 
! Отговори
Ваксиниран пич преди 2 години
Мангъра трябва да бъде обесен публично. Виновен е за смъртта на хиляди българи
700
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираме се за да живеем , или живеем за да се ваксинираме ?????
699
1
 
15
 
! Отговори
@-@ преди 2 години
Всеки може да провери сам. Отивате на "Портал за отворени данни" с адрес https://data.egov.bg , търсите най-вдясно меню: "#COVID-19" , след това отваряте предпоследното меню вдясно "Набори от данни" , и намирате най-отдолу "Починали ваксинирани" . След това може да съберете резултатите с малко повече труд. Може и да ги разгледате в Excel. Първият починал е на дата 2021/04/24, с ваксина COM (т.е. Phiser), Мъж, 60 - 69 г.
698
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъра ся ще изнася лекции по имунология в централния.
697
23
 
5
 
! Отговори
354 преди 2 години
Време беше...!
696
3
 
17
 
! Отговори
Vaksi преди 2 години
Ковид компотите показаха кои хора имат критично мислене и кои овчедушно дадоха да им прелеят компот.
695
4
 
2
 
! Отговори
GGG преди 2 години
До неваксанВярвай си....IQто ти прозира отдалече.
694
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато говорят ортопед, доктор уши-нос -гърло-чиновник, гинеколог, коремен хирург и вирусолог, аз чувам последния. Ако говорят двама от последните, слушам този, който има опит и спазва принципите на стандарта за създаване на ваксина. Винаги съм със съмнения към глашатаите на една политика срещу заплащане.Снощи късно попаднах на изказване на Гломб - омикрон заплашвал най-много преболедувалите ... По каква логика? Не допускат ли, че се информираме и отдругаде?
693
29
 
9
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Ий "умници" забравихте ли че според Мангъра ковида щеше да изчезне още през 2019 ??? Верно простотията не ходи по гората а по антиваксерите !
692
4
 
26
 
! Отговори
Алко преди 2 години
А кога ще погнат онея с "чувалите" и "хладилните камери"??????? Хората се побъркаха от тях, но явно това е била целта на мероприятието "масова ваксинация", а по всичко личи, че новата цел е "стаден имунитет", точно като о обясняваше Мангъра преди 2 години!!!
691
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв лекар е тоя? Това е по-скоро някакъв шаман.
690
2
 
4
 
! Отговори
до 746 преди 2 години
разбирам що си анонимен, то смееш ли да сложиш име на тва де билно мнение
689
0
 
5
 
! Отговори
ще го преди 2 години
хванат за мандалото докторите от еСеС
688
11
 
9
 
! Отговори
Науката е слънце преди 2 години
НМангъров през 2002 година завършва едногодишен курс за придобиване на допълнителна професионална подготовка по специалност "Здравен мениджмънт" в ЮЗУ-Благоевград! Според него там са най-компетентни в областта на здравния мениджмънт, а и е на 100 километра от София. Доцент в МУ София учи здравен мениджмънт в ЮЗУ Благоевград...Това е като Професор в Сорбоната да се квалифицира в някой университет в Алжир. А сега някой учуден има ли защо в ЮЗУ се квалифицират и Гешев, и Младен Маринов и т.н. и т.
687
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега като ви налегне кризата ще забравите много бързо дали сте набодени. БЛС трябва да се премахне и да сеспести някой лев на данъкоплатеца.
686
13
 
3
 
! Отговори
nina преди 2 години
#724Испания-80,7 % ваксинирано население,Великобритания-77 %,добре ги давате за пример за падане на мерките.Тук явно пишат само хора, които все още не са преболедували този вирус.
685
6
 
22
 
! Отговори
Ваксаджия преди 2 години
Забелязвам, че хората с ваксинирани ръчички стават все по-зли и агресивни ! Това е странична реакция от ваксината ! Те живеят в страх и ужас, защото от една страна не се чустват защитени от ваксината, а от друга страна знаят, че рано или късно ще получат странични реакции от експерименталните течности които доброволно си вляха !
684
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на Мангъров е да всява страх!